Football Talk

Βέροια - ΑΕΛ: Τιτανομαχία παραδοσιακών δυνάμεων στον Βόρειο όμιλο!

Βέροια - ΑΕΛ: Τιτανομαχία παραδοσιακών δυνάμεων στον Βόρειο όμιλο!
Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται στον βόρειο όμιλο της Super League 2, με τις Βέροια και ΑΕΛ να ρίχνονται αμφότερες στην μάχη της Κυριακής. Δύο ομάδες οι οποίες αγωνίζονται με σπασμένα τα φρένα με σκοπό την διεκδίκηση της πρώτης θέσης του πρωταθλήματος

Το νέο φορμάτ της δεύτερης εθνικής κατηγορίας καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την υπόθεση της ανόδου. Γεγονός το οποίο έχουν αντιληφθεί πλήρως οι δύο πρώτες ομάδες του β' ομίλου, οι οποίες τρέχουν τον δικό τους μαραθώνιο για την μάχη της ανόδου. Έπειτα από 19 αναμετρήσεις η Βέροια φιγουράρει στην 1η θέση, με την Λάρισα να την καταδιώκει πλέον στο -3 του βαθμολογικού πίνακα.

Με το πέρας των πρώτων 19 αναμετρήσεων δείχνουν να χτίζουν χαρακτήρα, βγάζοντας ποιότητα στο γήπεδο που συνήθως φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Και έχουν μπροστά τους την μεταξύ τους μονομαχία, η οποία θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις τύχες του πρωταθλήματος.

Ν.Π.Σ Βέροια

Χάρις την αρωγή πολύπειρων και μπαρουτοκαπνισμένων ποδοσφαιριστών όπως οι Κάτσε, Σκόνδρας και Βελλίδης, κατορθώνει να βρίσκεται από πολύ νωρίς στην κορυφή της βαθμολογίας. Διαθέτει με διαφορά την καλύτερη επίθεση της Λίγκας έχοντας πετύχει τον εντυπωσιακό αριθμό των 42 τερμάτων σε 19 αγώνες.

Δείχνει να διαθέτει το πιο ομοιογενές σύνολο, καθώς αρνείται να χάσει, μετρώντας μονάχα δύο ήττες από τον Ηρακλή και την Αναγέννηση Καρδίτσας. Βασικός αρωγός των επιτυχιών ο Γιάννης Πασσάς, ο 31χρονος επιθετικός που μετρά 15 γκολ σε μόλις 19 αναμετρήσεις. Η δουλειά του πολύπειρου τεχνικού Παύλου Δερμιτζάκη φαίνεται να αποδίδει, ο οποίος σιγά, σιγά καλοβλέπει την επανεμφάνιση του στην Superleague 1.

Α.Ε.Λ.

Α.Ε.Λ. μοιάζει να είναι αποφασισμένη για την άμεση επάνοδο της στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου και πραγματοποιεί ότι περνά από το χέρι της γι' αυτό. Έπειτα από την αλλαγή προπονητή και την άφιξη του Παναγιώτη Γκουτσίδη, όλα δείχνουν να βαίνουν θετικά για την ομάδα του Αλέξη Κούγια.

Διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, έχοντας δεχτεί μόλις 6 τέρματα, ενώ παράλληλα μετρά τις περισσότερες εκτός έδρας νίκες. Όλα αυτά με την αρωγή του κορυφαίου της παίκτη, Μάριο Όγκμποε, ο οποίος πέρσι αγωνιζόταν στην Σκωτία με την φανέλα της Χάμιλτον και πλέον μετρά 10 γκολ σε 16 αγώνες. Το μείγμα μεταξύ έμπειρων και ελπιδοφόρων αθλητών δείχνει να δένει, με την ομάδα να μοιάζει ικανή για την εκθρόνιση της αμετακίνητης Βέροιας.

Δύο ιστορικές ομάδες με παράδοση στην πρώτη εθνική σκοπεύουν να δώσουν μία παράσταση θρίλερ μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος. Η εμπειρία, η τεχνογνωσία, αλλά και τα πολυτελή ρόστερ για τα δεδομένα της κατηγορίας, τους θέτουν δικαίως σε θέση ισχύος. Με 18 αγωνιστικές να απομένουν, ο δεύτερος γύρος αναμένεται συγκλονιστικός.

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0