Football Talk

Άγιαξ - Αϊντχόφεν : Ο τελικός Κυπέλλου Ολλανδίας στην κόψη του ξυραφιού και πιο έντονος… από ποτέ! (video)

Άγιαξ - Αϊντχόφεν : Ο τελικός Κυπέλλου Ολλανδίας στην κόψη του ξυραφιού και πιο έντονος… από ποτέ! (video)

Για μία ακόμα φορά ο τελικός του Κυπέλλου Ολλανδίας θα έχει παρόντα τα «διαμάντια» της χώρας. Με την Αϊντχόφεν και τον Άγιαξ να αναμετρώνται σε αυτόν τον ιστορικό τελικό με στόχο το πολυπόθητο τρόπαιο… και στο βάθος, την κούρσα τους για το πρωτάθλημα

Ο Αίαντας θέλει να διατηρήσει την απόλυτη κυριαρχία του στο θεσμό του κυπέλλου με 20 τρόπαια, ενώ η ΠΣΒ να διευρύνει τις κατακτήσεις της σε δέκα και να «σπάσει» την κατάρα της κόντρα στον Άγιαξ σε τελικούς και παράλληλα να πλησιάσει την 2η Φέγενορντ που έχει από 13 αντίστοιχα κύπελλα στην τροπαιοθήκη της. 

Οι πορείες τους μέχρι τον μεγάλο τελικό 

Για την φάση των «32» οι δύο φιναλίστ δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα καθώς και οι δύο επικράτησαν άνετα κόντρα σε Φορτούνα Σίταρντ και Μπάρεντρεχτ. Καθώς η ΠΣΒ νίκησε με 2-0 την πρώτη χάρη στα δύο γκολ του Ρίτσου Ντοάν και ο Αίαντας με 4-0 την δεύτερη στο Johan Cruijff Arena.

Η συνέχεια στους «16» ήταν πολύ πιο εύκολη για τους πρωταθλητές Ολλανδίας, καθώς διέλυσαν με 9-0 την Εξέλσιορ με τον Ντανίλο να σημειώνει καρέ τερμάτων. Αντιθέτως, η Αϊντχόφεν «ίδρωσε» για να ανατρέψει το κατά της 1-0 απέναντι στην Τέλσταρ.

Επιπλέον, στα προημιτελικά δεν υπήρξε ανταγωνισμός, μιας και ο Άγιαξ διέσυρε με 5-0 την περσινή φιναλίστ, Φίτεσε και παρόμοια η ΠΣΒ με 4-0 την Μπρέντα. Μόλις ένα στάδιο πριν τον μεγάλο τελικό, η ομάδα του Τεν Χαγκ πέρασε εμφατικά από το Άλκμααρ με 2-0 και διατήρησε την εστία της ανέπαφη πριν από τον μεγάλο τελικό. Όμως, η ομάδα του Ρότζερ Σχμιντ «χρειάστηκε» την αποβολή του Κράμερ για να γυρίσει το παιχνίδι κόντρα στην Γκόου Εχέντ Ιγκλς και να εξασφαλίσει το εισιτήριό της στον τελικό του Ντε Κάιπ (17/4).

Ιστορικά, το βελάκι δείχνει… Άγιαξ

Οι δύο ομάδες έχουν ξανασυναντηθεί για τον θεσμό του KNVB Cup άλλες 16 φορές, με την ομάδα του Άμστερνταμ να έχει την υπεροχή με δέκα νίκες και την ΠΣΒ να έχει καταφέρει να νικήσει τρεις φορές. Μάλιστα, μόλις τρεις είναι και οι ισοπαλίες μεταξύ τους. 

Παρόλα αυτά, δεν είναι οι νίκες που καθιστούν τον Άγιαξ το φαβορί της αναμέτρησης αλλά, το απόλυτο σε τελικούς κόντρα στην ΠΣΒ, με 3/3 νικηφόρους τελικούς κυπέλλου Ολλανδίας. Αναλυτικά, το Άμστερνταμ έχει πανηγυρίσει το 1970 που νίκησε με 2-0, την εμφατική επικράτηση με 5-0 το 1998 και πριν από 16 χρόνια με 2-1 στο γήπεδο της Φέγενορντ, το Ντε Κάιπ, που θα είναι και φέτος η έδρα για την γιορτή του Ολλανδικού ποδοσφαίρου. 


Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0