Football Talk

Μπέτις - Ράγιο Βαγιεκάνο 1-1: «Λυτρωτής» Ιγκλέσιας και τελικός μετά από 17 χρόνια! (video)

Μπέτις - Ράγιο Βαγιεκάνο 1-1: «Λυτρωτής» Ιγκλέσιας και τελικός μετά από 17 χρόνια! (video)

Iσόπαλη με τελικό σκορ 1-1 έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Μπέτις και Ράγιο Βαγιεκάνο, με ολόκληρο το Μπενίτο Βιγιαμαρίν να πανηγυρίζει την πρόκριση της γηπεδούχου ομάδας στον τελικό του Copa Del Rey.

Η Μπέτις φιλοξένησε στην έδρα της τη Ράγιο Βαγιεκάνο στο πλαίσιο του δεύτερου σκέλους του ημιτελικού του Copa del Rey. Εκεί όπου κατόρθωσε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, στην πόλη της, με αντίπαλη την Βαλένθια.

Η αναμέτρηση σημαδεύτηκε από την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μπεμπέ, αλλά και από το λυτρωτικό buzzer beater του Μπόρχα Ιγκλέσιας. Η Μπέτις αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με τον τίτλο έπειτα από 17 χρόνια, με τον εμβληματικό Χοακίν να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο του τότε με το σήμερα.


Ένα νωχελικό 1ο μέρος, με τις δύο ομάδες να είναι διστακτικές και να εμμένουν πιστές στο ανασταλτικό τους παιχνίδι. Οι αλληλοεξουδετερώσεις είχαν την τιμητική τους, γεγονός που αποτυπώνεται στις τελικές.

Χαρακτηριστικό είναι το στατιστικό στοιχείο ότι η πρώτη και μοναδική τελική στον στόχο εντός του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε στο 37ο λεπτό. Όταν ο Άλεξ Μορένο της Μπέτις κατάφερε να πατήσει περιοχή από τα αριστερά, κινούμενος στο όριο της γραμμής του άουτ και στέλνοντας από απόσταση αναπνοής την μπάλα στα χέρια του Λούκα Ζιντάν

Σε γενικές γραμμές η Ράγιο είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πιέζοντας και κερδίζοντας κάποιες στημένες φάσεις, ωστόσο η πίεση και η υπεροχή της δεν κατάφεραν να μετουσιωθούν σε ευκαιρίες. Έτσι, έπειτα από 46 λεπτά παιχνιδιού και με το σφύριγμα της λήξης του 1ου μέρους, οι δύο ομάδες πήγαν άσφαιρες στα αποδυτήρια.

Στο 2ο ημίχρονο ο ρυθμός ανέβηκε, με την άμυνα των φιλοξενούμενων να εμφανίζεται πιο ευάλωτη, παρουσιάζοντας σημάδια κούρασης. Έτσι, η Μπέτις βρήκε τις ευκαιρίες της, με αποκορύφωμα το χαμένα τετ-α-τετ του Ναμπί Φεκίρ στο 73ο λεπτό, όταν και έστειλε την μπάλα απευθείας στα χέρια του Ζιντάν.

Κόντρα στην ροή του αγώνα και χάρις τις αλλαγές του Ιραόλα, το τελευταίο 20λεπτο βρήκε την Ράγιο με παραπάνω μέτρα στο γήπεδο. Αυτό που χρειάστηκε ήταν μία έμπνευση, η οποία ήρθε από τον Μπεμπέ. Στο 80ο λεπτό και λίγες στιγμές αφ’ ότου είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο, πραγματοποίησε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, από απόσταση, στέλνοντας την μπάλα στο δεξιό παράθυρο της εστίας του Μπράβο.


Η πίεση της Μπέτις καθ’ όλη την διάρκεια του ημιχρόνου απέδωσε εν τέλει καρπούς, με τον Μπόρχα Ιγκλέσιας να τρυπώνει στην αντίπαλη περιοχή, παίρνοντας την μπάλα από τα αριστερά και στέλνοντάς την λυτρωτικά στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας. Λήξη αγώνα έπειτα από 96 λεπτά παιχνιδιού με τους γηπεδούχους να παίρνουν την πρόκριση στον τελικό έπειτα από 17 χρόνια.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μπέτις (Μ. Πελεγκρίνι): Mπράβο, Γκονζάλες, Πετσέλα, Μορένο, Σαμπαλί, Ροντρίγκεζ, Καρβάλιο, Κανάλες, Χουανμ (82’ Χοακίν)ί, Φεκίρ, Γουίλιαμ Ζοσέ (86’ Μπόρχα Ιγκλέσιας)

Ράγιο Βαγιεκάνο (Α. Ιραόλα): Zιντάν, Κατένα, Σουάρεζ (77’ Μπεμπέ), Φραν Γκαρσία (89’ Ροντρίγκες), Μπαλιού, Σις (62’ Κομεσάνα), Βαλεντίν, Γκαρσία, Παλαζόν (62’ Nτέκα), Τρέχο, Γκουαρδιόλα (77’ Σίλα) 

Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0