Football Talk

Coupe de France: 22 χρόνια προσμονής ήταν πολλά για τη Ναντ! (video)

Coupe de France: 22 χρόνια προσμονής ήταν πολλά για τη Ναντ! (video)

Η Ναντ επικράτησε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι (6-4 συνολικό σκορ, 2-2 κανονική διάρκεια) της Μονακό και πανηγύρισε την πρόκριση της στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας μετά από 22 ολόκληρα χρόνια. Μετά την λήξη του αγώνα σήμανε πανζουρλισμός στον αγωνιστικό χώρο του «Μποζουάρ» από τους εκστασιασμένους οπαδούς της. 

Εικοσιδύο χρόνια ήταν και πάνε για τα «καναρίνια» αφού μετά και την πρόκριση επί των Μονεγάσκων για τα ημιτελικά του θεσμού, θα βρίσκονται στο μεγάλο ραντεβού της 8ης Μαΐου στο Παρκ Ντε Φρανς του Παρισιού. 

Μπορεί το σύνολο του Αντουάν Κομπουαρέ να είδε κατάματα πέρυσι το φάσμα του υποβιβασμού (μπαράζ με την Τουλούζ) παρόλα αυτά φέτος μοιάζει αναγεννημένο. Βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Ligue 1 με 39 βαθμούς και απέχει μόλις 4 από την τέταρτη Ρεν και τη φάση των ομίλων του Europa League της επόμενης χρονιάς. Πέρα όμως από την επιτυχημένη πορεία στο πρωτάθλημα, η Ναντ έχει πλέον να προσμένει και για τον τελικό του κυπέλλου, εκεί που θα διεκδικήσει τον τέταρτο τίτλο της από την ομότιτλη Νις

Το διακύβευμα ήταν πολύ σπουδαίο για ολόκληρη την πόλη της Νάντης το βράδυ της Τετάρτης (2/3) και οι πρωταγωνιστές φρόντισαν να ανταποκριθούν σε αυτό. Μετά από 22 άγονα χρόνια η προσμονή ήταν πολύ μεγάλη και αυτό αποτυπώθηκε αμέσως μετά το τελικό σφύριγμα της λήξης από τον Μπενουά Μπαστιέν. Οι ποδοσφαιριστές των «καναρινιών» βίωσαν πρωτόγνωρες στιγμές, με τα συναισθήματα όλων να έχουν ξεχειλίσει. 


Οι εξέδρες άδειασαν και ο αγωνιστικός χώρος γέμισε με τους ευτυχείς υποστηρικτές της ομάδας. Έπρεπε βέβαια να προηγηθεί ένας συγκλονιστικός σε εξέλιξη ημιτελικός απέναντι στην ομάδα του Πριγκιπάτου, ο οποίος κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Και αυτές είχαν κίτρινο χρώμα. 
622003c20908a_nantes-1.jpg


Ο δρόμος προς τον τελικό 
 

Το Κύπελλο αποτελεί παραδοσιακά τον θεσμό που δίνει ευκαιρίες σε ομάδες που δε συγκαταλέγονται στα φαβορί, να αναδειχθούν. Μπορεί το όνομα της Ναντ να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο επιτυχημένων κλαμπ στη χώρα (8 Πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα, 2 Σούπερ Καπ) με μεγάλη ιστορία μεταξύ άλλων, εν τούτοις όμως τα τελευταία χρόνια έχει χάσει κάτι από τη λάμψη του παρελθόντος. 

Το ταξίδι ωστόσο στο φετινό θεσμό του Coupe de France εξελίσσεται ιδανικά, αν και ξεκίνησε πολύ αγχωτικά. Οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας ρίχτηκαν στη μάχη από τη φάση των 32 της διοργάνωσης. Η Ναντ αντιμετώπισε τη Σοσό, ομάδα που αγωνίζεται στη Ligue 2 και «ίδρωσε» για να την αποκλείσει. Χρειάστηκε το χαμένο πέναλτι του Κριστόφ Ντιεντίου για να προκριθεί.  

Στη συνέχεια η κληρωτίδα της χαμογέλασε επανειλημμένα και δεν διασταυρώθηκε με κάποια ομάδα ισχυρότερη από εκείνη. Άφησε εκτός κατά σειρά τη Βιτρ, τη Μπρεστ και τη Μπαστιά, χωρίς μάλιστα να δεχτεί κάποιο τέρμα, πριν φτάσει ο σπουδαίος ημιτελικός με τη Μονακό. Οι αγώνες του Κυπέλλου στη Γαλλία είναι μονοί και έτσι μέσω της διαδικασίας των πέναλτι μετά από ένα ισορροπημένο 90λεπτο, σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό του Παρισιού. 



Το αντίπαλο δέος
 

Στον τελικό της 8ης Μάϊου η Ναντ θα βρει απέναντι της την Νις. Η ομάδα της Κυανής Ακτής διανύει μια πολύ καλή χρονιά ούσα στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα μόλις έναν βαθμό πίσω από τη Μαρσέιγ, ομάδα που απέκλεισε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. 

Η πορεία της ομάδας του Γκαλτιέ προς τον τελικό ήταν σαφώς δυσκολότερη αφού πέρα από τους Μασσαλούς έπρεπε να σοκάρει και το μεγάλο φαβορί, Παρί Σεν Ζερμέν. Στη φάση των 16 της διοργάνωσης η ομάδα της Νίκαιας πήδηξε το υψηλότατο εμπόδιο των Παριζιάνων, εκτός έδρας μάλιστα, σε ένα γήπεδο που ευελπιστεί πως θα στεφθεί Κυπελλούχος Γαλλίας για 4η φορά στην ιστορία της.  

Μένει να δούμε λοιπόν που θα κάτσει η μπίλια του 103ου τελικού του ιστορικού θεσμού του Coupe de France. Οι φιναλίστ της διοργάνωσης δεν έχουν πανηγυρίσει κάποιο τίτλο την τελευταία 20ετία και για αυτό και μόνο δυο ολόκληρες πόλεις θα βρίσκονται στο πόδι μέχρι να έρθει εκείνη η μεγάλη βραδιά. 

Μάνος Φυρογένης 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0