Football Talk

Κυρώσεις και για Λευκορωσία από την UEFA

Κυρώσεις και για Λευκορωσία από την UEFA

Οι πρόσφατες εξελίξεις ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία, με την ανάμειξη των Λευκορώσων αναγκάζει την UEFA να λάβει επιπλέον μέτρα για την συμμετοχή των τελευταίων στις διοργανώσεις της.

 

Ο αποκλεισμός των συλλόγων της Ρωσίας από τις διοργανώσεις της UEFA έχει τεθεί ήδη σε ισχύ, με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να τιμωρεί πλέον και αυτούς της Λευκορωσίας. Συγκεκριμένα, έκανε γνωστό πως επιβάλλει κυρώσεις στους συλλόγους και τις εθνικές ομάδες των Λευκορώσων, οι οποίες περιλαμβάνουν την διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών αλλά και σε ουδέτερη έδρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε ότι όλοι οι σύλλογοι και οι εθνικές ομάδες της Λευκορωσίας, που αγωνίζονται σε διοργανώσεις της UEFA, θα πρέπει να παίζουν τους εντός έδρας αγώνες τους σε ουδέτερες έδρες με άμεση ισχύ. Επιπλέον, κανένας θεατής δεν θα παρακολουθήσει αγώνες στους οποίους οι ομάδες από τη Λευκορωσία είναι τυπικά γηπεδούχοι. Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα συγκαλεί περαιτέρω έκτακτες συνεδριάσεις, σε τακτική συνεχή βάση όπου απαιτείται, για να επανεκτιμήσει τη νομική και πραγματική κατάσταση καθώς εξελίσσεται και να λάβει περαιτέρω αποφάσεις, όπου απαιτείται».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0