Football Talk

Οι 3+1 ομάδες που... τρέχουν για να επιβιβαστούν στο «τρένο» των play off της Super League (video)

Οι 3+1 ομάδες που... τρέχουν για να επιβιβαστούν στο «τρένο» των play off της Super League (video)

Η επιστροφή των έξι βαθμών στον Άρη, έβαλε για τα καλά… φωτιά στο θέμα των play off, αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης «έκλεισε» τη μία από τις από τις δύο διαθέσιμες θέσεις για την τελική εξάδα. Το BN Sports σας αναλύει όλα τα σενάρια, με τα οποία, τρεις ομάδες «τρέχουν» για το τελευταίο εισιτήριο της εξάδας.

Ο Άρης δικαιώθηκε και το CAS του επανάφερε το +6 στην βαθμολογία της Super League. Μία απόφαση που φέρνει μεγάλες ανατροπές στο θέμα των play off και της τελευταίας αγωνιστικής, καθώς εκεί που υπήρχαν δύο διαθέσιμα εισιτήρια για την είσοδο στην εξάδα, τώρα μένει μόλις ένα, αφού οι «κίτρινοι» κλείδωσαν την παρουσία τους.

Το BN Sports έρχεται για να σας παρουσιάσει τα νέα δεδομένα που υπάρχουν πλέον, καθώς τρεις σύλλογοι, διεκδικούν στα ίσια μία θέση, η οποία θα κριθεί την τελευταία αγωνιστικήΠΑΣ Γιάννενα, ΟΦΗ και Αστέρας Τρίπολης, καλούνται, την ίδια ώρα της Κυριακής (6/2) να κοντραριστούν με Βόλο ΝΠΣΑπόλλων Σμύρνης και ΑΕΚ αντίστοιχα, με τους τελευταίους να είναι σε θέση ισχύος.

Όλα κρίνονται από την εκδίκαση του ΠΑΣ Γιάννενα…

Είναι γνωστό πως ο ΠΑΣ Γιάννενα έχει δεχθεί αφαίρεση πέντε βαθμών από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο, ωστόσο έχει ασκήσει έφεση και αναμένεται η απόφαση για το αν θα επιστραφούν ή όχι. Αυτή τη στιγμή, η ομάδα των Ιωαννίνων έχει 34 βαθμούς και είναι στην 7ηθέση, με ένα πόντο διαφορά από τον Αστέρα Τρίπολης και την είσοδο στην εξάδα.

Το έργο της τελευταίας στροφής δεν είναι εύκολο, καθώς φιλοξενείται στην έδρα του μαχητικού Βόλου ΝΠΣ αλλά το μυαλό δεν είναι μόνο… εκεί. Τα παρακάτω σενάρια θα μεταφερθούν στον κάδο ανακύκλωσης, αν ο ΠΑΣ Γιάννενα πάρει τους πέντε βαθμούς πίσω. Η διαφορά του από τον Αστέρα Τρίπολης θα αυξηθεί στους τέσσερις, οπότε μαθηματικά θα έχει κλείσει και το τελευταίο εισιτήριο για τα play off. Μέχρι τότε, η νίκη είναι μονόδρομος στην τελευταία αγωνιστική.

Θέση ισχύος για τον Αστέρα Τρίπολης!

Πάντα με γνώμονα ότι ο ΠΑΣ Γιάννενα δεν θα πάρει πίσω τους χαμένους βαθμούς του, ο Αστέρας Τρίπολης έχει ξεκάθαρη θέση ισχύος έναντι του ΠΑΣ και του ΟΦΗ. Οι Αρκάδες βρίσκονται ένα βαθμό πάνω από τις άλλες ομάδες και με νίκη, δεν θα χρειαστεί να κοιτάξουν καθόλου τι θα γίνει στα υπόλοιπα παιχνίδια. Ωστόσο, το εμπόδιο μόνο εύκολο δεν θεωρείται.

Το σύνολο του Ράσταβατς φιλοξενείται στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ, η οποία θα ήθελε να μπει στα playoff έχοντας κλειδωμένη την τρίτη θέση. Θα την είχε για την ακρίβεια, αν δεν είχε επιστραφεί στο -6 στον Άρη, με το οποίο οι «κίτρινοι» είναι σε απόσταση αναπνοής από την Ένωση. Οπότε, το παιχνίδι δεν είναι αδιάφορο και ο Αστέρας Τρίπολης θα πρέπει να παρουσιάσει ένα εξαιρετικό πρόσωπο για να φύγει με τη νίκη. Φυσικά, σε περίπτωση που ηττηθούν οι άλλες δύο ομάδες, τότε ακόμα και η ήττα, θα του φέρει την είσοδο στα play off.

Τα σενάρια για καθεμία ομάδα…

Καλά όλα αλλά τα πραγματικά σενάρια είναι αυτά που «καίουν» και τρεις ομάδες. Ακόμα και αν ο ΠΑΣ Γιάννενα έχει στο πίσω μέρος του μυαλό του το +5, δεν θα έλεγε όχι να κλειδώσει τη θέση στα play off και χωρίς αυτό, όπως και οι Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ, αν έχουν μόνο αυτό στο μυαλό τους. Τα σενάρια για κάθε ομάδα, ώστε να μπει στα play off, είναι τα εξής:

Αστέρας Τρίπολης

  • Με νίκη. Ανεξαρτήτου αποτελέσματος των υπολοίπων.
  • Με ισοπαλία. Αν δεν κερδίσει καμία από τις υπόλοιπεςομάδες. Στην ισοβαθμία έχει το πάνω χέρι.
  • Με ήττα. Μόνο με ήττα των υπολοίπων ομάδων.

ΠΑΣ Γιάννενα

  • Με νίκη. Να μην κερδίσει ο Αστέρας Τρίπολης, στην ισοβαθμία περνάει τον ΟΦΗ
  • Με ισοπαλία. Μόνο αν ηττηθεί ο Αστέρας Τρίποληςκαι δεν κερδίσει ο ΟΦΗ.
  • Με την επιστροφή του +5.

ΟΦΗ

  • Με νίκη. Να ηττηθεί και ο ΠΑΣ Γιάννενα και ο Αστέρας Τρίπολης ή ισοπαλία των δύο στα παιχνίδια τους.
ofi-pas-giannina.jpg

Ο παράγοντας… Βόλος!

Φυσικά, από το παιχνίδι δεν μπορούμε να βγάλουμε τον Βόλο ΝΠΣ. Η ομάδα της Μεσσηνίας έχει ένα παιχνίδι λιγότερο (κόντρα στον Ατρόμητο) και είναι στους 29 βαθμούς. Δηλαδή στο -6 από την 6άδα. Εφόσον κερδίσει τους Περιστεριώτες, τότε μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι της εξάδας, αλλά μόνο με ισοβαθμία, πάντα με έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Πρέπει να μην κερδίσουν ΠΑΣ Γιάννενα και ΟΦΗ και να ηττηθεί ο Αστέρας Τρίπολης, την ίδια στιγμή που ο Βόλος ΝΠΣ θα κάνει το 2/2. Δηλαδή να κερδίσει Ατρόμητο και… ΠΑΣ Γιάννενα στην τελευταία στροφή. Δεν διαγράφεται σε καμία περίπτωση από το σενάριο, όμως δεν σημαίνει πως είναι φαβορί, αφού ο συνδυασμός αποτελεσμάτων που χρειάζεται, είναι από αυτούς που λέμε «ανατροπή της δεκαετίας».

3399070.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0