Football Talk

Ολυμπιακός: Ο 100άρης Μαρτίνς, ο 20άρης Ματιέ και… το καλύτερο για το τέλος!

Ολυμπιακός: Ο 100άρης Μαρτίνς, ο 20άρης Ματιέ και… το καλύτερο για το τέλος!

Ο Βαλμπουενά ήρθε από τον πάγκο και ήταν κομβικός στο να δούμε το καλύτερο ημίχρονο του Ολυμπιακού την φετινή σεζόν, χαρίζοντας στον προπονητή του την 100η του νίκη στη Super League.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Φαίνεται πως ο Ολυμπιακός κρατούσε το καλύτερο για το τελευταίο κομμάτι τη σεζόν. Σαν ο αποκλεισμός και κυρίως η εμφάνιση απέναντι στην Αταλάντα να θύμωσε τον προπονητή και τους παίκτες. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι όσοι πήγαν στο Φάληρο για να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα, έφυγαν χορτάτοι ποδόσφαιρο.

Ο Αστέρα Τρίπολης καιγόταν για βαθμούς και κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να κρατήσει το τέμπο στον ρυθμό που τον εξυπηρετεί. Η είσοδος, όμως, του Ματιέ Βαλμπουενά στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε τα πάντα. Τον ερχόμενο Σεπτέμβρη ο Γάλλος συμπληρώνει 38 χρόνια ζωής, αλλά όπως είπε και ο προπονητής του λίγο μετά το ματς, κάθε φορά που αγωνίζεται το κάνει με το πάθος και τη δίψα ενός 20άρη. Όσο για την ποιότητα, αυτή δεν χάνεται όσα χρόνια και αν περάσουν.

Από το 52΄ μέχρι το 66΄ ο Ολυμπιακός πέτυχε τέσσερα γκολ, με τον Βαλμπουενά να είναι μέσα σε όλα και να αποθεώνεται από όλο το γήπεδο. Με το πάθος και το ταλέντο του ο Γάλλος έδωσε ώθηση σε όλη την ομάδα που πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση στο διάστημα που βρισκόταν αυτός στο γήπεδο. Ήταν σίγουρα το καλύτερο ημίχρονο της σεζόν για τους Πειραιώτες που σφυροκοπούσαν ανελέητα την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης η οποία έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει. Παρεμπιπτόντως μέχρι να επισκεφτεί το «Καραϊσκάκης» η ομάδα του Ράσταβατς είχε την τέταρτη καλύτερη αμυντική επίδοση στο πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν βγαλμένος από τις καλύτερες μέρες της εποχής Μαρτίνς. Ο Ολυμπιακός ήταν επιθετικός σε κάθε φάση του παιχνιδιού, είχε γρήγορη μετάβαση, απειλούσε με κάθε τρόπο και ψυχαγώγησε τον κόσμο του. Καθόλου τυχαία οι Πειραιώτες για πρώτη φορά φέτος πέτυχαν πάνω από 4 γκολ

Και μπορεί ο Βαλμπουενά να είχε την μπαγκέτα, αλλά δεν ήταν μόνος καθώς είχε άξιους συμπαραστάτες αυτούς που αποτελούν τον ελληνικό κορμό της ομάδας. Ο Μάριος Βρουσάι ήταν εξαιρετικός στα νέα του καθήκοντα ως δεξιός μπακ. Ο Γιώργος Μασούρας πρόσθεσε άλλα δυο γκολ στην «ερυθρόλευκη» καριέρα του και έδωσε συνέχεια στο απίθανο αυτό σερί που θέλει τον Ολυμπιακό να κερδίζει πάντα όταν αυτός βρίσκεται δίχτυα. 33 στα 33. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν αλάνθαστος και πέτυχε και το πρώτο κρίσιμο γκολ. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης σκόραρε και αυτός πέντε λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς. Τέλος, ερχόμενος από τον πάγκο βρήκε δίχτυα σε ακόμα ένα ματς και ο Γκάρι Ροντρίγκες που ήδη έχει ξεπεράσει σε γκολ τον Ονιεκούρου και τον Ρόνι Λόπες μαζί. 

Το τέλος του ματς βρήκε τον Πέδρο Μαρτίνς να πανηγυρίζει την 100η του νίκη στη Super League και να ανησυχεί για τους Τικίνιο και Μανωλά οι οποίοι έγιναν αναγκαστική αλλαγή λόγω ενοχλήσεων και μένει να δούμε αν θα είναι διαθέσιμοι την Κυριακή (6/3) για τον αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Εκεί όπου ο Ολυμπιακός θα θελήσει να δώσει συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις και να τελειώσει αήττητος για ακόμα μια φορά την κανονική διάρκεια μιας σεζόν. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0