Football Talk

Βαλένθια - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0: O Γκέδες έστειλε τις «νυχτερίδες» στον τελικό του Copa Del Rey!

Βαλένθια - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0: O Γκέδες έστειλε τις «νυχτερίδες» στον τελικό του Copa Del Rey!

Ένα γκολ του Γκονσάλο Γκέδες ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στη Βαλένθια με 1-0 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας.

Οι «νυχτερίδες» είχαν αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών στην έδρα των Βάσκων και έτσι το γκολ του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού στο 43ο λεπτό του αγώνα, «σφράγισε» το... εισιτήριό για τον τελικό.

Η Βαλένθια θα διεκδικήσει έτσι το τρόπαιο στο Copa del Rey, κόντρα στον νικητή του Ρεάλ Μπέτις – Ράγιο Βαγιεκάνο, με τους Σεβιγιάνους να έχουν το προβάδισμα, μετά το 2-1 στο πρώτο ματς.


Οι γηπεδούχοι στο 43ο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Ο Γκέδες εξαπέλυσε μία βολίδα εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον τερματοφύλακα της Μπιλμπάο να μην μπορεί να αντιδράσει. Η Βαλένθια πήγε με αυτό το προβάδισμα στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, όμως δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα παρά τις προσπάθειες τους, με τις «νυχτερίδες» να παίρνουν το πολυπόθητο... εισιτήριο! 

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Αλντερέτ, Παουλίστα (83' Γκουιλαμόν), Ντιακαμπί, Γκαγιά (33΄Λάτο), Μοριμπά, Σολέρ, Φούλκιερ, Χιλ (Μούσα), Ντούρο, Γκέδες

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Αγκιρεθαμπάλα, Έκουε (61΄Πέτχα), Άλβαρες, Μαρτίνες, Μπερσίς, Μπερενγκέρ (70΄Νίκο Ουίλιαμς), Γκαρσία (61΄Σανκέτ), Βέσγκα (82΄Ζαράγκα), Μουνιαΐν, Γκαρσία (61΄Βενκεντόρ), Ουίλιαμς


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0