Football Talk

Φιορεντίνα - Γιουβέντους 0-1: Με αυτογκόλ στο 90' πλήρωσαν την αστοχία τους οι «βιόλα»

Φιορεντίνα - Γιουβέντους 0-1: Με αυτογκόλ στο 90' πλήρωσαν την αστοχία τους οι «βιόλα»
Όχι μόνο άντεξε στην πίεση της Φιορεντίνα, αλλά έφυγε νικήτρια από το Αρτέμιο Φράνκι η Γιουβέντους, χάρη σε ένα αυτογκόλ του Βενούτι στις καθυστερήσεις του αγώνα και πήρε σαφές προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Σαφώς πρόσωπο της αναμέτρησης ήταν ο Ντούσαν Βλάχοβιτς, ο οποίος επέστρεψε στο Αρτέμιο Φράνκι μετά την πολύκροτη μεταγραφή του στην «Μεγάλη Κυρία». Στα αξιοσημείωτα του αγώνα και το γεγονός πως ο Μαξ Αλέγκρι χρησιμοποίησε την πιο νεανική ενδεκάδα για τη Γιουβέντους εδώ και μια δεκαετία, με το μέσο όρο ηλικίας των παικτών να φτάνει τα 25 έτη και 56 ημέρες.

Ανεκμετάλλευτο πέρασε το πρώτο ημίχρονο και για τις δύο ομάδες, με την Γιουβέντους να έχει μια πολύ χλιαρή παρουσία σε αυτό το διάστημα. Οι παίκτες της Φιορεντίνα μπήκαν πιο αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 26ο λεπτό μάλιστα σπατάλησαν μια μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, αλλά ένα διαγώνιο σουτ του Ικονέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή πέρασε ξυστά από το κάθετο δοκάρι του Περίν.

Στο δεύτερο μέρος το έργο δεν άλλαξε, με τους «βιόλα» να είναι επιβλητικοί. Στο 48’ και πάλι ο Ικονέ έχασε την ευκαιρία του αγώνα, όταν μετά από τρομερή μπαλιά του Τορέιρα βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Περίν, αλλά σημάδεψε το δοκάρι! Οι «μπιανκονέρι» από το 65’ και μετά αναθάρρεψαν, δημιουργώντας κάποιες φάσεις, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Τερατσιάνο. Και ενώ όλα έδειχνα ότι το ματς θα ολοκληρωθεί χωρίς γκολ, μια αντεπίθεση της Γιουβέντους στο 91’ οδήγησε στο αυτογκόλ του Βενούτι, το οποίο έκρινε την αναμέτρηση. Έτσι, η ομάδα του Τορίνο πήρε σαφές προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας.

Οι ενδεκάδες του αγώνα:

Φιορεντίνα (Β. Ιταλιάνο): Τερατσιάνο, Οντριοθόλα (46’ Βενούτι), Μιλένκοβιτς, Ιγκόρ, Μπιράγκι, Καστροβίλι (84’ Ντάνκαν), Τορέιρα, Μποναβεντούρα, Ικονέ (84’ Γκονζάλεζ), Πιόντεκ (65’ Καμπράλ), Σαπονάρα (65’ Σόττιλ).

Γιουβέντους (Μ. Αλέγκρι): Περίν, Ντε Σίλιο, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Πελεγκρίνι, Αρτούρ, Λοκατέλι, Ραμπιό, Κεν (58΄ Μοράτα), Βλάχοβιτς, Ακέ (46’ Κουαδράδο).

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0