Football Talk

Λίβερπουλ – Νόριτς 2-1: Άνετη πρόκριση με εξαιρετικό Τσιμίκα και «όνειρα» για τέσσερις τίτλους σε μία σεζόν! (video)

Λίβερπουλ – Νόριτς 2-1: Άνετη πρόκριση με εξαιρετικό Τσιμίκα και «όνειρα» για τέσσερις τίτλους σε μία σεζόν! (video)

Έκανε το χρέος της η Λίβερπουλ απέναντι στη Νόριτς στην φάση των «16» του FA Cup (2-1), με τα δύο γκολ του Μιναμίνο να είναι αρκετά για την πρόκριση των «κόκκινων», οι οποίοι μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ, έχουν κάθε δικαίωμα να ονειρεύονται την κατάκτηση όλων των τίτλων στους θεσμούς που συμμετέχουν!

Ένα εύκολο βράδυ είχε η Λίβερπουλ στο FA Cup απέναντι στη Νόριτς, με τους «κόκκινους» να επικρατούν με 2-1 χάρη σε δύο γκολ του Τακούμι Μιναμίνο και να παίρνουν την πρόκρισή τους για τα προημιτελικά του θεσμού!

Αναλυτικότερα, οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ, με τον Κώστα Τσιμίκα στους πρώτους «11», ξεκίνησαν εξαιρετικά το ματς και πήραν το προβάδισμα στο 24ο λεπτό, ύστερα από ωραία συνεργασία, η οποία περιλάμβανε και τον Έλληνα μπακ.

Αυτός βρήκε με σέντρα τον Οριγκί, ο οποίος μοίρασε στον Μιναμίνο, που με δυνατό σουτ έκανε το 1-0, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του.


Το Άνφιλντ ξύπνησε, η Λίβερπουλ ενέτεινε την πίεσή της και το 2-0 έλαβε χώρα 12 λεπτά αργότερα, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ιάπωνα, σε φάση που ξεκίνησε από κόρνερ του Κώστα Τσιμίκα από τα αριστερά.

Αυτός έκανε την σέντρα, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε σωστά από την άμυνα των «καναρινιών» και ο Μιναμίνο μπόρεσε με ένα κοντρόλ, να σημαδέψει το «γάμα», πανηγυρίζοντας και πάλι και επί της ουσίας «κλειδώνοντας» την 11η συνεχόμενη νίκη της ομάδας του.


Το δεύτερο ημίχρονο είχε πρακτικά διαδικαστικό χαρακτήρα, αλλά η αστοχία των Ζότα και Μιναμίνο, επέτρεψε στη Νόριτς να ελπίζει μέχρι και το τέλος για ένα… θαύμα. Μείωσε με τον Ρουπ στο 76ο λεπτό, προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς αλλά ήταν αδύνατο να φτάσει στην ισοφάριση, έχοντας και «μηδενικές» στατικές φάσεις στο ματς!

Επομένως, η Λίβερπουλ με το 2-1, που δεν άλλαξε παρά το σουτ του Ρόου στο 84’, έφτασε για πρώτη φορά σε 11 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις από το 2007, ενώ συνεχίζει στην προημιτελική φάση του FA Cup, συμμετέχοντας σε τρεις διοργανώσεις το Μάρτιο!

Ένα επίτευγμα που έχει να κάνει την εμφάνισή του για την Λίβερπουλ από την σεζόν 1983-84, δίνοντας στην ομάδα του Κλοπ το δικαίωμα να ελπίζει ακόμη και για τους τέσσερις τίτλους σε μία σεζόν, πράγμα… ανεπανάληπτο!

Λίβερπουλ: Άλισον, Μίλνερ, Κονατέ, Γκόμες, Τσιμίκας, Χέντερσον, Όξλείντ-Τσάμπερλεϊν, Τζόουνς (46' Ελιότ), Μιναμίνο, Ζότα, Οριγκί

Νόριτς: Κρουλ, Μπάιραμ, Ζίμερμαν, Γκίμπσον, Γιαννούλης, Νόρμαν (61' Γκίλμουρ), Λες Μελού, Ρουπ (77' ΜακΛιν), Ράσιτσα (61' Ρόουβ), Πλατσέτα (46' Σάρτζεντ), Πούκι (61' Ντάουελ)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0