Football Talk

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1: Με δέκα παίκτες για 70 λεπτά, αλλά ο Κούρτιτς την «πλήγωσε» ξανά! (video)

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1: Με δέκα παίκτες για 70 λεπτά, αλλά ο Κούρτιτς την «πλήγωσε» ξανά! (video)
Τι κι αν αγωνιζόταν με δέκα παίκτες για 70 λεπτά; Ο ΠΑΟΚ έμεινε «όρθιος» στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ και με το 1-1 (02/03) εξασφάλισε πως για ακόμα μία σεζόν δεν έχει ήττα απέναντι στην «Ένωση» σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κούρτιτς που «υπέγραψε» το τελικό σκορ της αναμέτρησης με τον αγαπημένο του τρόπο: με απευθείας εκτέλεση φάουλ!
Μετά τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, το έκανε και πάλι! Ο Γιάσμιν Κούρτιτς κράτησε «όρθιο» τον ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ, με τους Θεσσαλονικείς να φεύγουν με το 1-1 (02/03) από το ΟΑΚΑ, σε ένα ντέρμπι που κλήθηκαν να αγωνιστούν με παίκτη λιγότερο για 70 λεπτά!

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 19', όταν ο Τσιγγάρας αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα, με την ΑΕΚ να ανοίγει το σκορ εννέα λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Λιβάι Γκάρσία. Άμεση απάντηση από το «Δικέφαλο του Βορρά» με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς στο 36', με το τείχος και τον Παναγιώτη Τσιντώτα να φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης. 

Χωρίς νίκη σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος απέναντι στον ΠΑΟΚ για μία ακόμα σεζόν η ΑΕΚ, που η τελευταία φορά που τον κέρδισε εντοπίζεται στον Νοέμβριο του 2017! Στο -22 από την κορυφή και τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό η «Ένωση» και στο -7 από το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου.
 
 

1ο ημίχρονο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους «οιωνούς» για τον ΠΑΟΚ, αφού μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά είχε δύο καλές ευκαιρίες. Σε καμία από τις δύο, ωστόσο, ο Αουγκούστο που ήταν σε αμφότερες πρωταγωνιστής, δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ.
 
Πριν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο, οι ισορροπίες για τις δύο ομάδες άλλαξαν. Ο Τσιγγάρας έκανε ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Αραούχο και ο Φάμπρι του έδειξε την κίτρινη κάρτα. Ωστόσο, μετά από επανέλεγχο της φάσης στο μόνιτορ του VAR από τον ίδιο, άλλαξε την απόφασή του και τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη. 
 

Εννέα λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ μετουσίωσε το αριθμητικό της πλεονέκτημα σε ένα γκολ. Ο Πέτρος Μάνταλος έκανε μία γλυκιά σέντρα από τα δεξιά, ο Λιβάι Γκαρσία νίκησε τους πάντες στον αέρα και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, γράφοντας το 1-0!
 

Η απάντηση των Θεσσαλονικέων ήταν άμεση και με τον... συνηθισμένο πλέον τρόπο. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ στα όρια της περιοχής της ΑΕΚ από τη δεξιά πλευρά και ο Κούρτιτς που ανέλαβε την εκτέλεση, την έστειλε με πανέξυπνο τρόπο στα δίχτυα του Τσιντώτα, ευνοούμενος από την κακή αντίδραση του Έλληνα γκολκίπερ που προδόθηκε από το τείχος του, το οποίο άνοιξε!
 

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ξανά τον ρυθμό τους και παραλίγο να ανακτήσουν το προβάδισμα στο 38ο λεπτό! Ο Αραούχο έβγαλε μία πανέξυπνη, σκαφτή μπαλιά προς τον Μάνταλο, που κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε την μπάλα με καρφωτή κεφαλιά προς την εστία, αλλά είδε τον Πασχαλάκη να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ!

Το 1-1 παρέμεινε ως σκορ του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια μετά από ένα γεμάτο 45λεπτο.
 

2ο ημίχρονο

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η ΑΕΚ άσκησε μεγάλη πίεση για να βρει ένα δεύτερο τέρμα. Οι «κιτρινόμαυροι» πατούσαν με μεγαλύτερη συχνότητα και άνεση στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την ελαφρά κυριαρχία τους σε κάτι μεγαλύτερο. 
 
Αντιθέτως, η πρώτη καλή ευκαιρία άνηκε στον ΠΑΟΚ, όταν ο Μπίσεσβαρ είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του στο 55ο λεπτό, μετά από κακό διώξιμο του Γκαρσία, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο.
 
Κάτι ανάλογο συνέβη και οκτώ λεπτά αργότερα, όταν μετά από «πολιορκία» διαρκείας, ο Μοχαμάντι σούταρε, αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει στο πλαϊνό δίχτυ της εστίας του Πασχαλάκη.
 

Η ΑΕΚ συνέχισε να ασκεί μεγάλη πίεση, πατούσε συχνά στην περιοχή του ΠΑΟΚ που έδινε μεγαλύτερη βαρύτητα στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά δεν μπορούσε να βρει λύση στον «γόρδιο δεσμό» της άμυνας των Θεσσαλονικέων.

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος προσπάθησε να κάνει πιο επικίνδυνη την ομάδα του με την είσοδο των Τάνκοβιτς και Μισελέν, αλλά παρόλα αυτά, η έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική πάσα, αλλά και οι καλά κλεισμένοι διάδρομοι από τον ΠΑΟΚ, δεν άφηναν περιθώρια.

Στο τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης, ο φωτεινός πίνακας στο ΟΑΚΑ έδειξε το 1-1 ως τελικό σκορ, με τους Θεσσαλονικείς να παραμένουν αήττητοι σε ματς πρωταθλήματος στην κανονική διάρκεια της Super League, από τις 5 Νοεμβρίου του 2017.


Ο MVP

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που με τη σιγουριά στις εξόδους του, αλλά και με τη σπουδαία του επέμβαση στην κεφαλιά του Πέτρου Μάνταλου, λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, διατήρησε το 1-1 για τον ΠΑΟΚ.
 

Η φάση του αγώνα

Η κεφαλιά του Πέτρου Μάνταλου στο 38ο λεπτό ή η απόκρουση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη αν προτιμάτε, που θα μπορούσε να είχε κρίνει το ματς ή έστω να του δώσει μία εντελώς διαφορετική έκβαση.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Τσιντώτας, Ρότα (74' Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (56' Σάκχοφ), Σιμόες, Γκαρσία (56' Άμραμπατ), Μάνταλος (82' Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ (74' Τάνκοβιτς), Αραούχο
 
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (85' Σάστρε), Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (85' Σίντκλεϊ), Τσιγκάρας, Κούρτιτς (74' Σβαμπ), Ζαμπά (85' Μουργκ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (66' Ελ Καντουρί), Άκπομ
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0