Football Talk

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 5-1: Καθάρισε μέσα σε πέντε λεπτά με πρωταγωνιστή τον Μασούρα!

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 5-1: Καθάρισε μέσα σε πέντε λεπτά με πρωταγωνιστή τον Μασούρα!
Πέντε λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να καθαρίσει την αναμέτρηση απένατι στον Αστέρα Τρίπολης, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μασούρα που πέτυχε δύο γκολ.

Για 52 λεπτά άντεξε την πίεση του Ολυμπιακού ο Αστέρας Τρίπολης, αλλά οι Πειραιώτες χάρη σε τρία γκολ μέσα σε πέντε λεπτά έκαναν επίδειξη δύναμης και έφτασαν σε μια άνετη νίκη. Έντονες διαμαρτυρίες από τους Αρκάδες για τον μη-καταλογισμό πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο.


1ο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, ασκώντας πίεση στους παίκτες του Αστέρα, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν διπλή ζώνη άμυνας για να αποτρέψουν τους «ερυθρόλευκους» να φτάσουν με άνεση στην περιοχή του Τσιφτσή. Στο 17’ οι Αρκάδες ζήτησαν πέναλτι σε μια προσπάθεια του Μπενίτο να κλέψει την μπάλα από τον Βατσλίκ, με τον κίπερ των γηπεδούχων να σπρώχνει τον επιθετικό των φιλοξενούμενων, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού ήρθε τρία λεπτά αργότερα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τικίνιο πήδηξε ψηλότερα από τους αμυντικούς του Αστέρα, πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Τασουλής απομάκρυνε την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Από αυτό το σημείο και έπειτα η ομάδα της Τρίπολης ισορρόπησε το παιχνίδι και δημιούργησε προβλήματα στους γηπεδούχους. Στο 34΄ ο Τικίνιο, αφού ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, αντικαταστάθηκε από τον Ελ Αραμπί. Στο 38’ ο Μπενίτο βρήκε λίγο χώρο έξω από την περιοχή του Βατσλίκ και εξαπέλησε ένα δυνατό σουτ, που ανάγκασε τον Τσέχο γκολκίπερ να αποκρούσει δύσκολα. Από το κόρνερ που κέρδισε ο Αστέρας και μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Ολυμπιακού, ο Βαλιέντε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά, αφού ο Ισπανός ήταν σε θέση οφσάιντ.  

5529553_1.jpg

Τελευταία μεγάλη φάση στο πρώτο μέρος ήταν για τους «ερυθρόλευκους». Ο Καρβάλιο συνεργάστηκε υπέροχα με τον Ελ Αραμπί στα όρια της περιοχής, με τον τελευταίο να σπάει την μπάλα στον αμαρκάριστο Εμβιλά, αλλά το σουτ του Γάλλου από το σημείο του πέναλτι ήταν εντελώς άστοχο.

2ο ημίχρονο

Οι δύο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο με αλλαγές στις συνθέσεις τους. Συγκεκριμένα, για τον Ολυμπιακό πέρασαν στον αγώνα οι Βαλμπουενά και Σισέ στην θέση των Αγκιμπού και Μανωλά, ενώ για τον Αστέρα ο Καπίγια άφησε την θέση του στον Ριέρα. Οι οδηγίες που έδωσε ο Πέδρο Μαρτίνς στους παίκτες του φάνηκε πως έπιασαν τόπο, αφού ο Ολυμπιακός χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά για να καθαρίσει το ματς, με τις στημένες φάσεις να δίνουν τη λύση. Συγκεκριμένα, στο 52’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Παπασταθόπουλος πήδηξε ψηλότερα από τον Χριστόπουλο και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Πριν καλά καλά συνέλθουν οι Αρκάδες, ο Ολυμπιακός χτύπησε ξανά. Σε μια υποδειγματική αντεπίθεση ο Βαλμπουενά έκανε μια παράλληλη σέντρα μέσα στην περιοχή και ο Μασούρας από κοντά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδα του. Τρία λεπτά αργότερα ο Έλληνας εξτρέμ βρήκε πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά-ψαράκι μετά από γύρισμα του Βρουσάι.

5529440_1.jpg

Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Παπαπέτρου καταλόγισε πέναλτι για τον Αστέρα, αλλά μετά από υπόδειξη του βοηθού και συμφωνία του VAR, άλλαξε την απόφασή του, καθώς ο Μπενίτο ήταν οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Στο 67’ ο Ολυμπιακός ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0 και πάλι από στημένη φάση. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε γλυκά φάουλ, ο Ελ Αραμπί πήρε μια κεφαλιά προς τα πίσω και ο Μπουχαλάκης με κοντινή προβολή παραβίασε την εστία του Τσιφτσή. Στο 74' οι Αρκάδες βρήκαν το γκολ της τιμής με τον Καρμόνα, ο οποίος χρίστηκε σκόρερ με κοντινή προβολή μετά από εξαιρετική ενέργεια του Ριέρα. Το «κερασάκι» στην νίκη των «ερυθρόλευκων» πέτυχε ο Γκάρι Ροντρίγκεζ με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.


MVP

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό ήταν ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα και ουσιαστικά ήταν αυτός που καθόρισε τη νίκη της ομάδας του.


Φάση του αγώνα 

Τα δύο γρήγορα γκολ του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο ουσιαστικά αποσυντόνισαν τους παίκτες του Αστέρα και άνοιξαν το δρόμο για την άνετη επικράτηση.

5529486_1.jpg

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ – Βρουσάι, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (46' Σισέ), Ρέαμπτσουκ – Εμβιλά (61' Μπουχαλάκης), Μαντί Καμαρά – Αγκιμπού Καμαρά (46' Βαλμπουενά), Ζοάο Καρβάλιο, Μασούρας (74' Ροντρίγκεζ) - Τικίνιο (34' Ελ Αραμπί).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής – Καρμόνα, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Τασουλής – Μουνάφο (68΄Κανελλόπουλος), Βαλιέντε (80' Ιγκλέσιας) – Κρέσπι, Καπίγια (46' Ριέρα), Σίτο (58' Τιλίκα) – Μπενίτο (68' Σόνι).

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0