Football Talk

Μπαρτσελόνα: Ο «οικονομικός» καλοκαιρινός σχεδιασμός των Τσάβι και Λαπόρτα, με κύριους στόχους Χάαλαντ και σία!

Μπαρτσελόνα: Ο «οικονομικός» καλοκαιρινός σχεδιασμός των Τσάβι και Λαπόρτα, με κύριους στόχους Χάαλαντ και σία!

Το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι κρίσιμο για τους Καταλανούς και οι κινήσεις έχουν ξεκινήσει από… τώρα, έτσι ώστε να κινηθούν προς την κατεύθυνση… Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ που αποτελεί διακαή πόθο του προέδρου της ομάδας, Τζοάν Λαπόρτα.

Η Μπαρτσελόνα φαίνεται να έχει βρει τον παλιό καλό της εαυτό μετά το «γεμάτο» τετράμηνο του Τσάβι στην τεχνική ηγεσία της αγαπημένης του ομάδας και ο μεταγραφικός σχεδιασμός για την… επόμενη μέρα έχει ήδη ξεκινήσει. Με το πλάνο να μέλλεται να είναι όσο οικονομικό γίνεται και την προσέγγιση να γίνεται με όπλο… το μέγεθος που έχει ο σύλλογος των Καταλανών και όχι τα υπέρογκα ποσά που είχε να προσφέρει στο παρελθόν. 

Αρχικά, οι «μπλαουγκράνα» θέλουν να φρεσκάρουν την άμυνά τους, με τις προσθήκες των Σέζαρ Αθπιλικουέτα και Αντρέας Κρίστενσεν να είναι προ των πυλών από την Τσέλσι ως ελεύθεροι για το ερχόμενο καλοκαίρι. Καθώς, και οι δύο είναι αποφασισμένοι να αποχωρήσουν από τους «μπλε», έπειτα από μία δεκαετία στο Λονδίνο. Ενώ πολύ πιθανό να ενισχυθεί και το αριστερό άκρο της άμυνας με τον Χοσέ Λουίς Γκαγιά της Βαλένθια και τον Νικολάς Ταγκλιαφικό του Άγιαξ να είναι τα πιο «ηχηρά» ονόματα στη λίστα. 

Παρόλα αυτά, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα και ο 42άχρονος προπονητής δεν θέλουν να σταματήσουν τον μεταγραφικό προγραμματισμό τους εκεί, αλλά να προχωρήσουν σε μεταγραφές και για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής. Με κορυφαίο όνομα στη λίστα αυτό του Έρλινγκ Χάαλαντ που αναμένεται να αποχωρήσει το καλοκαίρι από την Μπορούσια Ντόρτμουντ… με τους μνηστήρες να είναι αρκετοί. Όμως, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το όνομα της Μπάρτσα και την επιθυμία του Λαπόρτα να τον φέρει το καλοκαίρι στο Καμπ Νου. Κάτι που έχει εκτιμηθεί στο 60% από τις αποδόσεις του να μεταγραφεί στην ομάδα της Καταλονίας. Ποσοστό 10% μικρότερο από τις Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης που έχουν μεγαλύτερη οικονομική άνεση για να αντέξουν το «βαρύ» συμβόλαιο και τις απαιτήσεις του Νορβηγού σούπερ σταρ αλλά και του ατζέντη του Μίνο Ραϊόλα

Αν όμως κάτι τέτοιο δεν επιτευχθεί, τότε η ομάδα του Τσάβι θα κινηθεί για τον Αλβάρο Μοράτα της Γιουβέντους και θα ολοκληρώσει το deal χωρίς περαιτέρω δυσκολίες, με τον Ισπανό να είναι παραπάνω από ανοιχτός για την επιστροφή του στην Ισπανία. Κάτι που τελικά δεν συνέβη τονΙανουάριο με την έλευση του Ντούσαν Βλάχοβιτς στη Γιουβέντους, μιας και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ήθελε να τον κρατήσει στους «μπιανκονέρι» μέχρι το τέλος της σεζόν. 

Βέβαια, πέραν από προσθήκες, οι αποχωρήσεις θα είναι… μαζικές, λόγω του ότι ο Τσάβι δεν υπολογίζει αρκετούς ποδοσφαιριστές. Όπως, ο Φελίπε Κουτίνιο που έχει δοθεί δανεικός στην Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ και έχει στο συμβόλαιό του οψιόν αγοράς στα 35-40 εκάτ. ευρώ. Παράλληλα, ο Μέμφις Ντεπάι που παρά τις τρομερές εμφανίσεις του στην ομάδα της Βαρκελώνης βρίσκεται ένα βήμα… μακριά από την πόρτα της εξόδου. Παρόμοια, η περίπτωση του Ουσμάν Ντεμπελέ που δεν θα ανανεώσει με την ομάδα του και όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει στη Γαλλίαγια λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν

Επίσης, μεγάλο ερωτηματικό είναι και η περίπτωση του Ντάνι Άλβες, με το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου αμυντικού να εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι αλλά και οι Σερτζίνο Ντεστ και Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ που δεν βρίσκονται στα πλάνα της Μπαρτσελόνα και θα πουληθούν. 

Αντιθέτως, ο Τσάβι είναι ήρεμος, όσον αφορά την ανανέωση συμβολαίου του Σέρτζι Ρομπέρτο, καθώς και οι δύο πλευρές είναι αρκετά αισιόδοξες για συμφωνία. Τέλος, το μέλλον του Λουκ Ντε Γιόνγκ είναι αμφίβολο, παρά τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα, καθώς έχει δοθεί ως δανεικός από την Σεβίλλη, όμως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος της σεζόν για να δούμε τι τελικά θα αποφασιστεί.  

 

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0