Football Talk

Μίντλεσμπρο: «Who is next» τραγουδούν οι φίλοι της, μετά τις προκρίσεις με Γιουνάιτεντ και Τότεναμ! (video)

Μίντλεσμπρο: «Who is next» τραγουδούν οι φίλοι της, μετά τις προκρίσεις με Γιουνάιτεντ και Τότεναμ! (video)

Το όνειρό της ζει στον θεσμό του FA Cup η Μίντλεσμπρο, η οποία έθεσε εκτός συνέχειας του θεσμού τόσο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσο και την Τότεναμ, με άμεση συνέπεια να κάνει τους φίλους της να τραγουδούν «Who is next»…

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Το εν λόγω γνωμικό είναι δεδομένο και έχει επιβεβαιωθεί πολλάκις στο αγγλικό ποδόσφαιρο, τόσο στην Premier League, όσο και στα εγχώρια Κύπελλα.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί δηλαδή τυχαίο το γεγονός πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα συνηθίζει να κατακτά το Λιγκ Καπ, μετρώντας τέσσερις σερί κατακτήσεις, πριν από την φετινή της Λίβερπουλ, δεν μπορεί να θεωρηθούν τυχαία τα συνεχόμενα πρωταθλήματα της Μάντσεστερ Σίτι ή το γεγονός πως οι «κόκκινοι» του Κλοπ κατέκτησαν μέσα σε 700 ημέρες τόσο την Premier League, όσο και το Champions League.

Στα παραδείγματα των δύο αυτών κορυφαίων κλαμπ, συμπεριλαμβάνεται πλέον με κάθε επισημότητα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τότεναμ, αλλά με αρνητικό πρόσημο, καθώς αμφότερες αντιμετώπισαν τη Μίντλεσμπρο στο FA Cup αλλά καμία από τις δύο δεν κατάφερε να την αποκλείσει.

Το αντίθετο μάλιστα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποκλείστηκε στα πέναλτι του «Όλντ Τράφορντ» από την Μπόρο, μένοντας εκτός συνέχειας του θεσμού, ενώ η Τότεναμ έμεινε στο απόλυτο «μηδέν» για ένα ενενηντάλεπτο και οδηγήθηκε στην παράταση, όπου φάνηκε να μένει από δυνάμεις.

Το γκολ του Κόμπερν στο 107΄ έμοιαζε αρκετό και πράγματι έτσι ήταν, με τη Μίντλεσμπρο να πανηγυρίζει δύο ιστορικές προκρίσεις στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό, 98 ημέρες μετά από την τεράστια κριτική που βίωνε από τους φίλους της, εξαιτίας της 15ης θέσης της Championship.

Πλέον, βρίσκεται στους «8» του FA Cup, έχει αποκλείσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τότεναμ, είναι 8η στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία και έχει συγκεντρώσει 29 από τους 42 διαθέσιμους βαθμούς από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Πώς γίνεται λοιπόν να πει κάποιος στους φίλους της να μην τραγουδούν το «Who is next» και να πάψουν να ονειρεύονται;

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0