Football Talk

Μίντλεσμπρο – Τότεναμ 1-0: Το έκανε και πάλι η «Μπόρο» - σόκαρε και απέκλεισε τους «spurs» στην παράταση! (video)

Μίντλεσμπρο – Τότεναμ 1-0: Το έκανε και πάλι η «Μπόρο» - σόκαρε και απέκλεισε τους «spurs» στην παράταση! (video)
Η Τότεναμ ήταν το φαβορί αλλά όταν έχεις απέναντί σου μία ομάδα που διόλου τυχαία δεν απέκλεισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον προηγούμενο γύρο του FA  Cup, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Η Μίντλεσμπρο ήταν και πάλι εξαιρετική, έστειλε το ματς στην παράταση και το γκολ του Κόμπερν στο 107ο λεπτό, ήταν αρκετό για να πανηγυρίσει και μία δεύτερη τεράστια πρόκριση στην προημιτελική φάση του θεσμού!

Μία καταπληκτική Μίντλεσμπρο που δεν… κολλάει πουθενά, πέταξε εκτός συνέχειας και την Τότεναμ του Αντόνιο Κόντε μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Οδήγησε το ματς στην παράταση, βρήκε το «χρυσό» γκολ με τον Κόμπαν και η «Μπόρο» ζει το όνειρό της, ούσα στους «8» του FA Cup!


Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η «Μπόρο» ήταν εξαιρετική ανασταλτικά, περιόρισε κάθε κίνδυνο προς την εστία της  και δεν επέτρεψε στην Τότεναμ να κάνει όχι σουτ, αλλά ούτε τελική στο τέρμα της κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Είναι εντυπωσιακό άλλωστε πως οι «spurs» δεν μπορούσαν με τίποτα να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή και πως ό,τι πιο σημαντικό είχαν να επιδείξουν, ήταν ένα σουτ του Ντόχερτι με τον Λάμλεϊ εξουδετερωμένο μακριά από την περιοχή του.

Στην επανάληψη, το σκηνικό της αναμέτρησης δεν άλλαξε ιδιαίτερα μέχρι και την συμπλήρωση μίας ώρας, με τον Κέιν να βλέπει γκολ του να ακυρώνεται ως οφσάιντ (60’), πέντε λεπτά μετά την μεγάλη ευκαιρία του Κρουκς για τους γηπεδούχους, που έφυγε πάνω από τo δοκάρι.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Μίντλεσμπρο κατάφερε και πάλι να «σφίξει» την άμυνά της, διατηρώντας με χαρακτηριστική ευκολία το 0-0, με βασική της επιθυμία να στείλει το ματς στην παράταση

Και τα κατάφερε, έχοντας χάσει και τεράστια ευκαιρία στο 86’ για να «κλέψει» τη νίκη-πρόκριση, με το πλασέ του Τζόουνς να αποκρούεται από τον Γιορίς και εν συνεχεία την κεφαλιά του Χόουσον να περνά ελάχιστα άουτ.

Στο έξτρα μισάωρο της παράτασης, οι γηπεδούχοι έμοιαζαν και πάλι να ελέγχουν την κατάσταση, όντες και φοβερά απειλητικοί, παρά το γεγονός πως καμία από τις τρεις τελικές τους από το 100’ μέχρι το 105’ δεν πήγε μέσα.

Ό,τι δεν έγινε όμως στο πρώτο τέταρτο της παράτασης, έλαβε χώρα στο δεύτερο. Η Μίντλεσμπρο σκόραρε στο 107’ με φοβερό τελείωμα του Κόμπαν, διατήρησε το «μηδέν» μέχρι και το τέλος και η «Μπόρο» βρίσκεται στα προημιτελικά του θεσμού, έχοντας αποκλείσει Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ!



Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0