Football Talk

FA Cup: «Καθάρισε» σε ένα δίλεπτο την πρόκριση η Σίτι – δεν χάνει σε αυτόν τον θεσμό ο Βιεϊρά! (video)

FA Cup: «Καθάρισε» σε ένα δίλεπτο την πρόκριση η Σίτι – δεν χάνει σε αυτόν τον θεσμό ο Βιεϊρά! (video)

Μπορεί η Πιτέρμπορο να δυσκόλεψε αισθητά τη Μάντσεστερ Σίτι για ένα ημίχρονο, αλλά όλα κρίθηκαν από την πρόθεση των «πολιτών» να αργήσουν να… πατήσουν το γκάζι. Όταν αυτό έγινε, όλα έμοιαζαν ευκολότερα, με το 2-0 σε ένα δίλεπτο να το επιβεβαιώνει και την πρόκριση να έρχεται με χαρακτηριστική ευκολία. Την ίδια ώρα, η Κρίσταλ Πάλας επικράτησε με 2-1 της Στόουκ και συνέχισε την παράδοση του Βιεϊρά στον θεσμό!

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια και άπαντες γνώριζαν πως η αποστολή της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Πίτερμπορο στην φάση των «16» του FACupθα είχε εν τέλει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ωστόσο, η εικόνα της ομάδας της Championshipγια ένα ημίχρονο, σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, έκανε το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα να δυσκολευτεί και να πάει στα αποδυτήρια με τη… «λευκή» ισοπαλία.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό για μία ώρα, αλλά εν τέλει  «γόρδιος δεσμός» λύθηκε από την ατομική ποιότητα των «πολιτών» και από την απόφασή τους να πατήσουν το γκάζι.

Το σκορ άνοιξε ο Μαχρέζ με υπέροχο πλασέ στο 61ο λεπτό, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Τζακ Γκρίλις προσέφερε και το highlightτης αναμέτρησης.

Υποδέχθηκε υποδειγματικά την διαγώνια πάσα του Φόντεν, κατέβασε τέλεια, άλλαξε πόδι και πλάσαρε με το αριστερό, διαμορφώνοντας και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.



Την ίδια ώρα, η Κρίσταλ Πάλας δυσκολεύτηκε αλλά τα κατάφερε απέναντι στην Στόουκ. Το γκολ του Κουγιατέ στο δεύτερο μέρος, ισοφαρίστηκε πέντε λεπτά μετά την επίτευξή του (58’) από τον Τάιμον, αλλά η ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά ήθελε πολύ την πρόκριση.

Σκόραρε στο 82΄ με τον Ρίντεβαλντ και παρότι πιέστηκε από στατικές φάσεις, διατήρησε το 2-1 και βρίσκεται στα προημιτελικά του θεσμού, με τον Πατρίκ Βιεϊρά να συνεχίζει αήττητος από το 2003-04 στο FACup, έχοντας δώσει 15 ματς ως παίκτης και 3 ως προπονητής!



Συνοπτικά τα αποτελέσματα των τριών πρώτων αναμετρήσεων του FACup:

Πίτερμπορο – Μάντσεστερ Σίτι 0-2 (61’ Μαχρέζ, 64΄ Γκρίλις)

Κρίσταλ Πάλας – Στόουκ 2-1 (53’ Κουγιατέ, 82’ Ρίντεβαλντ – 58’ Τάιμον)

Μίντλεσμπρο – Τότεναμ 0-0 ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0