Football Talk

Νιουκάστλ: Κορυφαία στην Ευρώπη το 2022 με άμυνα από... γρανίτη

Νιουκάστλ: Κορυφαία στην Ευρώπη το 2022 με άμυνα από... γρανίτη

Το 2021 η Νιουκάστλ σημείωσε αρνητικό ρεκόρ στην Premier League με τα περισσότερα γκολ παθητικό σε ένα ημερολογιακό έτος, δεχόμενη 80. Στην αρχή του 2022 όμως κάτι φαίνεται να αλλάζει…

Σχετικά Άρθρα

Ο ερχομός του Έντι Χάου σε συνδυασμό με την ενίσχυση στο χειμερινό παράθυρο μεταγραφών, κατάφεραν να βελτιώσουν άρδην την εικόνα της Νιουκάστλ στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να παραμένει αήττητη για έκτο διαδοχικό ματς μέσα στο 2022. Έτσι, μαζί με τη Λίβερπουλ παραμένουν οι μοναδικές ομάδες στο αγγλικό πρωτάθλημα χωρίς ήττα σε αυτό το διάστημα. Μάλιστα, οι «καρακάξες» έχουν δεχθεί μόλις τρία γκολ στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους, λιγότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Νις ακολουθούν την ομάδα του αγγλικού βορρά στην συγκεκριμένη λίστα, με τέσσερα γκολ παθητικό εκάστη. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί πως αμφότερες έχουν δώσει εφτά αγώνες σε La Liga και Ligue1 αντίστοιχα. Οι «μερένχες» μάλιστα έχουν συμπληρώσει τέσσερα σερί ματς με το «μηδέν» στην άμυνα.

Όσον αφορά την ιταλική Serie A, Νάπολι και Ίντερ έχουν δεχθεί από πέντε τέρματα η κάθε μια μέσα στο 2022 στην «μάχη» που δίνουν για το «Σκουντέτο». Οι «παρτενοπέι» βέβαια έχουν έναν παραπάνω αγώνα από τους «νερατζούρι» και οκτώ συνολικά ως τώρα στο νέο έτος. Τέλος, στην Γερμανία και την Bundesliga η ομάδα που ξεχωρίζει στην συγκεκριμένη στατιστική είναι αυτή της Λειψίας. Οι «ταύροι» σε εφτά αναμετρήσεις έχουν δεχθεί έξι γκολ, τα διπλάσια δηλαδή από όσα έχει η Νιουκάστλ. 

Είναι προφανές λοιπόν ότι αν η Νιουκάστλ συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς θα απομακρυνθεί πολύ σύντομα από την ζώνη του υποβιβασμού, εξασφαλίζοντας με άνεση την σωτηρία. Και ίσως τα καλύτερα να έπονται...

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0