Football Talk

29 Φλεβάρη: 5+1 ποδοσφαιριστές που φέτος αναγκάζονται να... μετακινήσουν τα γενέθλια τους

29 Φλεβάρη: 5+1 ποδοσφαιριστές που φέτος αναγκάζονται να... μετακινήσουν τα γενέθλια τους
Το 2022 δεν αποτελεί δίσεκτο έτος, με αποτέλεσμα η 29η Φεβρουαρίου να μην υπάρχει στο φετινό ημερολόγιο. Έτσι, αρκετοί, μεταξύ των οποίων και ποδοσφαιριστές, αναγκάζονται να... μετακινήσουν τα γενέθλια τους.

Για πολλούς, θεωρείται άτυχος όποιος γεννιέται αυτήν την ημέρα καθώς εκτός από το ότι χάνει τα γενέθλιά του για τρία χρόνια, έχει και τη «ρετσινιά» του γρουσούζη. Μερικοί επιλέγουν να γιορτάζουν την 28η Φεβρουαρίου ή την 1η Μαρτίου (για να μην χάνουν και τα δώρα). Από στατιστική άποψη, η πιθανότητα γέννησης την 29η Φεβρουαρίου είναι μία στις 1.461, ενώ υπολογίζεται πως υπάρχουν περίπου πέντε εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο γεννημένοι μια τέτοια μέρα.

Στον κόσμο του ποδοσφαίρου υπάρχουν περίπου 300 περιπτώσεις, με το BN Sports να σας παρουσιάζει τις πιο γνωστές.

Το μεγαλύτερο από χρηματιστηριακής άποψης όνομα της λίστας είναι αυτό του Φερράν Τόρρες. Ο νεαρός Ισπανός, γεννηθείς το 2000, πρόσφατα μετακινήθηκε από την Μάντσεστερ Σίτι στην Μπαρτσελόνα και ήδη εντυπωσιάζει στο ξεκίνημα του. Στην Βαρκελώνη φαίνεται πως επέλεξαν να γιορτάσουν μια ημέρα νωρίτερα τα 22α γενέθλια του Τόρρες.

Ακόμη ένας Ισπανός και συγκεκριμένα Βάσκος είχε την τύχη να έρθει στον κόσμο στις 29 Φλεβάρη. Πρόκειται για τον αριστερό μπακ της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Μικέλ Μπαλενθιάγκα, ο οποίος πατάει τα 34 φέτος. Την ίδια ημέρα με τον Μπαλενθιάγκα, γεννήθηκε και ο Βραζιλιάνος Φαμπιάνο, που αγωνίζεται ως τερματοφύλακας στην Ομόνοια.

Κατά τέσσερα χρόνια νεότερος από τους δύο προαναφερθέντες είναι ο Σαφίρ Ταϊντέρ, ο οποίος ήρθε στον κόσμο στις 29 Φλεβάρη του 1992 και αυτή την στιγμή αγωνίζεται στην Σαουδική Αραβία με τη φανέλα της Αλ-Αΐν. Ο Αλγερινός πέρασε μια πενταετία στα γήπεδα της Ιταλίας αγωνιζόμενος σε Ίντερ, Σασσουόλο και Μπολόνια.

Ένας ανερχόμενος αστέρας του δανέζικου ποδοσφαίρου, ο Γιέσπερ Λίντστρεμ, πήρε τον περασμένο Ιούλη μεταγραφή από την Μπρόντμπι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης για ένα ποσό της τάξης των εφτά εκατομμυρίων ευρώ και πραγματοποιεί μια εξαιρετική χρονιά με την φανέλα των «αετών». Κρίμα για τον ίδιο που δε μπορεί να γιορτάσει τα γενέθλια του, την ημέρα που πρέπει.

Τέλος, ξεχωριστή αναφορά χρειάζεται το όνομα του Μπένεντικτ Χέβεντες, ο οποίος αν και 34 ετών έχει αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο από το 2020 και πλέον είναι βοηθός προπονητή στην εθνική Γερμανίας. Ο άλλοτε κεντρικός αμυντικός πέρασε μια δεκαετία στην Σάλκε, πραγματοποιώντας 335 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τους «βασιλικούς μπλε». Ο Χέβεντες αποτελεί ίσως τον πιο καταξιωμένο ποδοσφαιριστή που έχει γεννηθεί στις 29 Φλεβάρη, έχοντας φτάσει στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014 με τα «πάντσερ».

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0