Football Talk

Τριάρα στο ντέρμπι, ναι μεν, αλλά… (video)

Τριάρα στο ντέρμπι, ναι μεν, αλλά… (video)

Ο Παναθηναϊκός πήρε με εμφατικό τρόπο το τρίποντο επί της ΑΕΚ, όμως χρόνος για χαλάρωση δεν υπάρχει. Σημειώνουμε την καλή εμφάνιση, αλλά πρέπει να υπάρχει διάρκεια…

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Σίγουρα μια εντός έδρας νίκη σε ντέρμπι είναι πολύ σημαντικό ψυχολογικό «boost», πόσο μάλλον όταν είναι μόλις η δεύτερη για την τρέχουσα σεζόν. Μετά από τον Άρη (2-0) λοιπόν, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την αγωνιστική-ψυχολογική κατωτερότητα της «Ένωσης» και επικράτησε εμφατικά με 3-0.

Σίγουρα το σκορ μπορεί να πει κάποιος πως «είναι εικονικό», καθώς η ΑΕΚ είχε μεγάλες ευκαιρίες να επιστρέψει στο σκορ τόσο στο πρώτο ημίχρονο με τα δοκάρια των Ανσαριφάρντ και Τσούμπερ, όσο και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους με την ευκαιρία του Αραούχο, με τον Σωκράτη Διούδη να επεμβαίνει βάζοντας «στοπ» στον Αργεντινό στράικερ.

Ωστόσο, ευκαιρίες οι οποίες… πετάχτηκαν στα σκουπίδια είχε και ο Παναθηναϊκός για να διευρύνει το προβάδισμά του. Μια μεγάλη ευκαιρία που κανονικά θα έπρεπε να έχει μετουσιωθεί σε γκολ, με τον 20χρονο Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο να… χορεύει όλη την άμυνα του Αργύρη Γιαννίκη και στη συνέχεια να μοιράζει για τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις πολύ καλές προϋποθέσεις για να κάνει το 4-0 πριν την ανάπαυλα. Λίγο νωρίτερα, ο Αϊτόρ πήγε να αιφνιδιάσει τον Τσιντώτα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο είχε την δυνατότητα ουκ ολίγες φορές να σκοράρει.

Το πρόβλημα με το σκοράρισμα, το βράδυ της Κυριακής δεν το πλήρωσε η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οι «πράσινοι» πλέον καλούνται να… πάρουν το διπλό στο Περιστέρι την τελευταία αγωνστική (26η, 6/3) και να μπουν σε ρυθμούς Play-offs, καθώς η παρουσία τους εξασφαλίστηκε με το τρίποντο επί της ΑΕΚ.
3-0.jpg

Ναι μεν, αλλά…

Εντάξει όλα αυτά, αλλά δεν αναπληρώθηκε τίποτα με μία νίκη στο ντέρμπι. Η απώλεια βαθμών, κυρίως στα παιχνίδια της επαρχίας έχουν πληγώσει την ομάδα. Ο στόχος του Κυπέλλου παίζει πρωταρχικό ρόλο για το σύλλογο, καθώς εκπληρώνει δύο βασικά πράγματα: α) Την έξοδο στην Ευρώπη και β) την επιστροφή στους τίτλους. Με αποχή από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τέσσερις ολόκληρες σεζόν και οκτώ (ναι οκτώ) από τον τελευταίο τίτλο, τόσο για την ομάδα, όσο και για τον κόσμο είναι απαραίτητο να επιτευχθούν οι στόχοι.

Όπως είπε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στο «flash interview» μετά το ντέρμπι, η βαθμολογική θέση του Παναθηναϊκού δεν είναι καθόλου ευχάριστη και είναι υποχρέωση της ομάδας να κατεβάσει το κεφάλι και να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά. Δεν υπάρχει χρόνος λοιπόν, για να επαναπαυτεί κανείς.

Υ.Γ. Ο Αραούχο αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία πόσο μεγάλη προσωπικότητα είναι και πρέπει να είμαστε ευγνώμωνες που έχουμε τέτοιες προσωπικότητες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Για την ιστορία ο Αργεντινός, μετά τη λήξη της αναμέτρησης αντάλλαξε μπλούζα, με τον συμπατριώτη του Σεμπαστιάν Παλάσιος και κατά την αποχώρηση του όσοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού βρισκόντουσαν ακόμη στο γήπεδο, χειροκρότησαν έντονα τον επιθετικό της ΑΕΚ και εκείνος ανταπέδωσε.
Αραούχο.jpg

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0