Football Talk

Αμπράμοβιτς: Συμμετείχε στις ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας!

Αμπράμοβιτς: Συμμετείχε στις ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας!

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς εμπλέκεται σε απόπειρες διαμεσολάβησης της ειρήνης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, φέρεται να εμπλέκεται στις απόπειρες διαμεσολάβησης της ειρήνης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

Ο 55χρονος παρέδωσε το Σάββατο (26/2) την διοίκηση της Τσέλσι στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος του συλλόγου εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης στα ανατολικά. Ωστόσο, τώρα προέκυψε ότι ο Ρωσο-ισραηλινός δισεκατομμυριούχος προσπαθεί να βοηθήσει να τερματιστεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Αμπράμοβιτς είπε: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η ουκρανική πλευρά επικοινώνησε με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς για υποστήριξη στην επίτευξη ειρηνικής επίλυσης και ότι από τότε προσπαθεί να βοηθήσει.

Λαμβάνοντας υπόψη τι διακυβεύεται, θα ζητούσαμε την κατανόησή σας για το γιατί δεν έχουμε σχολιάσει ούτε την κατάσταση αυτή καθαυτή ούτε τη συμμετοχή του. Ευχαριστούμε».

Ο Ουκρανός σκηνοθέτης και παραγωγός Αλεξάντερ Ροντνιάνσκι επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Αμπράμοβιτς εμπλέκεται λόγω των διασυνδέσεών του τόσο με τη ρωσική όσο και με την ουκρανική εβραϊκή κοινότητα.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η ουκρανική πλευρά προσπαθούσε να βρει κάποιον στη Ρωσία πρόθυμο να τη βοηθήσει στην εξεύρεση ειρηνικής λύσης.

Συνδέονται με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς μέσω της εβραϊκής κοινότητας και ήρθαν κοντά του για βοήθεια», είπε ο Ροντνιάνσκι.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς προσπαθεί από τότε να κινητοποιήσει την υποστήριξη για μια ειρηνική επίλυση. Αν και η επιρροή του είναι περιορισμένη, είναι ο μόνος που ανταποκρίθηκε και ανέλαβε να προσπαθήσει.

«Εάν αυτό θα έχει αντίκτυπο ή όχι, δεν ξέρω, αλλά είμαι σε επαφή ο ίδιος με το επιτελείο του προέδρου και γνωρίζω ότι είναι ευγνώμονες για τις γνήσιες προσπάθειές του».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0