Football Talk

Λίβερπουλ: Πήρε το πρώτο, διεκδικεί ακόμη τρεις τίτλους και «τρομάζει» τη Μάντσεστερ Σίτι!

Λίβερπουλ: Πήρε το πρώτο, διεκδικεί ακόμη τρεις τίτλους και «τρομάζει» τη Μάντσεστερ Σίτι!

Μία δεκαετία μετά από την προηγούμενη κατάκτηση του Λιγκ Καπ, η Λίβερπουλ βρίσκεται και πάλι στην κορυφή του θεσμού, έχοντας επικρατήσει της Τσέλσι στα πέναλτι με 11-10! Πήρε τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Αγγλία, κυνηγά ακόμη τρεις και σε κάθε περίπτωση, βάζει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στη Μάντσεστερ Σίτι!

Σχετικά Άρθρα

Πριν από τον τελικό, άπαντες θεωρούσαμε επιτυχία για την Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ το γεγονός πως ακόμη και αν δεν βρισκόταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μέχρι και τα Χριστούγεννα, κατάφερνε να συνεχίζει σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε με χαρακτηριστική ευκολία.

Έφτασε μέχρι τον τελικό του Λιγκ Καπ, προκρίθηκε στο FA Cup, συνέχιζε να κυνηγά τη Μάντσεστερ Σίτι και είχε προκριθεί στην φάση των «16» του Champions League, έχοντας πετύχει το απίθανο 6/6, «γράφοντας» ιστορία ως η μόνη αγγλική ομάδα που περνά με το απόλυτο από την φάση των ομίλων.

Σχεδόν 50 ημέρες μετά, τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα για τους «κόκκινους», με τον Λουίς Ντίας να είναι και η μοναδική προσθήκη κατά την διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Ποιος είναι ο λόγος; Το γεγονός πως η Λίβερπουλ έχει μειώσει την διαφορά με τη Μάντσεστερ Σίτι στους έξι βαθμούς, με ματς λιγότερο, πως έχει κερδίσει την Ίντερ στο Μεάτσα στο πρώτο ματς με 2-0, πως αντιμετωπίζει τη Νόριτς στο FA Cup και πως έχει πάρει και τον πρώτο τίτλο της σεζόν!

Επικράτησε στον τελικό του Λιγκ Καπ της Τσέλσι, σε έναν τελικό-διαφήμιση και αποτελεί την πρώτη ομάδα του «Νησιού» σε κατακτήσεις του εν λόγω θεσμού, προσπερνώντας τη Μάντσεστερ Σίτι που μετρούσε τέσσερα συνεχόμενα.

Κάπως έτσι, η Λίβερπουλ όχι μόνο συνεχίζει να διεκδικεί τρεις τίτλους ενώ μπαίνουμε στον Μάρτιο, αλλά έχει ήδη κατακτήσει και έναν! Οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ είναι εξαιρετικοί και αν υπάρχει μία ομάδα που μπορεί να «τρομάξει» τη Μάντσεστερ Σίτι, τότε είναι σίγουρα το σύνολο του Γερμανού προπονητή.

Μένει να δούμε αν η διαφορά στην Premier League και το +6 της Σίτι, μπορεί σε μερικές εβδομάδες από τώρα να είναι «μηδενικό». Το ματς στο Έτιχαντ ανάμεσα στις δύο αντιπάλους άλλωστε, θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην κούπα του πρωταθλήματος.

Αν όμως γυρίσουμε στο μακρινό, 1983-84, την τελευταία δηλαδή χρονιά που η Λίβερπουλ διεκδικούσε τέσσερις τίτλους μετά τα Χριστούγεννα και πήρε τους τρεις, πήρε το πρωτάθλημα και αποκλείστηκε στο FA Cup από την Μπράιτον της δεύτερης κατηγορίας. Απλά το αναφέρουμε…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0