Football Talk

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-0: Πράσινος θρίαμβος σε ένα ντέρμπι-διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, αλλά όχι για την «Ένωση»! (video)

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-0: Πράσινος θρίαμβος σε ένα ντέρμπι-διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, αλλά όχι για την «Ένωση»! (video)
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της ΑΕΚ με 3-0 (27/02) κι έκανε ένα ματς με φοβερό ρυθμό, παράσταση για έναν ρόλο! Πρώτη νίκη σε ντέρμπι για τους «πράσινους» στη φετινή Super League, που κυριάρχησαν κατά κράτος της άτολμης «Ένωσης» και την φιλοδώρησαν με τρία γκολ, στα πρώτα τριάντα λεπτά, εξασφαλίζοντας παράλληλα, την είσοδό τους στα play-offs!
 
Ούτε που σκέφτηκε να θέσει εν αμφιβόλω το εντός έδρας σερί που έχει «χτίσει» απέναντι στην ΑΕΚ! Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 (27/02) της «Ένωσης» που δεν έχει νίκη στην έδρα των πρασίνων -σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος- από το 2006! 
 
Μέσα σε 29 λεπτά, το «Τριφύλλι» έκανε φύλλο και... φτερό την κιτρινόμαυρη άμυνα, που μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα της τρεις φορές, για τρίτη φορά στη φετινή σεζόν, μετά τα ματς με τον ΟΦΗ και τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, η τελευταία φορά που δέχτηκε τρία γκολ πριν συμπληρωθεί μισή ώρα παιχνιδιού, ήταν στις 20 Μαρτίου του 2011, όταν ηττήθηκε με 6-0 από τον Ολυμπιακό.
 
Ξέφρενος ο ρυθμός του ντέρμπι, με αμφότερες τις ομάδες να έχουν ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα, την ΑΕΚ να μετρά δύο δοκάρια μέσα σε ένα λεπτό και τον Παναθηναϊκό ένα, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Τεράστιας σημασίας τρίποντο για τους «πράσινους», τόσο από ψυχολογικής, όσο και από βαθμολογικής πλευράς, μιας και βρίσκονται στο -3 από τους «κιτρινόμαυρους», που έχουν -βέβαια- ένα ματς λιγότερο.
 
 

1ο ημίχρονο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ΑΕΚ να δείχνει διάθεση να πιέσει ψηλά και να μην αφήσει τον Παναθηναϊκό να κυκλοφορήσει την μπάλα. Μάλιστα, είχε και την πρώτη καλή ευκαιρία του παιχνιδιού στο 5ο λεπτό, όταν ο Άμραμπατ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βράνιες έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Διούδη.
 
Εν τέλει, το σκορ έμελλε να το ανοίξουν οι γηπεδούχοι. Ο Αλεξανδρόπουλος πάτησε περιοχή στο 14ο λεπτό, ανατράπηκε από τον Ρότα και ο VAR έστειλε τον διαιτητή να ελέγξει τη φάση. Η ετυμηγορία του ήταν πέναλτι, με τον Αϊτόρ που ανέλαβε την εκτέλεση να μην λαθεύει και να γράφει το 1-0 για την ομάδα του!

Με το momentum υπέρ του, ο Παναθηναϊκός έψαξε για ένα δεύτερο, γρήγορο γκολ και το βρήκε εν τέλει, δύο λεπτά αργότερα! Ο Παλάσιος έφυγε στην αντεπίθεση από τη δεξιά πλευρά, διένυσε το μισό γήπεδο σχεδόν και με μικρή δόση τύχης -μιας και η μπάλα κόντραρε στον Βράνιες- την έστειλε στην κλειστή γωνία του Τσιντώτα, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 2-0!

Η ΑΕΚ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και έφτασε δύο φορές κοντά στο να μειώσει στο 25ο λεπτό. Ωστόσο, τόσο η προσπάθεια του Ανσαριφάρντ, όσο και αυτή του Τσούμπερ, μετά το κόρνερ που ακολούθησε, σταμάτησαν στο δοκάρι του Διούδη

Εν τέλει, ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου -εφόσον δεν σκόραρε- την «τιμώρησε» στο 29'! Ο Αϊτόρ έβγαλε μία σέντρα-ξυράφι, ο Ιωαννίδης κινήθηκε ανάμεσα σε Βράνιες και Τζαβέλλα, άγγιξε την μπάλα όσο χρειαζόταν και την έστειλε στο πλαϊνό δίχτυ της εστίας της ΑΕΚ, για να γράψει το 3-0 και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του!

Παρά το ασφαλές προβάδισμα του Παναθηναϊκού, ο ρυθμός του ματς δεν έπεσε. Αντιθέτως, οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά και σε τέταρτο γκολ. Στο 39ο λεπτό ο Αϊτόρ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα πήρε τροχιά προς τα δίχτυα, αλλά βρήκε στο δοκάρι.

Δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία να ανεβάσουν κι άλλο τον δείκτη του σκορ, αλλά το πλασέ του Ιωαννίδη μετά την ενέργεια του Αλεξανδρόπουλου, βρήκε τον Τσιντώτα σε ετοιμότητα. Ο γκολκίπερ της «Ένωσης» απομάκρυνε και διατήρησε το 3-0 ως σκορ του πρώτου μέρους.
 

2ο ημίχρονο

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ΑΕΚ λίγο έλειψε να βρει το πολυπόθητο γκολ που θα της έδινε την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το παιχνίδι. Ωστόσο, ο Διούδης είχε απάντηση στο σουτ του Αραούχο με το αριστερό στο 48' και απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ. 

Η πίεση της «Ένωσης» συνεχίστηκε και έφτασε ξανά κοντά σε ένα γκολ στο 56', όταν και πάλι ο Αραούχο επιχείρησε να σκοράρει, αλλά είδε την μπάλα να περνά ξυστά από το κάθετο δοκάρι της εστίας του Παναθηναϊκού.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι «πράσινοι» έγιναν ξανά απειλητικοί, όταν ο Αϊτόρ εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά, ο Σένκεφελντ πήρε την κεφαλιά, ο Τσιντώτας απέκρουσε, ενώ το ριμπάουντ του Παλάσιος βρήκε στα σώματα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ιωαννίδης έφυγε στην κόντρα μετά από εξαιρετική πάσα του Παλάσιος, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, αλλά νικήθηκε και το 3-0 παρέμεινε.

Έκτοτε, ο ρυθμός του παιχνιδιού «έπεσε», με τον γηπεδούχο Παναθηναϊκό να διαχειρίζεται άψογα το υπέρ του προβάδισμα και την ΑΕΚ να μην μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Στο τελευταίο σφύριγμα, ο φωτεινός πίνακας στο Απόστολος Νικολαΐδης έδειξε ως τελικό σκορ το 3-0 (27/02) υπέρ των «πρασίνων», επιβεβαιώνοντας μία τεράστια νίκη για το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τόσο ψυχολογικής, όσο και βαθμολογικής σημασίας!

Ο MVP

Ο Φώτης Ιωαννίδης. Πραγματικά έχει κάνει εξαιρετικό παιχνίδι. Πίεζε, «έσπαγε» την μπάλα υπέροχα και η απόδοσή του επιβραβεύτηκε με ένα πολύ όμορφο γκολ, που έγραψε το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Η φάση του αγώνα

Το διπλό δοκάρι της ΑΕΚ στο 25ο λεπτό. Αν είχε καταφέρει να μειώσει, κανείς δεν ξέρει τι έκβαση θα μπορούσε να πάρει το ματς.
 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (77' Ματέους Βιτάλ), Πέρεθ, Αϊτόρ (87' Χατζηγιοβάννης), Γκατσίνοβιτς (66' Κουρμπέλης), Παλάσιος, Ιωαννίδης (76' Καρλίτος)
 
ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (46' Μοχαμάντι), Σιμόες (74' Λε Ταλέκ), Σάκχοφ, Άμραμπατ, Γκαρσία, Τσούμπερ (46' Μάνταλος), Ανσαριφάρντ (46' Αραούχο)
 
Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0