Football Talk

ΠΑΟΚ – Ιωνικός 1-1: Βαθμός «χρυσάφι» για τον… Τσιγκρίνσκι και την Ουκρανία!

ΠΑΟΚ – Ιωνικός 1-1: Βαθμός «χρυσάφι» για τον… Τσιγκρίνσκι και την Ουκρανία!

Ο Ιωνικός πήρε μια πολύ σημαντική ισοπαλία με 1-1 στην Τούμπα από τον κουρασμένο ΠΑΟΚ που δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα μετά τον αγώνα με την Μίντιλαντ να κυνηγήσει κάτι παραπάνω. Ξεχωριστή στιγμή το γκολ των φιλοξενούμενων, με την ομάδα της Νίκαιας να το αφιερώνει στην Ουκρανία.

Ο Ιωνικός πήρε έναν υπερπολύτιμο βαθμό στην Τούμπα καθώς υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ σε ισοπαλία 1-1 αλλά αυτό που συγκλόνισε άπαντες ήταν ο πανηγυρισμός των φιλοξενούμενων και δη του Τσιγκρίνσκι με τη σημαία της Ουκρανίας και το ζεστό χειροκρότημα του γηπέδου.

Θυμίζουμε πως στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στη Νίκαια που είχε διεξαχθεί το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου ο Ιωνικός είχε κερδίσει με 3-2 τον ΠΑΟΚ. Αυτή ήταν και η τελευταία ήττα της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου που έκτοτε τρέχει ένα αήττητο στο ελληνικό πρωτάθλημα έχοντας μόνο νίκες και ισοπαλίες.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Δυναμικά μπήκε ο ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 2’ ένα σουτ του Τσόλακ βρήκε στο δοκάρι, έπειτα η μπάλα έφτασε στον Μπίσεσβαρ αυτός από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το σουτ με τον Μύγα να διώχνει πάνω στη γραμμή και τον μέσο του ΠΑΟΚ να διαμαρτύρεται για χέρι. Η μπάλα έφτασε εν συνεχεία στον Μιτρίτσα που έκανε νέο σουτ με τον Χουτεσιώτη να απομακρύνει σε κόρνερ. Η φάση ελέγχθηκε και στο VAR, ο διαιτητής δεν βρήκε κάποια παράβαση και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Στο 11’ ο Σάστρε προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα αλλά έκανε λάθος εκτίμηση, και εκείνη έφτασε στον Μάντζη που βγήκε τετ α τετ έκανε το σουτ με τον Πασχαλάκη ωστόσο να σώζει σωτήρια την εστία του ΠΑΟΚ. Λίγα λεπτά μετά, στο 15’, ήρθε μια ακόμη καλή ευκαιρία για τον Ιωνικό. Ο Καμπράλ έγινε κάτοχος της μπάλας εκτός περιοχής, έπιασε το σουτ και ο τερματοφύλακας του «Δικεφάλου του Βορρά» με το ένα χέρι απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 33’ ο διαιτητής δίνει πέναλτι για τον ΠΑΟΚ σε ανατροπή του Μιχάι από τον Μύγα μέσα στην περιοχή. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση, καθώς ο Κούρτιτς λόγω τιμωρίας είναι εκτός αποστολής, με τον Αυστριακό να ευστοχεί και να δίνει προβάδισμα στους γηπεδούχους.

5526184_1.jpg

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου (39’) ο Ιωνικός έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Μύγας μετά από γέμισμα βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, έκανε το πλασέ, με τον Πασχαλάκη να διώχνει για μια ακόμη φορά σωτήρια σε κόρνερ.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος ήταν για τον ΠΑΟΚ. Σε σέντρα από τα δεξιά ο Μιτρίτσα έκανε το γυριστό σουτ, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε εύκολα. Λίγα λεπτά μετά ήρθε η ισοφάριση για τον Ιωνικό. Ο Τουράμ έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ και νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-1 (59’) στην πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στο δεύτερο μέρος.

Μετά το γκολ ο Τουράμ πήγε προς τον πάγκο για να πάρει την σημαία της Ουκρανίας και τη σήκωσε ψηλά στον αέρα και εν συνεχεία την έδωσε στον Τσιγκρίνσκι με τον κόσμο στην Τούμπα να χειροκροτεί τους παίκτες του Ιωνικού.

5526354_1.jpg

Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος δεν ήταν τόσο καλός όσο στο πρώτο 45λεπτο, με τον Λουτσέσκου με τις αλλαγές του να προσπαθεί να κάνει την ομάδα καλύτερη και να τις δώσει ανάσες.

Στο 82’ μπήκε ο Κούτσιας, πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ Β', στο ματς αντί του Ζαμπά. Πρώτη συμμετοχή φέτος στο πρωτάθλημα για τον ταλαντούχο νεαρό επιθετικό των «ασπρόμαυρων».

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να βρει το γκολ της νίκης ωστόσο η κούραση ήταν εμφανής και έτσι η λήξη του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες.

Ο MVP

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, διανύει μια πολύ φορμαρισμένη περίοδο και υπήρξε καθοριστικός με τις επεμβάσεις του στο πρώτο ημίχρονο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γκολ του Ιωνικού ξεχωρίζει όχι τόσο για την εξέλιξη της αναμέτρησης όσο για το μήνυμα που έστειλαν οι Νικαιώτες και την στήριξη στην Ουκρανία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (76' Βιεϊρίνια), Σοάρες (62' Τσιγγάρας), Σβαμπ, Ζαμπά (82' Κούτσιας), Μπίσεσβαρ (62' Ελ Καντουρί), Μιτρίτσα, Τσόλακ

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες (46' Τουράμ), Βαλεριάνος, Ντάλσιο, Άοσμαν (90' Βαφέας), Λένις, Καμπράλ (87' Βαλέντε), Μάντζης (46' Πλατέλλας)


Ευτυχία Γιαπουτζή

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0