Football Talk

Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Φόντεν και... VAR, κράτησαν τους «πολίτες» στο +6! (video)

Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Φόντεν και... VAR, κράτησαν τους «πολίτες» στο +6! (video)

Όλα έδειχναν πως η Μάντσεστερ Σίτι δεν θα κατάφερνε να φύγει με το τρίποντο από το Γκούντισον Παρκ, αλλά ένα λάθος ήταν…αρκετό. Ο Κιν στο 82ο λεπτό υπέπεσε σε τραγικό υπολογισμό και ο Φόντεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1), δίνοντας μία τεράστια νίκη στον Πεπ Γκουαρδιόλα, απέναντι στα «ζαχαρωτά» που διαμαρτύρονται για χέρι του Ρόδρι, τρία λεπτά αργότερα!

Ήταν δεδομένο και πριν από την έναρξη της αναμέτρησης πως από την στιγμή που η Έβερτον εκκίνησε το ματς από την 17η θέση της Premier League, θα τα έδινε όλα για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι. Πάλεψε, τα έκανε όλα σωστά αλλά δεν τα κατάφερε, έστω και με την βοήθεια του VAR και του Φιλ Φόντεν!

Αναλυτικότερα, το πρώτο μέρος αποτελούσε μία… επανάληψη των τριών πιο πρόσφατων αναμετρήσεων των δύο αντιπάλων στο Γκούντισον Παρκ. Έληξε ισόπαλο, για δεύτερη φορά με 0-0, ενώ οι καλές στιγμές ήταν περιορισμένες, με τους γηπεδούχους να είναι περισσότερο κινητικοί.

Το πρώτο σουτ έλαβε χώρα από τον Κέβιν Ντε Μπρόινε με την συμπλήρωση μισής ώρας αλλά κατέληξε στην αγκαλιά του Πίκφορντ ενώ μέχρι και το σφύριγμα της λήξης, η Έβερτον βρήκε τρεις καλές περιπτώσεις για να βρει δίχτυα.

Αρχικά, στο 32ο λεπτό με σουτ του Κένι, εν συνεχεία με προσπάθεια του Ριτσάρλισον και εν τέλει στο 45ο λεπτό, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκόρντον, που έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια!

Όπως ήταν αναμενόμενο, το 0-0 του πρώτου μέρους και κυρίως η εικόνα της Μάντσεστερ Σίτι, θα προβλημάτιζαν τον Πεπ Γκουαρδιόλα! Άμεση συνέπεια αποτέλεσε η άμεση βελτίωση της εικόνας των φιλοξενούμενων, που όμως δεν γνώριζαν πως απέναντί τους θα είχαν τον Τζόρνταν Πίκφορντ!

Η πρώτη καλή στιγμή πραγματοποιήθηκε στο 56’ με τον Φόντεν, 10 λεπτά αργότερα ο Στόουνς δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Πίκφορντ, αλλά το φοβερό λεπτό του Άγγλου τερματοφύλακα ήταν στο 69’!

Εκεί που απέκρουσε δύσκολα ένα δυνατό σουτ του Κέβιν Ντε Μπρόινε και ακολούθως «έβγαλε» και το σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα, προτού απομακρύνει η άμυνά του.

Επί της ουσίας, στο 70ο λεπτό άρχισαν να περιορίζονται και οι απειλές στην άμυνα των «ζαχαρωτών». Ο Πίκφορντ έδινε την εντύπωση πως ό,τι και να γινόταν, δεν θα δεχόταν γκολ, εκτός και αν… προδιδόταν από κάποιον «δικό» του.

Ο Κιν έκανε μεγάλο λάθος στο 82ο λεπτό και ο Φιλ Φόντεν έσπρωξε προ κενής εστίας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Κάπως έτσι, διαμορφώθηκε και το τελικό σκορ της συνάντησης, με την Έβερτον να διαμαρτύρεται για ένα χέρι του Ρόδρι στο 85’, που αν και εξετάστηκε και… υπήρξε, δεν καταλογίστηκε από τον VAR!


Οι ενδεκάδες:

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Κόουλμαν, Χόλγκεϊτ, Κιν, Κένι, Άλαν, Ντουκουρέ, Ιγουόμπι (88' Ελ Γκάζι), Φαν ντε Μπέεκ (71' Ντέλε Άλι), Γκόρντον (77' Γκρέι), Ρισάρλισον

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο, Ρούμπεν Ντίας, Στόουνς, Λαπόρτ, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Γκιουντογκάν (77' Μαχρέζ), Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Στέρλινγκ (77' Ζεσούς)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0