Football Talk

Έμπολι – Γιουβέντους 2-3: Επικός Βλάχοβιτς, με doppietta επανέφερε στις νίκες τη «Γηραιά Κυρία»! (video)

Έμπολι – Γιουβέντους 2-3: Επικός Βλάχοβιτς, με doppietta επανέφερε στις νίκες τη «Γηραιά Κυρία»! (video)
Το νέο μεγάλο «αστέρι» της Γιουβέντους ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε μία ακόμα αναμέτρηση, αφού σκόραρε δις και «υπέγραψε» τη νίκη της ομάδας του με 3-2 (26/02) επί της Έμπολι! Επιστροφή στις νίκες για τη «Γηραιά Κυρία», που παραμένει αήττητη από τα τέλη Νοεμβρίου και πλέον βρίσκεται στο -7 από την κορυφή!

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς δεν ξέρει τι σημαίνει χρόνος προσαρμογής! Με δύο δικά του γκολ «υπέγραψε» τη νίκη της Γιουβέντους επί της Έμπολι με 3-2 (26/02) και επανέφερε την ομάδα του στις νίκες, μετά από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες με 1-1, απέναντι σε Αταλάντα (13/02) και Τορίνο (18/02). 

Κατά αυτόν τον τρόπο το νέο μεγάλο αστέρι των «μπιανκονέρι» έφτασε τα τρία γκολ στη Serie A με τη φανέλα τους, μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Από την άλλη, το σύνολο του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έθεσε ακόμα πιο γερές βάσεις για την επίτευξη του φετινού του στόχου: την παραμονή στην τετράδα του ιταλικού πρωταθλήματος, μιας και το -7 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μοιάζει διαφορά που δύσκολα καλύπτεται, έστω κι αν απομένουν 11 αγωνιστικές.


Η αναμέτρηση ξεκίνησε νωχελικά και για τις δύο ομάδες. Η Γιουβέντους προσπαθούσε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά οι διάδρομοι έμοιαζαν καλά κλεισμένοι, ενώ το σουτ του Ζακάρια στο 7ο λεπτό, αποκρούστηκε από τον Βικάριο!

Χρειάστηκε να συμπληρωθεί μισή ώρα παιχνιδιού για να σημειωθεί κάτι αξιόλογο, αλλά το τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, αποζημίωσε όσους παρακολουθούσαν το παιχνίδι.

Αρχικά, η πίεση της «Γηραιάς Κυρίας» απέδωσε καρπούς στο 32’. Ο Ραμπιό έγινε αποδέκτης της μπάλας στα αριστερά, έβγαλε μία σέντρα ακριβείας προς τον Κεν και αυτός με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0 για την ομάδα του!


Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση. Ο Ζουρκόφσκι επωφελήθηκε από την ολιγωρία στην άμυνα της Γιουβέντους και όταν είδε την μπάλα να μην απομακρύνεται, μετά από εκτέλεση κόρνερ, δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα και να επαναφέρει την ισορροπία στο ματς.


Η χαρά της Έμπολι, ωστόσο, κράτησε μόλις επτά λεπτά. Ο συνήθης ύποπτος, Ντούσαν Βλάχοβιτς, είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του μετά την ατομική προσπάθεια του Κουαδράδο, έκανε ωραία προσποίηση και με ψύχραιμο τελείωμα, έγραψε το 2-1 στο 45+2’, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Όταν βγήκαν από αυτά, ο Σέρβος ανέλαβε ξανά δράση!


Τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, ο Μοράτα βρήκε το νέο αστέρι της «Γηραιάς Κυρίας», που με υπέροχο τελείωμα νίκησε τον Βικάριο και έδωσε προβάδισμα «ασφαλείας» στην ομάδα του, γράφοντας το 3-1 στο 66ο λεπτό!


Η Έμπολι απάντησε δέκα λεπτά αργότερα με τον νεοεισελθέντα, Λα Μαντία! Μετρώντας μόλις έξι λεπτά στο παιχνίδι, βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή, πήρε το ριμπάουντ και μείωσε σε 3-2 για την ομάδα του.

Στα εναπομείναντα λεπτά του παιχνιδιού, το σύνολο του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ του προβάδισμα και δεν κινδύνεψε να αφήσει βαθμούς στο Κάρλο Καστελάνι. Στο τελευταίο σφύριγμα του διατητή της αναμέτρησης, Φάμπιο Μαρέσκα, ο φωτεινός πίνακας έδειξε ως τελικό σκορ το 3-2, επιβεβαιώνοντας την επιστροφή της Γιουβέντους στις νίκες, μετά από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες στη Serie A.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έμπολι (Αουρέλιο Αντρεατσόλι): Βικάριο, Στογιάνοβιτς (85' Χέντερσον), Ισμαΐλι, Λουπέρτο (, Κακάτσε (70' Παρίσι), Ζουρκόφσκι, Ασλάνι, Μπαντινέλι (70' Μπενάσι), Μπαϊράμι (85' Βέρε), Ντι Φραντσέσκο (70' Λα Μαντία), Πιναμόντι

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντανίλο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Πελεγκρίνι, Κουαδράδο, Αρτούρ, Ζακάρια (36' Λοκατέλι), Ραμπιό, Κεν (62' Μοράτα), Βλάχοβιτς

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0