Football Talk

Αστέρας Τρίπολης – Άρης 0-2: «Διπλό» εξάδας για τους κίτρινους με… υπογραφή Καμαρά και Σάσα!

Αστέρας Τρίπολης – Άρης 0-2: «Διπλό» εξάδας για τους κίτρινους με… υπογραφή Καμαρά και Σάσα!
Τεράστια εκτός έδρας νίκη για τον Άρη, που επικράτησε μέσα στην Τρίπολη του Αστέρα με 2-0 και μπαίνει για τα καλά ξανά στο «κόλπο» των play offs!

Πολύ μεγάλη νίκη που τον έφερε στην εξάδα πανηγύρισε ο Άρης του Μπούργος στην Τρίπολη, επικρατώντας του Αστέρα με 2-0 χάρη σε γκολ των Καμαρά (41’) και Σάσα (90+6’). Αρκετές ευκαιρίες… σπατάλησε το σύνολο του Ράσταβατς.

Στην 6η θέση ο Άρης με 36 βαθμούς, στην 7η ο Αστέρας Τρίπολης με 35.



1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Μπορεί στο τέλος του πρώτου μέρους, ο Άρης να βρέθηκε μπροστά στο σκορ, όμως, μέχρι να φτάσουμε στο 41ο λεπτό, οι δύο ομάδες έμοιαζε πιο πολύ να ενδιαφέρονται για την… άμυνα τους.

Οι «κίτρινοι» του Μπούργος μπήκαν καλύτερα στο ματς της Τρίπολης, απείλησαν τρεις φορές, ωστόσο το 0-0 παρέμεινε. Μέχρι το 25’, οι γηπεδούχοι του Ράσταβατς είχαν ανεβάσει την απόδοση τους και προσπαθούσαν να βρουν καλές στιγμές προς την εστία του Κουέστα. Και τα κατάφεραν σε 1-2 περιπτώσεις χωρίς όμως αξιώσεις. Ουσιαστικά καμία ομάδα δεν είχε καταφέρει να πάρει τον πλήρη έλεγχο του ματς και να απειλήσει σημαντικά, με τον ρυθμό παράλληλα να είναι γρήγορος.

Και όλα αυτά, μέχρι τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, όπου ο Άρης κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Αρχικά, οι «κίτρινοι» απείλησαν στο 39’, με τους παίκτες τους με συνεχόμενες πάσες να βρίσκουν τον διάδρομο με τελικό αποδέκτη τον Εντιαγέ που έκανε το σουτ από καλή θέση και έστειλε τη μπάλα άουτ. 

Δύο λεπτά, όμως, αργότερα ήρθε το 1-0 που έμεινε και μέχρι το τέλος του α’ μέρους. Οι παίκτες του Μπούργος έκλεψαν τη μπάλα βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Καμαρά τελικό αποδέκτη, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε άλλαξε λίγο πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου!

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η πρώτη πολύ καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήρθε με το «καλημέρα» και ήταν για τους γηπεδούχους. Στο 56’ Ριέρα από το… ένα μέτρο κατάφερε να στείλει την μπάλα στο δοκάρι του Κουέστα και όχι στα δίχτυα του, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Ο Άρης «απάντησε» στο 64’, με τον Κρεσπί να κάνει το σουτ και να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Μπερτόγλιο που είχε αντικαταστήσει τον Εντιαγέ στο 59’, πέρασε εκτός στο 69’ (!), λόγω ενοχλήσεων, με τη θέση του να την παίρνει ο Ματέο Γκαρσία. Ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα ήρθε στο 75’, με τον Σίτο να κάνει εξαιρετική προσπάθεια καθώς έπεσε και σηκώθηκε έκανε την σέντρα αλλά ο Μπαράλες αστόχησε!

Όσο και να πίεζε η ομάδα του Ράσταβατς, τίποτα δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά, με το σύνολο του Μπούργος να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ με τον Σάσα στο 90+6' και να πανηγυρίζει μια τεράστια νίκη! Ο Κουέστα έκανε το βολέ, η μπάλα βρήκε στον Γκάμα που μετά πήρε τη μπάλα, έκανε την πάσα στον Γκαρσία αυτός γύρισε στον Σάσα που προ κενής εστίας έκανε το 2-0.

*** Πριν την έναρξη του αγώνα οι παίκτες του Αστέρα έδωσαν στους αντίστοιχους του Άρη μια φανέλα με το όνομα του Άλκη, του φιλάθλου της ομάδας της Θεσσαλονίκης που δολοφονήθηκε και με το νούμερο 19. Μάλιστα στο γήπεδο των Αρκάδων υπάρχουν αρκετά πάνο για τον Άλκη. 

MVP

Ο Καμαρά! Ο επιθετικός του Άρη σκόραρε στο πρώτο μέρος και το γκολ του ήταν αρκετό, έτσι ώστε η ομάδα του Μπούργο να πάρει αυτή τη σπουδαία νίκη.

Η φάση του αγώνα

Η ανεπανάληπτη ευκαιρία του Ριέρα. Ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει στο 56’ και να αλλάξει τη ροή του αγώνα, αλλά το δοκάρι τον σταμάτησε!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Άλβαρες, Ατιένθα (90' Μπενίτο), Καστάνιος, Βαλιέντε (74’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Σίτο (74’ Τιλίκα), Ριέρα (58’ Ρεγκίς), Σόνι (58’ Καπίγια), Μπαράλες.

Άρης (Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπειτς, Ματίγια (69’ Ντουκουρέ), Εντιαγέ (59’ Μπερόγλιο/68’ Ματέο Γκαρσία), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (59’ Γκάμα), Σάσα, Καμαρά (82’ Μπεναλουάν).

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0