Football Talk

Ρουσλάν Μαλινόφσκι: Από τον εφιάλτη του Ντόνετσκ μέχρι την καθιέρωση στην Αταλάντα και το «μήνυμα» κατά του πολέμου

Ρουσλάν Μαλινόφσκι: Από τον εφιάλτη του Ντόνετσκ μέχρι την καθιέρωση στην Αταλάντα και το «μήνυμα» κατά του πολέμου

Στο Γ. Καραϊσκάκης έδωσε ακόμη μία σπουδαία παράσταση η οποία συνοδεύτηκε με δύο τέρματα. Έβαλε ουσιαστικά την ταφόπλακα στην ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού και πανηγύρισε με ένα δυνατό μήνυμα για τον πόλεμο στην χώρα του. Ο Ρουσλάν Μαλινόφσκι αποτελεί έναν αγωνιστή των γηπέδων ο οποίος δεν το έβαλε ποτέ κάτω, βρίσκοντας πλέον την ποδοσφαιρική του δικαίωση. 

Σχετικά Άρθρα

Ίσως, το πιο «γλυκό» αριστερό πόδι της Ευρώπης. Τεχνική, στυλ, δύναμη. Μπορεί να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό με κάθε τρόπο. Με άλλα λόγια αποτελεί έναν σπεσιαλίστα, τόσο στις στημένες φάσεις όσο και σε κανονική ροή παιχνιδιού. Διανύοντας το 29ο έτος της ζωής του δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική φάση, αποτελώντας τον πρωταγωνιστή της Αταλάντα έπειτα από την απουσία των Ίλισιτς και Ζαπάτα. Όχι πως πριν ήταν… άφαντος. Είναι εκ των κορυφαίων χαφ της Ιταλίας και από τους λίγους που σκοράρουν τόσο 

Οι «σειρήνες» έχουν ήδη αρχίσουν να ηχούν για το όνομα του με το ενδιαφέρον να προέρχεται από το ιταλικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα από τους μονομάχους του ντέρμπι ντέλλα Μαντονίνα. Μίλαν και Ίντερ φαίνεται πως θα κινηθούν το καλοκαίρι για τον Ουκρανό, ο οποίος πολύ πριν φτάσει σε αυτό το επίπεδο αναγνώρισης έβρισκε συνέχεια την πόρτα της απόρριψης. Από μία ομάδα του τόπου του, που τον είχε στα χέρια της αλλά ποτέ δεν πίστεψε στο ταλέντο του. 

Πίσω στο μακρινό 2006 ο Μαλινόφσκι γίνεται μέλος των τμημάτων υποδομής της Σαχτάρ Ντόνετσκ. Εκεί όπου αγωνίζεται για μία 4ετία, όταν ο σύλλογος του προσέφερε επαγγελματικό συμβόλαιο. Δώρο, άδωρο αν παρατηρήσει κανείς τα όσα συνέβησαν μετέπειτα. Επί μία ολόκληρη επταετία αποτελούσε παίκτη της ομάδας χωρίς να σημειώσει ούτε μία επίσημη συμμετοχή! Βρισκόμενος μεταξύ δανεισμών σε ομάδες χαμηλότερης δυναμικής και στο αναπτυξιακό τμήμα της Σαχτάρ.  

Εκεί όπου σημείωσε ουσιαστικά τις πρώτες επίσημες συμμετοχές του, για να ακολουθήσει ο διετής δανεισμός στην Σεβαστούπολη. Μετέπειτα την σεζόν 2014-2015 στην Ζόρια (γνωστή μας από τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με την ΑΕΚ), ώστε να εμφανιστεί η Γκενκ για να βάλει τέλος στο μαρτύριο του αθλητή. Εκεί όπου δούλεψε υπό τις κατάλληλες συνθήκες σε ένα πλαίσιο το οποίο στηρίζει τους νέους ποδοσφαιριστές, καταφέρνοντας να σημειώσει παραστάσεις σε ανταγωνιστικό επίπεδο. 

Εντός και εκτός βελγικών συνόρων. Με αυτόν τον τρόπο έπεισε την ομάδα να τον αγοράσει από το Ντόνετσκ, ώστε να βρει πλέον την σταθερότητα που του στέρησαν οι δανεισμοί. Τότε ήρθαν και οι πρώτες κλήσεις με την εθνική Ουκρανίας, της οποίας αποτελεί ενεργό μέλος μέχρι και σήμερα. Έτσι ακολούθησε και η μεταγραφή του στην Αταλάντα, γεγονός το οποίο επικύρωσε την αξία του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.  

Η τριετής πλέον πορεία του στην ομάδα του ιταλικού Βορρά κρίνεται επιτυχημένη, με τον ίδιο να συμπληρώνει σε λίγο καιρό τις 100 συμμετοχές υπό τις οδηγίες του Γκασπερίνι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ρουσλάν Μαλινόφσκι θα είναι αιώνια ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που έδειξε στις ικανότητες του η Γάνδη. Μέσω αυτού, ήρθε και η δική του ευκαιρία, απέναντι στον Ολυμπιακό, να στείλει το δικό του μήνυμα για τον πόλεμο της Ουκρανίας

Αντώνης Νιανιάς 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0