Football Talk

Γάνδη: Ποια είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ για τη φάση των «16» του Europa Conference League; (video)

Γάνδη: Ποια είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ για τη φάση των «16» του Europa Conference League; (video)

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τη βελγική Γάνδη μετά από τη κλήρωση στη Νιόν (25/2) για τους «16» του Conference League. Με την… τύχη να χαμογελάει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά με τα πάντα να κρίνονται εντός γηπέδων.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» λίγο αργότερα από την ιστορική πρόκριση επί της Μίντιλαντ στη Τούμπα, θα βρει στο διάβα του τη Γάνδη η οποία έχει «φάει» με το… κουτάλι τη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA

Το προφίλ της Γάνδης με μία… πρώτη ματιά

Η Γάνδη ιδρύθηκε ως ποδοσφαιρικός σύλλογος το 1900, βρίσκεται κοντά στην Ανατολική Φλάνδρακαι είναι η 3η μεγαλύτερη πόλη του Βελγίου. Προπονητής της είναι ο 58άχρονος Χέιν Φανχάζεμπρουκ που διανύει τη δεύτερη θητεία του στους «βούβαλους» έπειτα από το σύντομο πέρασμα του στην Άντερλεχτ τη σεζόν 2017/18. Ο Βέλγος τεχνικός φημίζεται για το επιθετικό ποδόσφαιρο του και παρατάσσει την ομάδα του με τριάδα στην άμυνα και κυρίως με το σύστημα του 3-4-1-2

Μάλιστα, αρχηγός της ομάδας και ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της είναι ένας παλιός γνώριμος του Ολυμπιακού, ο Βάντις Οτζίτζα-Οφόε. Ενώ, ξεχωρίζουν οι επιθετικοί της, ο Μαροκινός Ταρίκ Τισαντουλί που αποκτήθηκε στο μεταγραφικό «παράθυρο» του Ιανουαρίου από την Μπέερσχοτκαι μετράει 13 γκολ σε 24 αγώνες πρωταθλήματος και ο πολύπειρος Λοράν Ντεπουάτρ που έχει απολογισμό οκτώ τερμάτων σε 20 εμφανίσεις για την Pro League. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα της Φλάνδρας ενίσχυσε αρκετά το ρόστερ της με τον δανεισμό του 24άχρονου Γερμανού αμυντικού της Χέρτα Βερολίνου, Τζόρνταν Τορουναρίγκα. 

Ο «μακρύς δρόμος» προς το Conference League και η πρωτιά της στον όμιλο!

Το ταξίδι της βελγικής ομάδας ξεκίνησε από τον 2ο γύρο των προκριματικών της διοργάνωσης και συγκεκριμένα από τις 22 Ιουλίου του 2021. Όταν συνάντησε την νορβηγική Βαλερένγκα και την απέκλεισε με συνολικό σκορ 4-2. Πρώτα, εξασφάλισε την πρόκριση της στο Βέλγιο με 4-0 και ύστερα ηττήθηκε στη Νορβηγία με 2-0 σε έναν… τυπικής διαδικασίας αγώνα. Στη συνέχεια, βρήκε στο διάβα της την Λετονική Ρίγας Φουτμπόλα. Εκεί όπου δυσκολεύτηκε αρκετά, μιας και στον πρώτο αγώνα του Βελγίου βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με 2-0, αλλά τελικά «έσωσε» το ματς και σκόραρε ισάριθμες φορές για ισοφαρίσει σε 2-2 και να πάρει την πρόκριση στη Ρίγα με 1-0 χάρη στο χρυσό γκολ Τζόσεφ Οκουμού στο 73ο λεπτό. 

Τελευταίο της εμπόδιο πριν την πρόκριση της στα τελικά του UEFA Europa Conference League στάθηκε η πολωνική Τσεστόχοβα Κρακοβίας. Με την πρώτη αναμέτρηση στη Πολωνία να βρίσκει την ομάδα του Φανχάζεμπρουκ ηττημένη με 1-0 αλλά στον επαναληπτικό του Βελγίου να δείχνει την υπεροχή της και να επικρατεί εμφατικά με 3-0.

Για τους ομίλους της νέας διοργάνωσης της UEFA δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερη δυσκολία αφού τερμάτισε πρώτη στον 2ο όμιλο, μαζεύοντας 13 βαθμούς και μετρώντας τέσσερις νίκες, μία ισοπαλίακαι μία ήττα απέναντι σε Παρτιζάν, Ανόρθωση και Φλόρα Ταλίν. Συγκεκριμένα, η Γάνδη ξεκίνησε με ένα «τρία στα τρία» χωρίς να δεχθεί γκολ, νικώντας 1-0 τη Φλόρα Ταλίν, 2-0 την Ανόρθωση και 1-0 την Παρτιζάν στη Σερβία. Στον αγώνα με τη σέρβικη ομάδα στο Βέλγιο έληξε 1-1 και την 5η αγωνιστική βίωσε την πρώτη της ήττα από την Ανόρθωση στην Κύπρο με 1-0. Τέλος, εξασφάλισε την πρωτιά του ομίλου κόντρα στη Φλόραν Τάλιν με 1-0 στη Ghelamco Arena. 

Η πορεία της στο πρωτάθλημα

Αυτή τη στιγμή η Γάνδη βρίσκεται στην 5η θέση του βελγικού πρωταθλήματος με 46 βαθμούς έπειτα από 28 αγωνιστικές, σε σχέση με πέρσι που τερμάτισε 7η με 49 βαθμούς μετά από 34 αγώνες. Έχοντας σκοράρει 43 φορές και έχοντας δεχθεί 27 γκολ ο στόχος της παραμένει να είναι η παρουσία της στη πρώτη 4άδα, εκεί όπου απέχει πέντε βαθμούς από την 4η  Άντερλεχτ

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0