Football Talk

Europa League: Μπαρτσελόνα από τα παλιά στην Ιταλία, τελείωσε την δουλειά η Ρέιντζερς! (video)

Europa League: Μπαρτσελόνα από τα παλιά στην Ιταλία, τελείωσε την δουλειά η Ρέιντζερς! (video)

Μία Μπαρτσελόνα που θύμισε έντονα τον πρότερο βίο της με τον Τσάβι ως… ποδοσφαιριστή της, έκανε μία απίστευτη εμφάνιση απέναντι στη Νάπολι επί ιταλικού εδάφους, παίρνοντας μία τεράστια πρόκριση με 4-2. Την ίδια ώρα, η Ντόρτμουντ ήταν βελτιωμένη απέναντι στην Ρέιντζερς, αλλά ούτε και αυτό ήταν αρκετό, με το τελικό 2-2 να έχει ως αποτέλεσμα την πρόκριση των Σκωτσέζων!

Ό,τι δεν κατάφερε στο πρώτο ματς της νοκ άουτ φάσης του Europa League η Μπαρτσελόνα, έλαβε χώρα μέσα σε 14 λεπτά απέναντι στη Νάπολι επί ιταλικού εδάφους.

Τι  εννοούμε με αυτό; Πως η Μπαρτσελόνα σκόραρε δις πριν την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, με τον Ζόρντι Άλμπα να κάνει γκολ την ασίστ του Αντάμα Τραορέ και τον Φρένκι Ντε Γιονγκ να κάνει το ίδιο με την ωραία πάσα του Φεράν Τόρες.


Το ξεκίνημα για τους «μπλαουγκράνα» ήταν ιδανικό, αλλά δεδομένα η Νάπολι θα έβγαζε αντίδραση. Και με ποιον το έκανε; Με τον συνήθη ύποπτο, Λορέντσο Ινσίνιε, ο οποίος μετουσίωσε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του και έφερε την διαφορά στο… γκολ!


Ακόμη και έτσι όμως, οι «μπλαουγκράνα» δεν πανικοβλήθηκαν. Αντέδρασαν και με τον Πικέ να χρίζεται σκόρερ στο 45ο λεπτό, πήρα ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης, πριν από την λήξη του ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου, οι γηπεδούχοι ήθελαν να πιέσουν, αλλά ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έδωσε γρήγορα τέλος στην σεμνή τελετή. Έκανε το 4-1 στο 59’, στην πρώτη του συνεργασία με τον Αντάμα Τραορέ  και το μόνο που κατάφεραν οι «παρτενοπέι» ήταν να μειώσουν σε 4-2 με τον Πολιτάνο στο 87ο λεπτό!


Την ίδια ώρα, Μπορούσια Ντόρτμουντ και Ρέιντζερς συναντήθηκαν στην Σκωτία στην ρεβάνς του 4-2 του πρώτου ματς στην Γερμανία, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν και πάλι εξαιρετικοί.

Προηγήθηκαν με πέναλτι του Ταβερνιέρ, που επανέλαβε το γκολ του πρώτου ματς, αλλά σύντομα ο Μπέλιγχαμ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Το 1-1 έγινε άμεσα 2-1 με τον Μάλεν για τους «κίτρινους» αλλά η Ρέιντζερς είχε και πάλι απάντηση.


Ο Ταβερνιέρ ισοφάρισε και αποτελεί τον πρωταγωνιστή του ζευγαριού, με το τελικό 2-2 να δίνει μία τεράστια πρόκριση στην πρώην ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ!


Τέλος, Μπέτις και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έμειναν στην «λευκή» ισοπαλία, με τους γηπεδούχους να παίρνουν έστω και έτσι, το εισιτήριο για την επόμενη φάση! Η στιγμή του παιχνιδιού βεβαίως ήταν στο 90ο λεπτό, όταν οι φιλοξενούμενοι σκόραραν και έστελναν το ματς στην παράταση αλλά ο VAR τους ανέκοψε την χαρά και έστειλε την Μπέτις στο… Europa League!

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των τεσσάρων εναπομείναντων αναμετρήσεων του Europa League:

Νάπολι 2-4 Μπαρτσελόνα (23' Ινσίνιε, 68’ Πολιτάνο - 8' Άλμπα, 13' Ντε Γιονγκ, 45' Πικέ, 59' Ομπαμεγιάνγκ)

Μπέτις - Ζενίτ 0-0

Ρέιντζερς - Ντόρτμουντ 2-2 (22' π., 57' Ταβερνιέρ - 31' Μπέλινγκχαμ, 42' Μάλεν)

Μπράγκα - Σέριφ 2-0 (17' Μεντέιρος, 43' Χόρτα)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0