Football Talk

Η ευρωπαϊκή «αχίλλειος πτέρνα» του Ολυμπιακού επί Μαρτίνς: Καταρρέει μόλις δεχθεί γκολ… (video)

Η ευρωπαϊκή «αχίλλειος πτέρνα» του Ολυμπιακού επί Μαρτίνς: Καταρρέει μόλις δεχθεί γκολ… (video)

Η Ευρώπη τελείωσε για τον Ολυμπιακό, μπροστά στην ποιότητα της Αταλάντα. Ο ιταλικός σύλλογος επικράτησε με 3-0 στο Φάληρο και πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του Europa League. Ωστόσο, μέσα από αυτό το ματς, επιβεβαίωσε τη μεγάλη αδυναμία των «ερυθρολεύκων».

«Δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη σε αυτό το επίπεδο», σχολίασε ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το τέλος του αγώνα επί της Αταλάντα. Ο Ολυμπιακός ήταν εκτός Ευρώπης μετά το βαρύ 3-0 στο Φάληρο και οι δηλώσεις, είχαν σίγουρα το πρόσωπο του Κένι Λαλά μετά το λάθος στο 1-0. Ωστόσο, ο ιταλικός σύλλογος επαλήθευσε ότι το πρόβλημα των Πειραιωτών είναι αλλού.

Συγκεκριμένα, ο Ρούσλαν Μαλινόφσκι πέτυχε δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά και ουσιαστικά, τελείωσε το θέμα της πρόκρισης. Αυτή, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός, επί εποχή Πέδρο Μαρτίνς, δέχεται δύο τέρματα μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην Ευρώπη. Ήταν η 7η φορά που συνέβη αυτό και το BN Sports έψαξε και βρήκε που βρίσκεται η… «αχίλλειος πτέρνα» του.

Μίλαν – Ολυμπιακός 3-1 (2η αγωνιστική Europa League 2018/19)

Ένα παιχνίδι όπου ο Ολυμπιακός, παρά το μεγάλο ροτέισον, άγγιξε ένα ιστορικό διπλό επί της Μίλαν. Στο πλαίσιο της 2η αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, στην παρθενική σεζόν του Πέδρο Μαρτίνς, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο Μιλάνο με τον Γκερέρο και κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το 70ο λεπτό. Τότε, ήρθε η απόλυτη κατάρρευση. Μέσα σε εννιά λεπτά, οι γηπεδούχοι όχι απλά γύρισαν το ματς αλλά επικράτησαν με 3-1 επί των «ερυθρολεύκων» χάρη στους Ιγκουαϊν και Κουτρόνε (x2).

Ολυμπιακός – Τότεναμ 2-2 (1η αγωνιστική Champions League 2019/20)

Πρεμιέρα στο Champions League και ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» την Τότεναμ, η οποία ήταν φιναλίστ της διοργάνωσης την προηγούμενη χρονιά. Παρά το καλό ξεκίνημα των γηπεδούχων, τα «σπιρούνια» πήραν ένα μεγάλο προβάδισμα μέσα σε τέσσερα λεπτά. Ο Χάρι Κέιν ευστόχησε από τα έντεκα βήματα στο 26ο λεπτό και ο Λούκας Μόουρας διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 30ο λεπτό. Το καλό για τον σύλλογο του Πειραιά είναι πως κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2).

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 3-1 (2η αγωνιστική Champions League 2019/20)

Μπορεί ο όμιλος της σεζόν 2019/20 να ήταν από τους δυσκολότερους της ιστορίας του Ολυμπιακού, όμως κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα μέσα στη Σερβία, θα ήθελε έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Ρούμπεν Σεμέδο έβαλε μπροστά στο σκορ τους «ερυθρόλευκους» αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Βούλιτς στο 62ο λεπτό, όμως το φινάλε, ήταν εφιαλτικό. Ο Μιλούνοβιτς αρχικά έκανε την ολική ανατροπή στο 87ο λεπτό και τρία λεπτά αργότερα, ο Μποακιέ έκανε το τελικό 3-1, χαρίζοντας μία τεράστια νίκη στους Σέρβους.

Τότεναμ – Ολυμπιακός 4-2 (5η αγωνιστική Champions League 2019/20)

Από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία των ομίλων του Champions League. Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στο νέο γήπεδο της Τότεναμ και στο ντεμπούτο του Μουρίνιο στον πάγκο της. Το πρώτο ημίχρονο είναι ονειρικό και οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνται με 2-0 μέχρι το 20ο λεπτό (!). Ένα μεγάλο διπλό ήταν έτοιμο να έρθει, μέχρι να μειώσει ο Ντελέ Άλι λόγω του λάθους του Μεριά. Στο 50ο λεπτό, ο Χάρι Κέιν έφερε το ματς στα ίσια και στη συνέχεια ήρθε η απόλυτη κατάρρευση. Ο Σερζ Οριέ ολοκλήρωσε την ανατροπή σε 3-2 στο 73’ και τέσσερα λεπτά μετά, ο Κέιν, με δεύτερο προσωπικό τέρμα, έκανε το τελικό 4-2, στερώντας κάθε ελπίδα για να πάρει κάτι ο Ολυμπιακός.

Ολυμπιακός – Άρσεναλ 1-3 (Φάση των «16» του Europa League 2020/21)

Μέχρι τότε, το έκανε μόνο σε ομίλους. Τελικά, άρχισε να το κάνει και στα νοκ-άουτ. Συγκεκριμένα, έπειτα από την πρόκριση επί της Αϊντχόφεν, ο Ολυμπιακός βρέθηκε αντίπαλος με την Άρσεναλ. Ένα χρόνο μετά την επική πρόκριση στο Λονδίνο, είχε ανάλογες φιλοδοξίες, οι οποίες επαληθεύθηκαν στον Πειραιά. Ο Έντεγκααρντ έβαλε μπροστά στο σκορ τους «κανονιέρηδες», όμως ο Ελ Αραμπί έφερε το ματς στα ίσια. Στο 79ο λεπτό, ο Γκαμπριέλ κατάφερε να βάλει ξανά μπροστά στο σκορ τον αγγλικό σύλλογο και έξι λεπτά μετά, ο Ελνένι με ένα μακρινό σουτ, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Αποτέλεσμα που ελαχιστοποιούσε πολύ τις ελπίδες στη ρεβάνς.

Αταλάντα – Ολυμπιακός 2-1 (Νοκ-άουτ του Europa League 2021/22)

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ο Ολυμπιακός παίρνει προβάδισμα μέσα στο Μπέργκαμο για τα νοκ-άουτ του Europa League. Ο Τικίνιο στέλνει τους «ερυθρολεύκους» στα αποδυτήρια με το 1-0 αλλά στο δεύτερο ημίχρονο, έρχεται η ολική ανατροπή. Ο Τζιμσίτι εκμεταλλεύεται ένα από τα αρκετά κόρνερ των Ιταλών και ισοφαρίζει στο 61ο λεπτό. Δύο λεπτά μετά, ο ίδιο παίκτης κάνει την ολική ανατροπή και η Αταλάντα παίρνει τη νίκη με 2-1 και το προβάδισμα ενόψει της συνέχειας.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0