Football Talk

Ολυμπιακός – Αταλάντα 0-3: Οδυνηρό τέλος στο ευρωπαϊκό όνειρο! (video)

Ολυμπιακός – Αταλάντα 0-3: Οδυνηρό τέλος στο ευρωπαϊκό όνειρο! (video)

Ευρώπη… τέλος. Ο Ολυμπιακός είδε το όνειρο να σβήνει μπροστά στην ποιότητα της Αταλάντα η οποία επικράτησε με 3-0 μέσα στο Φάληρο και σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου ματς, προκρίθηκε στους «16» του Europa League. Έκλεψε την παράσταση ο Μαλινόφσκι στο δεύτερο γκολ, με το μήνυμα για την Ουκρανία.

Το πάλεψε όσο μπορούσε αλλά ο Ολυμπιακός προδόθηκε από τα λάθη και το απίθανο αριστερό πόδι του Μαλινόφσκι, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Ευρώπης. Η ομάδα του Μπέργκαμο χτύπησε τις κατάλληλες στιγμές και επικράτησε με 3-0 των «ερυθρολεύκων», παίρνοντας την πρόκριση στους «16» του Europa League. Ο Ουκρανός, για την παρακάτω φωτογραφία, είναι δικαιωματικά ο άνθρωπος του αγώνα.

1ο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και πίεσε την Αταλάντα. Μάλιστα, είχε την πρώτη μεγάλη φάση με τον Μαντί Καμαρά, ο οποίος έκανε το σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Μούσο. Από εκεί και πέρα, η Αταλάντα ισορρόπησε το ματς αλλά δεν απειλούσε σημαντικά την εστία του Βατσλίκ.

Ένα μακρινό σουτ Μαλινόφσκι και μερικές περιπτώσεις του Τικίνιο στην περιοχή της Αταλάντα, ήταν οι πιο επικίνδυνες φάσεις, όμως ο ιταλικός σύλλογος χτύπησε όταν έπρεπε. Δηλαδή μόλις βρήκε ευάλωτη την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Γιοακίμ Μέλε βρήκε το κενό, έφυγε στην κόντρα με τον Κένι Λαλά να τον προλαβαίνει αλλά για κάποιο λόγο να μην… καθαρίζει τη φάση.

Ο Δανός μπακ τσίμπησε τη μπάλα, αιφνιδίασε τον Βατσλίκ και άνοιξε το σκορ για την Αταλάντα στο 40ο λεπτό. Στο χειρότερα χρονικά σημείο, παίρνοντας ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. Ο Ολυμπιακός έφτιαξε μερικές επιθέσεις αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να βρει το τέρμα της ισοφάρισης, με αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια με το κατά του 1-0.

2ο ημίχρονο

Ο στόχος των γηπεδούχων ήταν να βρουν σύντομα το γκολ της ισοφάρισης καθώς έπρεπε να πετύχουν τρία τέρματα για να προκριθούν. Η Αταλάντα το κατάλαβε και άφησε τον Ολυμπιακό μέχρι το 65’ να χτυπάει συνεχώς αλλά χωρίς τελική προσπάθεια. Η σφικτή άμυνα των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς και το σύνολο του Μαρτίνς δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

Από την άλλη, η ομάδα του Γκασπερίνι το έκανε τον καλύτερο τρόπο. Ο Μπογκά βγήκε στην επίθεση, έσπασε στον Κουπμέινερς και εκείνος στον Μαλινόφσκι για να εκτελέσει μέσα στην περιοχή τον Βατσλίκ, διπλασιάζοντας τα τέρματα των Ιταλών. Όλα είχαν σβήσει πλέον για τον Ολυμπιακό στο 67ο λεπτό, με την ομάδα του Μπέργκαμο να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Την ίδια στιγμή, ο Μαλινόφσκι έστειλε μήνυμα για την Ουκρανία και ζήτησε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού να προσευχηθούν για τη χώρα του.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Ουκρανός χαφ πέτυχε ακόμα ένα εντυπωσιακό γκολ. Το «γλυκό» αριστερό του πόδι όπλισε και εκτέλεσε τον Βατσλίκ για να γράψει το 3-0 και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Αταλάντα. Φυσικά, το όνειρο της πρόκρισης είχε σβήσει οριστικά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος αποχαιρετάει με τον χειρότερο τρόπο την διοργάνωση.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, το σκορ έμεινε στο 3-0, με την Αταλάντα να παίρνει την πρόκριση στους «16» του Europa League και ο Ολυμπιακός να μένει εκτός Ευρώπης για φέτος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ (46' Μασούρας), Λαλά (68' Αραμπί), Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Εμβιλά (68' Βρουσάι), Ρέαμπτσουκ, Ονιεκούρου (60' Βαλμπουενά), Τικίνιο (74' Φαντιγκά).

ΑΤΑΛΑΝΤΑ (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ (90' Τσιταντίνι), Τζιμσίτι, Χάτεμπερ, Ντε Ρόουν, Φρόιλερ, Μέλε (84' Πετσέλα), Μαλινόφσκι (84' Μιχάιλα), Πεσίνα (57' Κοπμάινερς), Πάσαλιτς (57' Μπογκά).

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0