Football Talk

Βρετανική αντιπολίτευση κατά του Αμπράμοβιτς: «Πάρτε την Τσέλσι από τα χέρια του – προχωρήστε σε κατάσχεση περιουσίας»!

Βρετανική αντιπολίτευση κατά του Αμπράμοβιτς: «Πάρτε την Τσέλσι από τα χέρια του – προχωρήστε σε κατάσχεση περιουσίας»!
Χαμός έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες με κεντρικό πρόσωπο τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος σύμφωνα με τους «Εργατικούς» εμπλέκεται σε υποθέσεις ρωσικής διαφθοράς και δεν θα πρέπει να έχει στην κατοχή του ούτε την Τσέλσι, ούτε κάποιον άλλο αγγλικό σύλλογο!

Άσχημη τροπή φέρεται να έχουν πάρει τα γεγονότα που σχετίζονται με την Ρωσία και την Ουκρανία για τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, για τον οποίο ήρθαν στην δημοσιότητα έγγραφα που τον συνδέουν με υποθέσεις διαφθοράς και προσπάθειας άσκησης πολιτικής επιρροής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αναλυτικότερα, ο βουλευτής του εργατικού κόμματος Κρις Μπράιαν έφερε στην δημοσιότητα έγγραφα μέσω του αγγλικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με τα οποία ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς φέρεται να έχει διασυνδέσεις με υποθέσεις ρωσικής διαφθοράς, στην προσπάθειά του να ασκήσει πολιτική επιρροή.

Τα έγγραφα αυτά τα  έθεσε σε «κοινή θέα» και φέρεται να προέρχονται από το υπουργείο εσωτερικών. Εφόσον οι κατηγορίες ισχύουν, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς δεν θα έχει το δικαίωμα να είναι ιδιοκτήτης ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου, της Τσέλσι δηλαδή, που εδρεύει σε αγγλικό έδαφος.

Προφανώς, αφορμή στο να φέρει ένα έγγραφο, το οποίο υπάρχει από το 2019, στάθηκε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και μάλιστα διερωτήθηκε γιατί δεν υπήρξε περαιτέρω δράση τότε.

Η τοποθέτησή του είναι χαρακτηριστική:

«Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε και δεν έχει γίνει τίποτα. Μπορεί ο Αμπράμοβιτς να έχει έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο σε αυτή την χώρα; Μήπως πρέπει να εξεταστεί η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του όπως το σπίτι αξίας 152 εκατομμυρίων λιρών;»

Υπενθυμίζεται πως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς εδώ και μήνες απέχει από το Στάμφορντ Μπριτζ, γεγονός που συνδέεται με την απόσυρση της αίτησής του για μία βρετανική βίζα πριν από τέσσερα χρόνια μετά από συνεχείς καθυστερήσεις, λόγω της κριτικής προς τους Ρώσους ολιγάρχες.

Σύμφωνα με την The Sun, θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να επιστρέψει ο Αμπράμοβιτς στην χώρα και να του επιτραπεί να μείνει σε αυτήν! Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πρωθυπουργού ανέφερε πως δεν μπορεί να σχολιάσει έγγραφα που έχουν διαρρεύσει κατά τέτοιο τρόπο, ενώ πρόσθεσε πως ο Μπόρις Τζόνσον θα μιλήσει για μία σειρά δράσεων εντός της ημέρας.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0