Football Talk

Champions League: Από τον Γκάρι Μακσβέγκαν στον Ντούσαν Βλάχοβιτς

Champions League: Από τον Γκάρι Μακσβέγκαν στον Ντούσαν Βλάχοβιτς

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς με το γκολ που πέτυχε στα 33 δευτερόλεπτα απέναντι στη Βιγιαρεάλ αφενός μπήκε σε μία «κλειστή» λίστα παικτών της Γιουβέντους οι οποίοι σκόραραν στο ντεμπούτο τους στο Champions League στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι θρύλοι Νταβίντ Τρεζεγκέ και Αλεσσάντρο Ντελ Πιέρο και αφετέρου πέτυχε το δεύτερο γρηγορότερο γκολ σε ντεμπούτο στην ιστορία της διοργάνωσης. 

Βιγιαρεάλ και Γιουβέντους ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την φάση των «16» του UEFA Champions League. Η «Vecchia Signora» είχε ιδανικό ξεκίνημα στον αγώνα καθώς ο νεοαποκτηθείς Ντούσαν Βλάχοβιτς μετά το ντεμπούτο του με γκολ στη Serie A, σκόραρε και στο ντεμπούτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και μάλιστα μόλις στα 33 δευτερόλεπτα του αγώνα!

Μετά τους θρύλους της ομάδας, Νταβίντ Τρεζεγκέ και Αλεσσάντρο Ντελ Πιέρο οι οποίοι σκόραραν αμφότεροι στην πρώτη τους εμφάνιση στη διοργάνωση, ο 22χρονος Σέρβος έγραψε ιστορία. Το γκολ του είναι πλέον το δεύτερο γρηγορότερο στην ιστορία του θεσμού σε ντεμπούτο παίκτη, μπροστά από εκείνα των Γκάρι Μακσβέγκαν και Αντρέας Μέλερ και πίσω μόνο από αυτό του Γεβγκέν Κονοπλιάνκα.  

Γεβγκέν Κονοπλιάνκα (19”) 

thumbnail_KOMNPLYANKA.jpg

Στις 15/9/2015 η Σεβίλλη υποδέχθηκε την Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ για τους ομίλους τους Champions League και έφτασε εύκολα στη νίκη με 3-0. Στο 83ο λεπτό ο Γεβγκέν Κονοπλιάνκα θα κάνει την πρώτη του επίσημη συμμετοχή στη διοργάνωση και θα χρειαστεί μόλις 19 δευτερόλεπτα για να πετύχει το πρώτο του γκολ το οποίο  είναι το γρηγορότερο σε ντεμπούτο ποδοσφαιριστή στο θεσμό. 

Αντρέας Μέλερ (37’’) 

MOLLER.jpg

Την σεζόν 1995-96 Μπορούσια Ντόρτμουντ και Γιουβέντους αναμετρώνται ξανά 6 μήνες μετά από τις μονομαχίες τους για τα ημιτελικά του κυπέλλου UEFA, αυτή την φορά για τους ομίλους του Champions League. Μόλις στα 37 δευτερόλεπτα του αγώνα, στην πρώτη του συμμετοχή, ο Αντρέας Μέλερ με ένα δυνατό χαμηλό σουτ με το αριστερό του πόδι θα καταφέρει να νικήσει τον Περούτσι και να σκοράρει απέναντι στην παλιά του ομάδα. Για την ιστορία τον παιχνίδι έληξε με νίκη των Ιταλών με 3-1.   

Γκάρι Μακσβέγκαν (41”) 

thumbnail_MCSWEGAN.jpg

Σεζόν 1992-93 και στην πρεμιέρα του πρώτου ομίλου η Ρέιντζερς υποδέχεται την γαλλική Ολιμπίκ Μαρσέιγ στο Ibrox Stadium. Το σκορ βρίσκεται στο 0-2 για τους Γάλλους και στο 75ο λεπτό εισέρχεται στον αγώνα κάνοντας ντεμπούτο στη διοργάνωση ο επιθετικός Γκάρι Μακσβέγκαν. Χρειάστηκε μόλις 41 δευτερόλεπτα για να πετύχει το πρώτο του γκολ στο θεσμό και παράλληλα να ξαναβάλει την ομάδα του στο παιχνίδι το οποίο τελικά έληξε ισόπαλο 2-2 με γκολ του Μαρκ Χέιτλι στο 82ο λεπτό.  

Αντώνης Κεφαλλωνίτης 

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0