Football Talk

Λίβερπουλ: Έριξε την διαφορά στο τρίποντο, διεκδικεί τα… πάντα και έχει για «όπλο» της Σαλάχ, Μανέ και Ζότα!

Λίβερπουλ: Έριξε την διαφορά στο τρίποντο, διεκδικεί τα… πάντα και έχει για «όπλο» της Σαλάχ, Μανέ και Ζότα!
Μία Λίβερπουλ απόλυτα αποφασισμένη να βάλει «φωτιά» στην PremierLeague, έκανε την εμφάνισή της απέναντι στην Λιντς στο Άνφιλντ, με τους «κόκκινους» να επικρατούν με 6-0 και να έχουν σε… τρομακτική κατάσταση, τους Σαλάχ και Μανέ, ακόμη και αν ο Ντιόγο Ζότα δεν βρέθηκε στην αποστολή της ομάδας.

Πρόκειται μόλις για την πρώτη φορά στον 21ο αιώνα που η Λίβερπουλ βρίσκεται μέσα σε τέσσερις θεσμούς, διεκδικώντας τους όλους, ενώ είμαστε στον Φεβρουάριο και έχουμε διανύσει το μισό της σεζόν.

Οι «κόκκινοι» είναι στο -3 από τη Μάντσεστερ Σίτι, επικράτησαν με 2-0 της Ίντερ στο Μεάτσα και βρίσκονται με το ένα πόδι στους «8» του ChampionsLeague, έχουν προκριθεί στο FACupκαι αναμένουν τον τελικό του Λιγκ Καπ απέναντι στην Τσέλσι.

Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν την σεζόν 1983-84. Τότε που τα πήραν όλα εκτός από το FACup, όταν και αποκλείστηκαν από την Μπράιτον της δεύτερης κατηγορίας. Ουδείς μπορεί να πει αν όλα αυτά είναι θετικοί οιωνοί για την Λίβερπουλ, αλλά σίγουρα, το 6-0 επί της Λιντς έχει βάλει «φωτιά» στην PremierLeague, μιας και η διαφορά από τους «πολίτες» και την κορυφή είναι πλέον στο… τρίποντο.

Πώς διαμορφώθηκε το ευρύ αυτό σκορ κόντρα στα «παγώνια» του Μαρσέλο Μπιέλσα; Με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να φτάνει τα 152 γκολ με την Λίβερπουλ ευστοχώντας σε δύο πέναλτι, τους δύο στόπερ της να σκοράρουν, μετρώντας μόλις μία ήττα όταν συνυπάρχουν στο Άνφιλντ σε όλη τους την καριέρα και με τον Σαντιό Μανέ να «γράφει» ιστορία.

Σκόραρε στο 85ο και το 90ο λεπτό και είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής της PremierLeagueπου ξεπερνά σε οκτώ διαδοχικές σεζόν τα 10+ γκολ. Πλέον έχει… 11, είναι τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος και πιστοποιεί πως δικαίως ανήκει στην καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, η οποία έχει ρεκόρ τερμάτων το +50!

Η Λίβερπουλ, με τα έξι γκολ της απέναντι στην Λιντς, έχει κατά τέσσερα γκολ, καλύτερη επίθεση από τη Μάντσεστερ Σίτι ενώ από τα 63 γκολ που έχει πετύχει, τα 42 ανήκουν στην επιθετική της τριάδα.

Μοιάζει εντυπωσιακό, αλλά δύσκολα μπορεί μία ομάδα να μην πάρει τίποτα σε μία σεζόν, όταν μπροστά πετάει «φωτιές» και πίσω είναι σταθερή, με τον Φαν Ντάικ να χάνει τελευταία φορά στο Άνφιλντ, όταν αγωνιζόταν στην… Σαουθάμπτον!

Πού καταλήγουμε λοιπόν; Ναι, έχουμε πρωτάθλημα στην PremierLeague, ναι, ο τίτλος πιθανότατα θα κριθεί στο Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ, αλλά το δεδομένο είναι πως η διαφορά γύρισε.

Και προφανώς για αυτό ευθύνονται οι «γκέλες» της Μάντσεστερ Σίτι, με την ήττα από την Τότεναμ να είναι και η καθοριστική, αλλά δίχως τους Μανέ, Σαλάχ και Ζότα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, με τους πιο αισιόδοξους φίλους των «κόκκινων» να θέλουν η τριάδα να γίνει… τετράδα και ο Λουίς Ντίας να μπει άμεσα στην εξίσωση!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0