Football Talk

Premier League: Η Λίβερπουλ φωνάζει «έχουμε πρωτάθλημα», διαλύοντας την Λιντς – «σόκ» για την Τότεναμ στο Τερφ Μουρ! (video)

Premier League: Η Λίβερπουλ φωνάζει «έχουμε πρωτάθλημα», διαλύοντας την Λιντς – «σόκ» για την Τότεναμ στο Τερφ Μουρ! (video)
Δεν υπήρχε περίπτωση να άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη και τη Μάντσεστερ Σίτι να εξακολουθεί να βρίσκεται στο +6, έχοντας πλέον τα ίδια ματς… Η Λίβερπουλ ήταν καταιγιστική για ένα ημίχρονο, επικράτησε με 6-0 της Λιντς και με πρωταγωνιστή τον Μοχάμεντ Σαλάχ, διεκδικεί πλέον για τα καλά το πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα, η αλλοπρόσαλλη Τότεναμ που λίγες ημέρες πριν κέρδισε τη Μάντσεστερ Σίτι, ηττήθηκε από την Μπέρνλι με 1-0 και έχασε έδαφος για την τετράδα!

Μία Λίβερπουλ αποφασισμένη να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι τελικής πτώσεως, «διέλυσε» σε ένα ημίχρονο την Λιντς, με πρωταγωνιστή τον Μοχάμεντ Σαλάχ και επέστρεψε στο -3 από την κορυφή και τη Μάντσεστερ Σίτι (6-0).

Η εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν απλά η… φυσιολογική, με το Άνφιλντ να θυμίζει… κόλαση και την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα να μην μπορεί σε καμία περίπτωση να διαχειριστεί ένα τέτοιου είδους ματς.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό με πέναλτι, φτάνοντας τα 150 γκολ, ενώ ένα τέταρτο αργότερα, ήταν η σειρά του Ζοέλ Μάτιπ να μετατραπεί σε… επιθετικό!


Πήρε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, διένυσε μέτρα μαζί της, έδωσε στον Σαλάχ και αποφάσισε να πατήσει περιοχή, στην πλάτη των στόπερ των «παγωνιών». Ο Αιγύπτιος, είχε προφανώς την οξυδέρκεια να τον τροφοδοτήσει και πάλι και από εκεί και πέρα το πλασέ του Μάτιπ, σίγουρα δεν μοιάζει με τελείωμα μίας φάσης από στόπερ, που ξεπερνά το 1,90.


Η Λιντς τα είχε… χαμένα και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σαντιό Μανέ κέρδισε και δεύτερο πέναλτι για λογαριασμό της ομάδας του. Σε κάποιον άλλο σύλλογο, ίσως την εκτέλεση να αναλάμβανε κάποιος άλλος, αλλά στην Λίβερπουλ, σε τέτοιο ματς, ο Μοχάμεντ Σαλάχ ήταν δεδομένο πως θα πάρει την μπάλα.


Σκόραρε και πάλι, από την ίδια γωνία και διαμόρφωσε με χαρακτηριστική ευκολία το σκορ του πρώτου μέρους! Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός έπεσε και ο Σαντιό Μανέ στο 80’ έκανε το 4-0, ύστερα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, και στο 90+1' το 5-0! Ωστόσο η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν είχε τελειώσει. Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Φαν Ντάικ διαμορφώνοντας το τελικό 6-0 στο 90+4'!

Την ίδια ώρα, η Τότεναμ απέδειξε για ακόμη μία φορά πως οι εμφανίσεις της, ακόμη και με τον Αντόνιο Κόντε στην τεχνική της ηγεσία, δεν χαρακτηρίζονται από κάποια συνέπεια.

Ηττήθηκε με 1-0 από την Μπέρνλι, για πρώτη φορά στο Τερφ Μουρ μετά από τέσσερα χρόνια και δεν έδωσε συνέχεια στο «διπλό» του Έτιχαντ που επί της ουσίας ήταν και ο βασικός λόγος που η Λίβερπουλ έδινε έναν «τελικό» σήμερα απέναντι στα «παγώνια».


Το 1-0 πέτυχε ο Μι στο 70’, ο Ροντρίγκες απώλεσε τεράστια ευκαιρία δέκα λεπτά μετά για να «κλειδώσει» τη νίκη από την μικρή περιοχή και το τελικό 1-0 κοστίζει ιδιαίτερα στην προσπάθεια των «spurs» να μπουν στην τετράδα.


Τέλος, στο ματς που απομένει, η Κρίσταλ Πάλας εξέθεσε και πάλι την άμυνα της Γουότφορντ του Ρόι Χότζον, επικρατώντας με 4-1 στο Βίκαρεϊτζ Ρόουντ. Το γκολ της βραδιάς σημείωσε ο Γκάλαχερ, ενώ ο Ζαχά με δύο τέρματα από το 85ο μέχρι και το 90ο λεπτό, έκρινε την αναμέτρηση, με την Γουότφορντ να νιώθει… επικίνδυνα, έχοντας και δύο ματς περισσότερα από την Μπέρνλι!


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0