Football Talk

Μπενφίκα – Άγιαξ 2-2: Από μηχανής Γιαρέμτσουκ έστειλε την πρόκριση στο Άμστερνταμ! (video)

Μπενφίκα – Άγιαξ 2-2: Από μηχανής Γιαρέμτσουκ έστειλε την πρόκριση στο Άμστερνταμ! (video)

Όλα ανοιχτά στην αναμέτρηση – ρεβάνς που θα διεξαχθεί στο Άμστερνταμ, καθώς Μπενφίκα και Άγιαξ έμειναν στο 2-2 στο «Ντα Λουζ».

Σε ένα συναρπαστικό ματς με τρελό ρυθμό, Μπενφίκα και Άγιαξ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2 στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα της φάσης των «16» του Champions League. Κρίσιμος πρωταγωνιστής για το τελικό αποτέλεσμα χρίστηκε ο Γιαρέμτσουκ ο οποίος προήλθε από τον πάγκο και με του οποίο το τέρμα γράφτηκε το τελικό σκορ!

Με γκολ συνοδεύτηκε η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς και αυτός που χαμογέλασε ήταν ο Άγιαξ. Στο 18ο λεπτό κι έπειτα από το λάθος του Γκριμάλντο ο Μαζραουί έκλεψε την μπάλα και έφυγε προς την περιοχή της Μπενφίκα. Εκεί έκανε τη σέντρα στον Τάντιτς και ο ίδιος – όντας αμαρκάριστος – έκανε το 1-0 με ένα πολύ ωραίο σουτ.


Τα πράγματα εξελίχθηκαν με έναν… ιδιαίτερο τρόπο, με πρωταγωνιστή των φάσεων να αποτελεί ο Σεμπαστιάν Αλέ. Θέλοντας να σταματήσει τον Βερτόνχεν από το να σκοράρει, ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού έβαλε το πόδι του έπειτα από την σέντρα του Βέλγου και άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του!


Τρία λεπτά ωστόσο ήταν αρκετά προκειμένου να «σβήσει» το λάθος στο οποίο υπέπεσε. Στο 29’ λοιπόν ο Τάντιτς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Αλέ έβαλε το πόδι του και πρόλαβε την μπάλα αλλά ο Βλαχοδήμος κατάφερε να διώξει. Στη συνέχεια ο επιθετικός των φιλοξενούμενων έγινε και πάλι κάτοχος της μπάλας και έκανε το 2-1.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σε πιο ήπιου ρυθμούς, ωστόσο βρήκε την Μπενφίκα να είναι πιο κινητική από τους φιλοξενούμενους. Στο 58’, μάλιστα, ο Έβερτον σημείωσε μια πολύ σημαντική ευκαιρία καθώς «άγγιξε» το γκολ έπειτα από σουτ του επιχείρησε στα όρια της περιοχής. Η μπάλα όμως δεν του έκανε την χάρη, κόντραρε στον Τίμπερ και εν τέλει κατέληξε σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα (61’) ο Νούνιες προσπάθησε να παραβιάσει εκ νέου την αντίπαλη εστία, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ο Άγιαξ είχε άμεση αντίδραση. Ο Μασραουί πήρε μια ψηλή σέντρα μέσα στην περιοχή και εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ, όμως ο Βλαχοδήμος με μια εντυπωσιακή απόκρουση τον σταμάτησε πριν τα πράγματα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο για την ομάδα του.

Τελικά όμως το γκολ ήρθε για τους Πορτογάλους. Στο 72’ η Μπενφίκα βγήκε στην αντεπίθεση, ο Ράμος σούταρε έξω από την περιοχή, με τον Πάσφεερ να αποκρούει εντυπωσιακά. Στην συνέχεια όμως ο Γιαρέμτσουκ πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

 

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο (90’+1 Γκονσάλβες), Οταμέντι, Βερτόνχεν, Γκριμάλντο, Σίλβα, Βάιγκλ, Τααράμπτ (85’ Μπερνάρντο), Έβερτον (62’ Γιαρέμτσουκ), Νούνιες (90’ Λάτσαρο), Ράμος

ΑΓΙΑΞ: Πάσφεερ, Μαζραουί (90’+2 Ρενσχ), Τίμπερ, Μαρτίνες, Μπλιντ (74’ Ταγλιαφίκο), Άλβαρες, Μπέρχαους, Χράφενμπερχ (74’ Κλάασεν), Άντονι, Αλέ, Τάντιτς

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0