Football Talk

Ιωνικός – Απόλλων Σμύρνης 4-0: Εμφάνιση βγαλμένη από τα πιο γλυκά του όνειρα – Στένεψαν επικίνδυνα τα περιθώρια για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» (video)

Ιωνικός – Απόλλων Σμύρνης 4-0: Εμφάνιση βγαλμένη από τα πιο γλυκά του όνειρα – Στένεψαν επικίνδυνα τα περιθώρια για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» (video)

Με τους παίκτες του Δημήτρη Σπανού να πραγματοποιούν ένα εξαιρετικό παιχνίδι ο Ιωνικός επικράτησε 4-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο εξ αναβολής παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής.

Τεσσάρα, πέναλτι, αποβολές και πολύ σασπένς! Όλα αυτά περιείχε η νίκη του Ιωνικού επί του Απόλλωνα Σμύρνης με 4-0, στο πλαίσιο της εξ αναβολής 17ης αγωνιστικής της Super League.

Η ομάδα από τη Νίκαια έκανε μάλιστα κάτι που είχε να κάνει σχεδόν 17 χρόνια: να σκοράρει τέσσερα τέρματα! Η τελευταία φορά που κάτι τέτοιο συνέβη χρονολογείται πίσω στο μακρινό 2005 (συγκεκριμένα στις 11/11), όταν και είχε επιβληθεί του Αιγαλέου με 4-1.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση για τον Ιωνικό. Στο 8ο μόλις λεπτό ο Κιάκος κατάφερε να ανοίξει το σκορ καθώς έπειτα από την εξαιρετική ατομική ενέργεια του Βαλεριάνου, έκανε το κοντρόλ και με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.


Λίγο αργότερα (16’) η ομάδα του Δημήτρη Σπανού λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά της αφού ο Σάντσες με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κότσαρη. Μπορεί το 2-0 να μην ήρθε σε εκείνη την περίπτωση, αλλά σημειώθηκε δύο λεπτά μετά!

Στο 18’ ο Κιάκος – ξανά – έγινε δέκτης μιας πάσας με τακουνάκι από τον Τουράμ και με δυνατό σουτ έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους. Με αυτόν τον τρόπο ο μπακ των Νικαιωτών σημείωσε τα πρώτα του γκολ για την τρέχουσα σεζόν!


Η κυριαρχία του Ιωνικού συνέχισε, η πίεση που ασκούσε στον Απόλλωνα ήταν κάτι παραπάνω από ασφυκτική και φυσικά δικαίωσε απόλυτα τους γηπεδούχους αφού πολύ εύκολα ήρθε και το τρίτο τέρμα. Αυτήν τη φορά ήταν σειρά του Μάντζη να σκοράρει, ο οποίος με απευθείας σουτ μετά την πάσα του Τουράμ στην περιοχή, έκανε το 3-0 στο 32ο λεπτό.


Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, με τον Δημήτρη Σπανό να είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος και τον Τζιανλούκα Φέστα από την άλλη να έχει πολλά να σκεφτεί και να πει στους ποδοσφαιριστές του.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τον Ιωνικό να είναι εξίσου καταιγιστικός αλλά λιγότερο αποτελεσματικός και τον Απόλλωνα να κάνει τα πάντα για να… χάσει. Μάλιστα στα πρώτα λεπτά οι φιλοξενούμενοι παρ’ ολίγον να σημειώσουν αυτογκόλ καθώς η μπάλα, στην προσπάθεια του Ράιλι να γυρίσει στον Κότσιρα, πήρε πορεία προς την εστία αλλά εν τέλει το δοκάρι έσωσε την «ελαφρά ταξιαρχία» από ένα μέγιστο λάθος.

Στο 57ο λεπτό ο Απόλλων είχε την ευκαιρία του να μειώσει καθώς ο Ιωαννίδης κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βαλεριάνου. Ο Χουτεσιώτης όμως μπόρεσε να νικήσει τον 27χρονο επιθετικό, στη συνέχεια ο Τσιλούλης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όμως το γκολ ακυρώθηκε γιατί μπήκε νωρίτερα στην περιοχή.


Τα πράγματα για το σύνολο του Τζιανλούκα Φέστα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο αφού στο 65ο λεπτό είδε την ομάδα του να μένει με έναν παίκτη λιγότερο. Συγκεκριμένα ο Ράιλι αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα καθώς σταμάτησε αντικανονικά τον Μάντζη. Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος αρχικά έδειξε την κίτρινη κάρτα, όμως έπειτα από την παρέμβαση του VAR «κοκκίνισε» τον Μαροκινό.

Το κερασάκι στην τούρτα έμελλε να βάλει ο Ντάλσιο. Ο 25χρονος Πορτογάλος «παραμόνευε» έξω από την περιοχή, περιμένοντας τον Βαλεριάνο να εκτελέσει το φάουλ. Αφού έγινε αυτό, εκείνος με ένα δυνατό σουτ πέτυχε ένα απίστευτο γκολ και έγραψε το τελικό 4-0 στο 88’

Ο MVP

Ο Γιάννης Κιάκος. Μπορεί να έγινε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο όμως τα δύο προσωπικά του τέρματα δεν θα μπορούσαν να βάλουν κάποιον άλλο σε αυτή τη θέση.

Η φάση του αγώνα

Το υπέροχο γκολ του Ντάλσιο στο τέλος, το οποίο ολοκλήρωσε με τον ιδανικότερο τρόπο για τον Ιωνικό και τους φιλάθλους του την βραδιά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δ. Σπανός): Χουτεσιώτης, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι (82’ Τσιριγώτης), Σάντσες, Μύγας, Κιάκος (77’ Μάναλης), Ντάλσιο, Άοσμαν (82’ Άοσμαν), Βαλεριάνος, Τουράμ (77’ Γκοτσούλιας), Μάντζης (84’ Πλατέλλας)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τ. Φέστα): Κότσαρης, Ράιλι, Ντομίνγκες, Φατιόν (46’ Τσιμπσά), Παπαγεωργίου, Βιτλής, Σλίβκα, Μαρτίνες (46’ Τσιλούλης), Γιαννιώτας (39’ Κάστρο), Παμλίδης (71’ Ντάουντα), Ιωαννίδης (71’ Γιακιμόβσκι)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0