Football Talk

Λαμία – Αστέρας Τρίπολης 0-2: Διπλό… εξάδας για τους Αρκάδες! (video)

Λαμία – Αστέρας Τρίπολης 0-2: Διπλό… εξάδας για τους Αρκάδες! (video)

Ένα διπλό από… χρυσό πήρε ο Αστέρας Τρίπολης στην έδρα της Λαμίας, καθώς επικράτησε με 2-0 και μπήκε στην εξάδα που οδηγεί στα play off.

Ο ανώτερος Αστέρας Τρίπολης κατάφερε σε διάστημα τριών λεπτών να πετύχει δύο γκολ και να φύγει με το διπλό από την έδρα της Λαμίας, με αποτέλεσμα να μπει στην εξάδα!

1ο ημίχρονο

Η Λαμία μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση αλλά ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι αμέσως και να το φέρει στα μέτρα του. Γενικότερα οι Αρκάδες πατούσαν καλύτερα αλλά οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πίεζαν και έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως η προσπάθεια του Μανούσου ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Τελικά, λίγο μετά το ημίωρο, ο Αστέρας άνοιξε το σκορ χάρη στον αρχισκόρερ του, Μπαράλες. Ο έμπειρος φορ εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Αλβάρες και με τρομερή κεφαλιά ψαράκι, νίκησε τον Γκαραβέλη για το 1-0 υπέρ των Αρκάδων. Αυτό ήταν που έδωσε και αυτοπεποίθηση στον Αστέρα Τρίπολης.

Η επιβεβαίωση ήρθε τρία λεπτά μετά, όταν σε μία υποδειγματική αντεπίθεση, ο Ριέρα βρέθηκε μόνος με τον Γκαραβέλη και με εντυπωσιακό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα των Αρκάδων. Είναι αξιοσημείωτο πως ο Αστέρας βγήκε στην κόντρα με εξαιρετική συνεργασία και με μόλις τρεις πάσες έφτασε στο γκολ. Έτσι έκλεισε και το πρώτο μέρος για τις δύο ομάδες.

2ο ημίχρονο

Στην επανάληψη, η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει και έπαιξε λίγο πιο επιθετικά, ωστόσο ο Αστέρας Τρίπολης κράτησε με πολύ ώριμο τρόπο το 2-0. Γενικά το 45λεπτο δεν είχε φάσεις, ωστόσο αμφότερες ομάδες έφτασαν μόλις μία φορά κοντά στο γκολ. Αρχικά ο Τιλίκα έχασε μοναδική ευκαιρία μπροστά από τον Γκαραβέλη για το 3-0, όμως η μπάλα πέρασε άουτ στο 52ο λεπτό.

Επτά λεπτά μετά, ο Τσούκαλος βγήκε φάτσα με τη μείωση έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Προβυδάκη, όμως ο Νίκος Παπαδόπουλος απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ. Βέβαια, η Λαμία κατάφερε να βρει δίχτυα, όμως στην αρχή της φάσης, ο Ελευθεριάδης έχει κάνει χέρι πριν η μπάλα πάει στον Μπανγκουρά και γίνει το 2-1. Με την βοήθεια του VAR, ο ρέφερι της αναμέτρησης καταλόγισε φάουλ, ακυρώνοντας το τέρμα.

Αυτό ήταν και το «τελειωτικό» χτύπημα για τη Λαμία, η οποία δεν μπόρεσε να αντιδράσει στη συνέχεια και άφησε τον Αστέρα Τρίπολης να πανηγυρίσει ένα μεγάλο διπλό με 2-0. Μία νίκη, που φέρνει τους Αρκάδες στην εξάδα και τη Λαμία να παρακολουθεί με αγωνία τι θα κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες της… ουράς.

Ο MVP

Χερόνιμο Βαράλες. Η έννοια του σκόρερ. Βρέθηκε εκεί που έπρεπε και με την τέλεια κεφαλιά, άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα Τρίπολης, ξεκλειδώνοντας την ομάδα του Ράσταβατς.

Η φάση του αγώνα

Αναμφίβολα το διάστημα 34’-37’. Μέσα σε αυτό, ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε δύο γκολ και πήγε στα αποδυτήρια με την απόλυτη ηρεμία της διαφοράς. Παράλληλα, το κατάφερε την στιγμή που η Λαμία έπαιρνε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και γινόταν επικίνδυνη.

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Βύντρα(46' Προβυδάκης), Λούκας, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο(89' Γκέντσογλου), Τζανδάρης(64' Τζανδάρης), Τιρόν(77' Ελευθεριάδης), Μανούσος, Ρόμανιτς, Τσούκαλος(46' Μπαγκουρά)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρθία, Πίτσου, Καστανιο, Αλβαρες, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Ριέρα(62' Τασουλής), Καπίγια(90+2' Κανελλόπουλος), Σίτο(46' Τιλίκα), Μπαράλες

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0