Football Talk

Ιωνικός: Οι λόγοι που το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης είναι παραπάνω από… τελικός! (video)

Ιωνικός: Οι λόγοι που το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης είναι παραπάνω από… τελικός! (video)

Η ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας πλησιάζει και οι ομάδες κοντράρονται για να πιάσουν τη καλύτερη, βαθμολογικά, θέση για να μπουν σε play off ή play out όσο το δυνατόν καλύτερα. Ο Ιωνικός, ξέρει πως το ματς με τον Απόλλων Σμύρνης, είναι το ματς της… χρονιάς!

Η Superleague 1 φτάνει στο φινάλε της κανονικής περιόδου. Λίγες στροφές έμειναν για να μπούμε στη διαδικασία των play off και play out. Φυσικά, δεν σημαίνει πως μία εξαιρετική βαθμολογική θέση, δεν θα βοηθήσει για τη νέα σειρά αγώνων του πρωταθλήματος. Είτε για έξοδο στην Ευρώπη, είτε για υποβιβασμό στη Superleague 2.

Ο Ιωνικός είναι μία από τις ομάδες που αδιαμφησβήτητα, έχουν εντυπωσιάσει φέτος, έπειτα από την επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια, όμως η θέση του στο πρωτάθλημα, μόνο σίγουρη δεν θεωρείται. Αυτή τη στιγμή έχει 22 βαθμούς και απέχει πέντε πόντους από την 13η θέση και τα μπαράζ με τον δεύτερο της Superleague 2. Το ματς κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης για πολλούς λόγους, είναι ένας πρόωρος τελικός.

Το δύσκολο πρόγραμμα δεν επιτρέπει… ήττα!

Ο Ιωνικός φιλοξενεί τον Απόλλωνα Σμύρνης και στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, θα ανέβει στην Τούμπα για να αντιμετωπίσει στον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια, θα κλείσει τη κανονική περίοδο με τον Παναιτωλικό στη Νίκαια. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως εφόσον δεν κερδίσει την «Ελαφρά Ταξιαρχία», τότε θα πάει σε δύο πολύ δύσκολες αναμετρήσεις με την πλάτη στον τοίχο.

Η νίκη, του αυξάνει τη διαφορά από την τελευταία θέση στους 12 βαθμούς (!). Παράλληλα, ότι βαθμοί χαθούν από Ατρόμητο και Λαμία θα είναι προς όφελος του ελληνικού συλλόγου ενόψει της συνέχειας. Φυσικά, ο Ιωνικός δεν θέλει να μπει ούτε σε διαδικασία… μπαράζ, αφού ομάδες όπως η Βέροια, ο Λεβαδειακός που διεκδικούν άνοδο, είναι ιδιαίτερα δυνατές και επικίνδυνες (το είδαμε και στο κύπελλο με τον δεύτερο).

Η μάχη των δύο τελευταίων, δίνει άλλη βαρύτητα!

Την επόμενη αγωνιστική, τόσο ο Ατρόμητος όσο και ο Απόλλων Σμύρνης κοντράρονται στη μάχη των «ουραγών». Ένα ματς που θα ξεκαθαρίσει αρκετά πράγματα, παρότι ακολουθούν play out. Από την πλευρά του, ο Ιωνικός βλέπει ως κατάλληλη ευκαιρία την συγκεκριμένη αναμέτρηση, ώστε να μην χάσει έδαφος στη μάχη για παραμονή, παρά το δύσκολο φινάλε που έχει.

Από την άλλη, η ομάδα του Απόλλωνα φιλοξενείται από τον ΟΦΗ την τελευταία αγωνιστική στην Κρήτη ενώ ο Ατρόμητος έχει τον Βόλο και Παναθηναϊκό στο Περιστέρι. Αμφότεροι δίνουν τεράστια μάχη για να μπουν στα play off και να διεκδικήσουν μία θέση στην Ευρώπη. Εξίσου δύσκολο πρόγραμμα βέβαια, έχει και η Λαμία.

Εκτός από τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό, έχει να αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Γιάννενα στους Ζωσιμάδες αλλά και τον ΠΑΟΚ εντός. Αμφότερα ματς έχουν υψηλό δείκτη δυσκολίας και μπορούν να σταθούν σε μεγάλο βαθμό υπέρ του Ιωνικού ενόψει της συνέχειας.

Ωστόσο, όλα καταλήγουν στο σημερινό παιχνίδι. Σε περίπτωση ήττας, ο Απόλλων Σμύρνης θα μειώσει την διαφορά στους έξι και θα βάλει φωτιά στο θέμα της επιβίωσης. Παράλληλα, τόσο η Λαμία όσο και ο Ατρόμητος θα έχουν την ευκαιρία να τον πλησιάσουν επικίνδυνα.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0