Football Talk

Τσέλσι – Λιλ 2-0: Χάβερτς και Πούλισικ έφεραν τους Λονδρέζους με το ένα… πόδι στους «8»! (video)

Τσέλσι – Λιλ 2-0: Χάβερτς και Πούλισικ έφεραν τους Λονδρέζους με το ένα… πόδι στους «8»! (video)

Με μία πολύ πειστική εμφάνιση, η Τσέλσι επικράτησε με 2-0 (22/02) της Λιλ και έκανε μέσω Χάβερτς και Πούλισικ, το πρώτο, αλλά πολύ σημαντικό, βήμα, για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League!

Ήταν το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης και το επιβεβαίωσε εντός αγωνιστικού χώρου. Η Τσέλσι ήταν κατά πολύ ανώτερη της Λιλ, πήρε μία «καθαρή» νίκη επί των Γάλλων με 2-0 (22/02) και μπορεί να νιώθει πως βρίσκεται με το ένα... πόδι στα προημιτελικά του Champions League!

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κάι Χάβερτς που άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό, πετυχαίνοντας ένα ακόμα σημαντικό γκολ το τελευταίο διάστημα, και ο Κρίστιαν Πούλισικ που έβαλε το «κερασάκι» στην... τούρτα στο 63'!

Πλέον, όλα θα κριθούν στη ρεβάνς της 16ης Μαρτίου, στην οποία ωστόσο οι Λονδρέζοι θα μπουν με ένα ξεκάθαρο αβαντάζ.


Η Τσέλσι έδειξε με το… καλημέρα πως θέλει να πάρει στα χέρια της τα «ηνία» της αναμέτρησης, με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Κάι Χάβερτς. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός απείλησε στο 4’, αλλά αστόχησε εξ’ επαφής, ενώ τρία λεπτά αργότερα προσπάθησε να νικήσει τον Ζαρντίμ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Εν τέλει, με την τρίτη και «φαρμακερή» άνοιξε το σκορ! Ο Ζίγες εκτέλεσε το κόρνερ στο 8ο λεπτό, ο Χάβερτς κινήθηκε υπέροχα χωρίς την μπάλα και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0 για την ομάδα του!


Η Λιλ προσπάθησε να αντιδράσει και λίγο έλειψε να απαντήσει άμεσα, όταν στο 11ο λεπτό ο Ρίντιγκερ απομάκρυνε άτσαλα την μπάλα και από τύχη δεν κατέληξε στα δίχτυα του Μεντί.

Έκτοτε ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε δραματικά με τις δύο ομάδες να επιτίθενται με καλές προϋποθέσεις, αλλά να έχουν κακές επιλογές στο τελείωμα των φάσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Ρενάτο Σάντσες στο 40ο λεπτό, όπου τα έκανε όλα σωστά, βρήκε τον χώρο για το σουτ, αλλά αυτό αποδείχτηκε εξαιρετικά άστοχο.

Το 1-0 παρέμεινε ως σκορ του πρώτου ημιχρόνου, με την Τσέλσι να μετουσιώνει το εκρηκτικό της ξεκίνημα σε ένα γκολ και έπειτα να διαχειρίζεται το προβάδισμά της άψογα.

Η «εικόνα» της αναμέτρησης δεν άλλαξε με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Οι Λονδρέζοι συνέχιζαν να πιέζουν κι έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 54’, αλλά η παρέμβαση του Τσελίκ ήταν καθοριστική και αποσόβησε τον κίνδυνο. Ό,τι δεν κατάφεραν τότε, εν τέλει, το έπραξαν εννέα λεπτά αργότερα!

Ο Ενγκολό Καντέ «κουβάλησε» την μπάλα για αρκετά μέτρα, διένυσε σχεδόν το μισό γήπεδο και την κατάλληλη στιγμή την μοίρασε στον Πούλισικ, που με έξυπνο τελείωμα έγραψε το 2-0!


Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης, ο Τόμας Τούχελ επικεντρώθηκε στη διατήρηση του υπέρ του προβαδίσματος. Πέρασε τρίτο χαφ στο ματς, έκλεισε τους χώρους και οριστικοποίησε ένα πρώτο, αλλά σημαντικό βήμα της ομάδας του, προς τα προημιτελικά του Champions League.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Αλόνσο (80’ Σαρ), Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα, Καντέ, Κόβασιτς (51’ Λόφτους-Τσικ), Πούλισικ (80’ Βέρνερ), Ζίγες (60’ Σαούλ), Χάβερτς

Λιλ (Ζοσελέν Γκουβερνέκ): Ζαρντίμ, Τσελίκ, Ντζαλό (76’ Γκούντμουνσον), Μπότμαν, Φόντε, Σέκα, Μπαμπά, Ρενάτο Σάντσες (81’ Μπεν Αρφά), Ντέιβιντ (81’ Ζέγκροβα), Αντρέ, Ονάνα (65’ Γιλμάζ)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0