Football Talk

Μπόρις Τζόνσον: «Αδιανόητο να διεξαχθεί ο τελικός του Champions League στη Ρωσία - Έτοιμο το Λονδίνο να φιλοξενήσει τη διοργάνωση!»

Μπόρις Τζόνσον: «Αδιανόητο να διεξαχθεί ο τελικός του Champions League στη Ρωσία - Έτοιμο το Λονδίνο να φιλοξενήσει τη διοργάνωση!»

O Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον και ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν πήραν ανοικτά θέση κατά του να φιλοξενήσει η Αγία Πετρούπολη τον τελικό του Champions League, μετά τις τελευταίες συγκλονιστικές εξελίξεις και την κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία.

Αντίθετοι στην διεξαγωγή του τελικού του Champions League στις 29/5 στην Αγία Πετρούπολη είναι μετά από τα τελευταία γεγονότα στο «μέτωπο» Ρωσίας-Ουκρανίας ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, αλλά και ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν!

Ο Τζόνσον μίλησε στη Βουλή των Κοινοτήτων και τόνισε, μεταξύ άλλων, πως: «Νομίζω ότι είναι αδιανόητο ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά να διεξαχθεί τη Ρωσία, μετά την εισβολή της σε ένα κυρίαρχο κράτος».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Καν, ο οποίος ανέφερε ότι: «Το Λονδίνο στέκεται στο πλευρό των Ουκρανών και όλοι μας ελπίζουμε πως αυτή η εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση θα μπορέσει να αποκλιμακωθεί. Πρέπει να δείξουμε στον Πούτιν ότι δεν μπορεί να προχωρά σε τέτοιες ενέργειες και να μένει ατιμώρητος και είμαι υπέρ των όποιων κυρώσεων εφαρμοστούν σε βάρος της Ρωσίας.

Είναι μεγάλη μας τιμή να μπορούμε να φιλοξενούμε μεγάλα αθλητικά events, όπως ο τελικός του Champions League, που υπό αυτές τις συνθήκες δεν πρέπει να φιλοξενηθεί στη Ρωσία. Το Λονδίνο είναι έτοιμο να προσφερθεί»!

 

Παράλληλα, η υπουργός Αθλητισμού της Βρετανίας, Ναντίν Ντόρις τόνισε: «Έχω σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με τα αθλητικά γεγονότα που πρόκειται να διοργανωθούν στη Ρωσία, όπως ο τελικός του Champions League. Θα συζητήσουμε με τις αρμόδιες αρχές. Δεν θα επιτρέψουμε στον Πρόεδρο Πούτιν να εκμεταλλευθεί γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας για να νομιμοποιήσει την παράνομη εισβολή του στην Ουκρανία».

Η UEFA απαντάει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ζήτημα, ότι αν επανεκτιμηθεί θα είναι μετά από ένα μήνα και ότι θα περιμένει μέχρι την ολοκλήρωση των ημιτελικών της διοργάνωσης, για να ανακοινώσει τον νέο τόπο διεξαγωγής. Το Λονδίνο και το Γούμπλεϊ έχουν προταθεί ως μια πιθανή εναλλακτική, ειδικά στην περίπτωση που δύο βρετανικές ομάδες φτάσουν ως το τέλος! 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0