Football Talk

Χέρτα Βερολίνου – Λειψία 1-6: Άλωσαν τη πρωτεύουσα οι «ταύροι» με πρωταγωνιστές τους Ενκουνκού και Όλμο!

Χέρτα Βερολίνου – Λειψία 1-6: Άλωσαν τη πρωτεύουσα οι «ταύροι» με πρωταγωνιστές τους Ενκουνκού και Όλμο!
Η Λειψία διέσυρε την Χέρτα Βερολίνου στην έδρα της με 6-1. Στα «σχοινιά» η ομάδα του Βερολίνου που βρίσκεται στην 15η θέση της βαθμολογίας.

Από εξάρα σε εξάρα τα τελευταία δύο ματς στο γερμανικό πρωτάθλημα. Μετά την Ντόρτμουντ που επικράτησε με 6-0 απέναντι στη Γκλάντμπαχ και η Λειψία μιμήθηκε τους Βεστφαλούς και «σκότωσε» την ομάδα του Κορκούτ.

Στο πρώτο ημίχρονο οι «ταύροι» άνοιξαν το σκορ με τον Μπέντζαμιν Χένρικς μετά από διπλή προσπάθεια απέναντι στον Αλεξάντερ Σβολόβ. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 48ο λεπτό με τον συνήθη ύποπτο, Στέφαν Γιόβετιτς, έπειτα από μακρινό σουτ που κόντραρε στον Γουίλι Ορμπάν.

Παρόλα αυτά η κόκκινη κάρτα και το πέναλτι που παραχώρησε ο Όλιβερ Κεμπφ μετά από κράτημα πάνω στον Κριστοφέρ Ενκουνκού κατέστρεψαν τα πλάνα του Κορκούτ. Με τον Γάλλο να ευστοχεί από τα έντεκα μέτρα και μόλις τρία λεπτά αργότερα να βάζει τον αγώνα για… ύπνο, σημειώνοντας το 3-1 σε κενή εστία. Ενώ το 4-1 διαμορφώθηκε από τον Ντάνι Όλμο που με σουτ από την μικρή περιοχή έστειλε τον τερματοφύλακα της Χέρτα να μαζέψει για τέταρτη φορά τη μπάλα από την εστία του.

Μόνο που δεν τελείωσε εκεί το πάρτι των φιλοξενούμενων οι οποίοι σταμάτησαν στα έξι τέρματα, με τον Αμαντού Χαινταρά να γράφει το 5-1 και τον Γιουσούφ Πούλσεν να βάζει το κερασάκι στη τούρτα και να περνάει αέρας από την πρωτεύουσα με 6-1.

Με αποτέλεσμα η ομάδα του Τεντέσκο να συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις στα πλαίσια του γερμανικού πρωταθλήματος και να μειώνει τη διαφορά της στους τέσσερις βαθμούς από την 3η Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Οι ενδεκάδες:

Χέρτα Βερολίνου (Τάιφουν Κορκούτ): Σβολόβ, Πέκαρικ, Γκέχτερ, Κεμπφ, Μπιόρκαν, Ασκασίμπαρ, Τουσάρ, Ντάριντα, Ρίχτερ (77’ Ζέλκε) , Γιόβετιτς (70’ Μαολιντά), Μπελφοντίλ (76’ Κάντε)

Λειψία (Ντομένικο Τεντέσκο): Γκουλάσκι, Σιμακάν (46’ Κλόστερμαν), Ορμπάν, Γκβάρντιολ, Χαινταρά, Μουκιέλε, Χένρικς (80’ Άνταμς), Φόρσμπεργκ (60’ Λάιμερ), Σομποσλάι (60’ Όλμο), Ενκουνκού (70’ Αντρέ Σίλβα), Πούλσεν

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0