Football Talk

Άρης – ΠΑΟΚ 0-0: «Χ»αμένοι και οι δύο, σε ένα ντέρμπι με πρωταγωνιστές τους… τερματοφύλακες!

Άρης – ΠΑΟΚ 0-0: «Χ»αμένοι και οι δύο, σε ένα ντέρμπι με πρωταγωνιστές τους… τερματοφύλακες!

Άρης και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 (20/02) στο Κλεάνθης Βικελίδης, στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Super League, υπό το βλέμμα του νέου προπονητή των «κιτρίνων», Χερμάν Μπούργος, που βρέθηκε στις κερκίδες. Κουέστα και -κυρίως- Πασχαλάκης οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, που όποτε κλήθηκαν, ήταν σε ετοιμότητα!

Χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος, αφού Άρης και ΠΑΟΚ «κόλλησαν» στο 0-0 (20/02) στο Κλεάνθης Βικελίδης. Χαμένες και οι δύο ομάδες για διαφορετικούς λόγους: ο «Δικέφαλος του Βορρά», γιατί άφησε δύο βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει για τίτλο, ενώ οι «κίτρινοι» για την είσοδό τους στα play-offs.

Καθοριστικοί για να έρθει αυτή η ισοπαλία, οι δύο τερματοφύλακες, Κουέστα και Πασχαλάκης, με τον δεύτερο να είναι ελαφρώς καλύτερος του πρώτου, αποσοβώντας τον κίνδυνο στις μεγάλες ευκαιρίες του Άρη, στο πρώτο ημίχρονο.

 

1ο ημίχρονο

Ο Άρης έδειξε να ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς το παιχνίδι, αφού μόλις στο 3ο λεπτό, είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία. Ο Καμαρά βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη, πλάσαρε, αλλά βρήκε τον Έλληνα γκολκίπερ σε ετοιμότητα. Η μπάλα στρώθηκε στον Εντιαγέ που της έδωσε την πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο Μιχαηλίδης με σωτήρια επέμβαση την απομάκρυνε.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 13ο λεπτό, όταν ο Ζίβκοβιτς βρήκε τον Ζαμπά, που προσπάθησε να πλασάρει, αλλά είδε τον Γκάνεα να απομακρύνει. Ο Άκπομ επιχείρησε να πάρει το ριμπάουντ, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και λίγο έλειψε να βρουν το πολυπόθητο γκολ στο 25’. Ο πολύ δραστήριος Γκάνεα έκανε τη σέντρα, στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα στρώθηκε στον Ματέο Γκαρσία που σούταρε, αλλά είδε τον Πασχαλάκη να εκτινάσσεται και να σώζει τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, οι ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν και οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια δίχως να υπάρχει σκορ.

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος, η εκκίνηση του πρώτου έπαιξε σε… επανάληψη. Καμαρά και Ματέο Γκαρσία συνδυάστηκαν άψογα στο 47’, ο πρώτος βρήκε τον χώρο και τον χρόνο για να εκτελέσει, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο και κατέληξε άουτ. Κάτι ανάλογο έπραξε και ο Μπίσεσβαρ με τον Ζίβκοβιτς εννέα λεπτά αργότερα, με τον Ολλανδό να μην μπορεί να βρει στόχο.

Οι «κίτρινοι» πατούσαν ελαφρώς καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, γεγονός που λίγο έλειψε να μετουσιωθεί σε κάτι μεγαλύτερο στο 65’, όταν ο Ματίγια εκτέλεσε το κόρνερ, αλλά ο αμαρκάριστος Σάσα από το ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε την μπάλα άουτ.

Τα λεπτά κυλούσαν δίχως να αλλάζει κάτι, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία που του δόθηκε στο 80ο λεπτό. Ο Κουέστα έκανε μία ασταθή επέμβαση, ο Τσόλακ μπήκε στη φάση, αλλά η άμυνα του Άρη έδρασε γρήγορα και απομάκρυνε. Το 0-0 στον φωτεινό πίνακα δεν άλλαξε και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έληξε χωρίς σκορ, με την κάθε ομάδα να φεύγει χαμένη από τον αγωνιστικό χώρο, για διαφορετικούς λόγους.

Ο MVP

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που με τις εξαιρετικές του επεμβάσεις τόσο στο 3ο, όσο και στο 25ο λεπτό, διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία του Εντιαγέ στο 3ο λεπτό, που θα μπορούσε να δώσει τη νίκη στον Αρή, αλλά και ένα πολύ καλύτερο ρυθμό στο ματς.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Εντιαγέ (63' Μπερτόλιο), Γκαρσία (63΄Ιτούρμπε), Μαντσίνι (85' Μάνος), Καμαρά

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (76' Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (81' Κούρτιτς), Σοάρες (65' Αουγκούστο), Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (66' Ελ Καντουρί), Άκπομ (75' Τσόλακ)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0