Football Talk

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Στάθηκε ως αρχηγός και της επέστρεψε την ψυχολογία της ο Μάνταλος! (video)

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Στάθηκε ως αρχηγός και της επέστρεψε την ψυχολογία της ο Μάνταλος! (video)

Σκόρερ και δημιουργός ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος σφράγισε τη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0.

Με τον Πέτρο Μάνταλο να αποτελεί τον απόλυτο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα για την 24η αγωνιστική της Super League. Μια νίκη τόσο σημαντική για την βαθμολογία όσο και για την ψυχολογική υγεία της ομάδας, ήταν κάκιστη το τελευταίο διάστημα.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο πλαίσιο ενός ξέφρενου ρυθμού κύλησαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να απειλούν από πολύ νωρίς. Αρχικά ο Ανσαριφάρντ έπιασε μια κεφαλιά στο 2’, με την μπάλα να περνάει άουτ και να μην ανησυχεί ιδιαίτερα τον Λοντίγκιν.

Από πλευράς ΠΑΣ η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά είχε μια χρυσή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, ωστόσο ο Τσιντώτας γλίτωσε την ΑΕΚ από τους μπελάδες. Συγκεκριμένα στο 5ο λεπτό ο Έλληνας κίπερ νίκησε πρώτα σε τετ α τετ Περέα για να κάνει το ίδιο στη συνέχεια και με τον Οικονομόπουλο.


Από το πρώτο δεκάλεπτο κι έπειτα ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε πέσει αισθητά. Η «Ένωση» ήταν αυτή που κυριαρχούσε στην αντίπαλη περιοχή, σημειώνοντας ευκαιρίας αλλά χωρίς ωστόσο να απειλεί ουσιαστικά.

Η ΑΕΚ, μάλιστα, είχε έντονες διαμαρτυρίες από τη διαιτησία ζητώντας πέναλτι σε μια μονομαχία του Ανσαριφάρντ με τον Καραχάλιο. Βέβαια ο Παδόπουλος δεν φάνηκε να επηρεάζεται από τα παράπονα και συνεπώς δεν έδωσε κάποια παράβαση.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με την ίδια φορά η ΑΕΚ μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Η πρώτη σημαντική φάση για τους γηπεδούχους ήταν το γκολ του Τσούμπερ έπειτα από την εξαιρετική ενέργεια του Ανσαριφάρντ στο 58’, ωστόσο αυτό ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Η είσοδος του Πέτρου Μάνταλου στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος πήρε τη θέση του Ελβετού εξτρέμ, έμελλε να είναι κομβική. Δύο λεπτά έπειτα από την αλλαγή του και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, ο αρχηγός της ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε με τον ιδανικότερο τρόπο την σέντρα του Ρότα και με ωραία κεφαλιά έγραψε το 1-0 στο 69’.


Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε τελικά ο Ανσαριφάρντ ο οποίος έπειτα από την εκτέλεση του κόρνερ από τον Μάνταλο, έκανε μια ωραία προβολή και σημείωσε το τελικό 2-0 στο 88'.

Ο MVP

Αδιαμφισβήτητα ο Μάνταλος. Ο αρχηγός της ΑΕΚ έγραψε την πρώτη του συμμετοχή έπειτα από μια απουσία τριών αγωνιστικών και χρίστηκε ο απόλυτος πρωταγωνιστής με ένα γκολ και μια ασίστ.

Η φάση του αγώνα

Το πρώτο γκολ της ΑΕΚ που ουσιαστικά «ξεκλείδωσε» την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη έπειτα από τις διαδοχικές χαμένες ευκαιρίες της.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα (89’ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζησαφί, Σάκχοφ, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία (92’ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ (67’ Μάνταλος), Ανσαριφάρντ

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Ποζνάνσκι (65’ Ρίζος), Οικονομόπουλος (80’ Μπρένερ), Καραχάλιος (80’ Μορέιρα), Λιάσος (81’ Λώλης), Στάνκο, Ντομίνγκεθ (89’ Μίνα), Περέα

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0