Football Talk

Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 1-4: Με πρωταγωνιστή τον Ομπαμεγιάνγκ, μεγάλη νίκη για τους «μπλαουγκράνα»! (video)

Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 1-4: Με πρωταγωνιστή τον Ομπαμεγιάνγκ, μεγάλη νίκη για τους «μπλαουγκράνα»! (video)

Με έναν εξαιρετικό Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, που πέτυχε τα πρώτα του γκολ με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν με 4-1 της Βαλένθια και πήραν μία πολύ σημαντική νίκη που τους βάζει για τα καλά σε τροχιά… Champions League!

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με την Βαλένθια, η Μπαρτσελόνα γνώριζε πως αν καταφέρει να περάσει επιτυχημένα από το Μεστάγια, τότε θα αυξήσει τις πιθανότητές της για να εισέλθει στην τετράδα και να εξασφαλίσει την απευθείας συμμετοχή της στο Champions League.

Το εγχείρημα δεν ήταν εύκολο, αλλά ο τρόπος με τον οποίο οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν στη νίκη ήταν… σεμιναριακός. Το τελικό 4-1 μάλιστα, αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του ματς, ενώ ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης, ήταν αναμφίβολα ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ!

Ο Γκαμπονέζος, πρώην επιθετικός της Άρσεναλ, πέτυχε άλλωστε τα δύο πρώτα του γκολ επί ισπανικού εδάφους και ξανά σκόραρε συνολικά για πρώτη φορά στο 2022! Άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό και πριν προλάβει η Βαλένθια να βγάλει αντίδραση, είδε τον Φρένκι Ντε Γιονγκ να κάνει δύο τα γκολ της ομάδας του εννέα λεπτά αργότερα!

Οι «νυχτερίδες» σοκαρίστηκαν, δεν πραγματοποίησαν ούτε μία εντός εστίας τελική προσπάθεια και εν τέλει «πληγώθηκαν» και πάλι από τον Ομπαμεγιάνγκ, που όπως και με την φανέλα της Άρσεναλ, έτσι και τώρα, σκόραρε δις στο συγκεκριμένο γήπεδο, στο 38ο λεπτό.

Το γκολ της Βαλένθια στο 41’ με τον Σολέρ ακυρώθηκε, ο ίδιος παίκτης μείωσε με το δεύτερο δικό του στην βραδιά με την έναρξη του δευτέρου μέρους, αλλά και πάλι η διαφορά ποιότητας ήταν φανερή.

Ο Πέδρι στο 63ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό σκορ με απίστευτο σουτ και η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με τη Μπαρτσελόνα να βγαίνει «διπλά» ευνοημένη. Κέρδισε τον… Ομπαμεγιάνγκ που χαμογέλασε ξανά και επέστρεψε στην 4η θέση, την ώρα που το τελικό 4-1 σηματοδότησε και την πρώτη φορά που σκόραρε τέσσερις φορές στο εν λόγω γήπεδο, μετά το 1993!


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0