Football Talk

Λιντς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-4: Πήγε να «αυτοκτονήσει» αλλά την έσωσαν... Φρεντ και Μπρούνο Φερνάντες! (video)

Λιντς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-4: Πήγε να «αυτοκτονήσει» αλλά την έσωσαν... Φρεντ και Μπρούνο Φερνάντες! (video)
Οι αυτοκτονικές τάσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους για ένα 20άλεπτο στο Έλαντ Ρόουντ απέναντι στην Λιντς, με τους «κόκκινους διαβόλους» να σώζονται από τον Φρεντ και τον Μπρούνο Φερνάντες και να πανηγυρίζουν ένα δύσκολο τρίποντο (2-4), αναλογικά με την εξέλιξη της αναμέτρησης!

Την προσπάθειά της για επιστροφή στην πρώτη τετράδα της Premier League συνέχισε στο Έλαντ Ρόουντ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επικράτησε της Λιντς με 4-2, παρά τα τεράστια αμυντικά προβλήματα που παρουσίασε στο δεύτερο ημίχρονο!

Αναλυτικότερα, οι «κόκκινοι διάβολοι» ξεκίνησαν δυναμικά την αναμέτρηση, έχοντας ωστόσο και πάλι κενά στην ανασταλτική τους λειτουργία. Τόσο ο Χάρι Μαγκουάιρ, όσο και ο Λίντελοφ δεν έδειχναν ιδιαίτερα σταθεροί, αλλά η πρώτη μεγάλη στιγμή του ματς, άνηκε στην ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ.

Ο Πογκμπά που ξεκίνησε και πάλι στην βασική ενδεκάδα προσπέρασε με ατομική προσπάθεια τον Έιλινγκ, αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο αστόχησε από τη μικρή περιοχή, με τον Μελιέ να τον νικά.

Ό,τι δεν έγινε όμως στο 27ο λεπτό, έλαβε χώρα στο 34’ από τον Χάρι Μαγκουάιρ, ο οποίος αξιοποίησε το κόρνερ του Λουκ Σο και σε μία δύσκολη εβδομάδα για αυτόν, κατάφερε να βάλει στο σκορ μπροστά στην ομάδα του!


Μάλιστα, πρόκειται για το πρώτο φετινό γκολ που βάζουν οι φιλοξενούμενοι από κόρνερ, μετά από 138 απόπειρες, καθώς πριν από το ματς αποτελούσαν τη μοναδική ομάδα της Premier League που δεν είχε βρει γκολ με αυτόν τον τρόπο φέτος.

Τα πράγματα μάλιστα έγιναν χειρότερα για την Λιντς, με την συμπλήρωση των έξι λεπτών των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους! Ο Μπρούνο Φερνάντες «διπλασίασε» τα γκολ της ομάδας του και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Γιουνάιτεντ που σκοράρει σε τέσσερα συνεχόμενα ματς απέναντι στα «παγώνια», στο ούτως ή άλλως, πρώτο ματς πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων με κόσμο από το… 2003!


Ωστόσο, κάπου εκεί άλλαξαν όλα, με την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα να αντιδρά εξαιρετικά. Μείωσε το σκορ με απίθανη έμπνευση… σέντρα-σουτ του Ροντρίγκο, ενώ 60 δευτερόλεπτα αργότερα, έγινε το 2-2!


Ο τέως ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντάνιελ Τζέιμς, έδωσε την ασίστ στο Ραφίνια και ο πιο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής στο ρόστερ της Λιντς, ισοφάρισε με μία επαφή, νικώντας τον Νταβίδ Ντε Χέα!


Όλα έδειχναν πως το μομέντουμ είναι για τους γηπεδούχους και πως για να καταφέρει η Γιουνάιτεντ να φύγει με τη νίκη από το Έλαντ Ρόουντ, θα χρειαζόταν έναν… ήρωα! Εν τέλει, αυτός ήταν ο Φρεντ. Έκανε το 3-2 στο 70΄, τα λάθη περιορίστηκαν και ένα «διπλό» που με την λήξη του πρώτου μέρους έμοιαζε δεδομένο, στο τέλος κατέληξε να θεωρείται επιτυχία.


Αυτή είναι όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία βρήκε και τέταρτο γκολ με τον Ελάγνγκα στο 89', ύστερα από απίθανη προσπάθεια του Μπρούνο Φερνάντες, τα κατάφερε και πλέον βρίσκεται στην 4η θέση και στο +4 από Γουέστ Χαμ και Άρσεναλ με τρία ματς περισσότερα!

Λιντς: Μελιέ, Έιλινγκ, Γιορέντε (46’ Γκέλχαρτ), Στράουκ, Ντάλας, Φόρσο, Κοχ (31’ Φίρπο), Τζέιμς, Κλιχ, Χάρισον (46΄ Ραφίνια), Ροντρίγκο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, Πογκμπά, (67΄ Φρεντ) ΜακΤόμινεϊ, Λίνγκαρντ (67’ Ελάνγκα), Φερνάντες, Σάντσο, Ρονάλντο (85΄ Βαράν)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0