Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ 2-3: Τρομερό φινάλε με πρωταγωνιστή τον Κέιν, η Λίβερπουλ «χαμογελάει» και έχουμε… πρωτάθλημα! (video)

Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ 2-3: Τρομερό φινάλε με πρωταγωνιστή τον Κέιν, η Λίβερπουλ «χαμογελάει» και έχουμε… πρωτάθλημα! (video)

Σε ένα ματς με απίστευτο φινάλε, δύο γκολ μετά το 90’ και… «διπλό», η Τότεναμ είναι η μεγάλη νικήτρια στο Έτιχαντ, αποτελώντας την πρώτη ομάδα που κερδίζει την Σίτι στην Premier League μετά τον Οκτώβριο (2-3)! Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Χάρι Κέιν, στο -6 η διαφορά από την Λίβερπουλ για τους «πολίτες», με αποτέλεσμα να έχουμε… πρωτάθλημα!

Επρόκειτο για την 5η συνάντηση στην καριέρα των Πεπ Γκουαρδιόλα και Αντόνιο Κόντε, με τη Μάντσεστερ Σίτι να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, ούσα αήττητη στην Premier League από τον Οκτώβριο, ενώ η ομάδα του Ιταλού είχε γνωρίσει τρεις συνεχόμενες ήττες.

Αυτή ακριβώς είναι όμως η Premier League. Το πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα του κόσμου! Η Μάντσεστερ Σίτι δεν βρέθηκε ποτέ μπροστά στο σκορ, ο Σον, ο Κέιν και ο Κουλουσέφσκι ήταν εξαιρετικοί, το φινάλε... ανεπανάλλητο και το τελικό 3-2 για την Τότεναμ ήταν φυσικό επόμενο, παρά την υπεροχή των «πολιτών» σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

Γενικότερα, η εξέλιξη του ματς «προδόθηκε» με την συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών. Όταν δηλαδή η τριπλέτα της Τότεναμ συνεργάστηκε με σεμιναριακό τρόπο, με τελικό αποδέκτη τον Ντέγιαν Κουλουσέφσκι, που πέτυχε το πρώτο του γκολ επί αγγλικού εδάφους.


Όπως ήταν αναμενόμενο, οι γηπεδούχοι θα αντιδρούσαν. Το 1-1 ήταν γεγονός ύστερα από λάθος του Ούγκο Γιορίς και πολλοί θεώρησαν πως το μομέντουμ ήταν με τη Μάντσεστερ Σίτι!


Και όμως, η Τότεναμ μπόρεσε και πάλι να ανταπεξέλθει στο δεύτερο ημίχρονο, συνερχόμενη από την ισοφάριση του 33ου λεπτού. Πριν την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Χάρι Κέιν απέδειξε τον λόγο που ακόμη και αν αποχωρήσει το καλοκαίρι, μέχρι τότε θα είναι στην βασική ενδεκάδα.


Σκόραρε στο 59’, για πρώτη φορά απέναντι σε ομάδα που προπονεί ο Πεπ Γκουαρδιόλα και θα μπορούσε να κάνει δύο τα γκολ του ένα τέταρτο αργότερα, αν ο VAR δεν ακύρωνε το γκολ του!

Όλα έδειχναν πως η Τότεναμ θα κερδίσει αλλά μία στιγμή απερισκεψίας, ήταν αρκετή προκειμένου η Μάντσεστερ Σίτι να βρει το γκολ της ισοφάρισης! Ο Μαχρέζ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στο 91’, αλλά ούτε το 2-2 παρέμεινε μέχρι τέλους.


Ο Κέιν σκόραρε στο 95ο λεπτό και πάλι, η Τότεναμ πήρε ένα τεράστιο «διπλό» που προφανώς και θύμισε το ματς στο Κινγκ Πάουερ, και έχουμε… πρωτάθλημα!


Συνεπώς, η πρώτη ήττα της Σίτι στην Premier League μετά τα τέλη Οκτωβρίου είναι γεγονός! Σαφώς, υπό αυτή την συνθήκη, τα δεδομένα για την κατάκτηση του τίτλου… αλλάζουν! Η διαφορά της Μάντσεστερ Σίτι με την Λίβερπουλ είναι πλέον στους έξι βαθμούς, ενώ οι «κόκκινοι» έχουν και ένα ματς λιγότερο!

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Γκιουντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Στέρλινγκ (68' Μαχρέζ)

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις, Έμερσον (83' Ντόχερτι), Μπεντανκούρ, Χόιμπιεργκ, Σεσενιόν (94' Σάντσες), Κουλουσέβσκι, Κέιν, Σον (80' Μόουρα)


Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0