Football Talk

Μαρτίνς ημίχρονο, Γκασπερίνι τελικό...

Μαρτίνς ημίχρονο, Γκασπερίνι τελικό...

Στην πρώτη μάχη του Ολυμπιακού με την Αταλάντα, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, οι δύο προπονητές ήταν αυτοί που επηρέασαν το αποτέλεσμα σε μία άκρως ενδιαφέρουσα μάχη στην σκακιέρα του Μπέργκαμο.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Μπορεί στο άκουσμα της ενδεκάδας του Πέδρο Μαρτίνς πολλοί να απόρησαν, ωστόσο για ακόμα μία φορά επιβεβαιώθηκε πως ο Πορτογάλος αφενός γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την ομάδα του και αφετέρου πως έχει τον τρόπο να κοιτάει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο. Όποιον και αν κάθεται στον διπλανό πάγκο. Ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι δεν είναι κάποιος... τυχαίος. Είναι ο δημιουργός της νούμερο ένα ανερχόμενης δύναμης στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Επίσης ξέρει απέξω και ανακατωτά την ομάδα του καθώς βρίσκεται 6 χρόνια στο Μπέργκαμο, ενώ θεωρείται μετρ της τακτικής. Ωστόσο, ούτε ο ίδιος περίμενε το σχέδιο του Ολυμπιακού και παραλίγο να πάθει μεγάλη ζημιά στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του είχαν εντοπίσει ως αδύναμο σημείο της Αταλάντα τους κενούς χώρους που αφήνουν μπροστά από την τριάδα των στόπερ. Βάζοντας δύο γρήγορους ποδοσφαιριστές σε εκείνο τον χώρο, πίσω από τον Τικίνιο, ο Μαρτίνς δημιούργησε μεγάλο πονοκέφαλο στον Γκασπερίνι. Ο Μασούρας και ο Ονιεκούρου υπηρέτησαν άψογα αυτόν τον ασυνήθιστο ρόλο που τους ανέθεσε ο προπονητής και χάρη σε αυτό ο Ολυμπιακός προηγήθηκε και είχε μεγάλη ευκαιρία να κάνει και το 0-2 και να γίνει το απόλυτο αφεντικό. Ο Νιγηριανός μπορεί να τρώει το ανάθεμα για την χαμένη ευκαιρία, αλλά το πρώτο ημίχρονο είναι μακράν το δεύτερο καλύτερο του με την φανέλα του Ολυμπιακού και βασικός λόγος που οι Πειραιώτες είχαν επιβάλλει το δικό τους παιχνίδι. Παράλληλα η χρησιμοποίηση του Αγκιμπού Καμαρά στη θέση «8» του έδινε μεγαλύτερη ευελιξία και μεγαλύτερες δυνατότητες στο άμεσο παιχνίδι.

Σε αυτό το σχεδόν άριστο ημίχρονο τακτικά ο Ολυμπιακός είχε ένα σοβαρό ψεγάδι και αυτό αφορούσε τις στατικές φάσεις. Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε μια τέτοια φάση στο πρώτο μέρος που την κεφαλιά να την πήρε παίκτης του Ολυμπιακού. Οι Ιταλοί απειλούσαν αλλά ήταν άστοχοι. Η πρώτη επέμβαση του Βατσλίκ στο ματς, είναι ουσιαστικά στο 50ο λεπτό.

Ο Γκασπερίνι έχει χάσει ξεκάθαρα τη μάχη του πρώτου ημιχρόνου, αλλά πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας διαβάσει άριστα τι έχει συμβεί. Ρίχνει με το... καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο έναν εξαιρετικό εκτελεστή στατικών φάσεων, τον Κουπμέινερς για να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του Ολυμπιακού,  αλλά και το γεγονός πως οι παίκτες του Μαρτίνς δίνουν απλόχερα κόρνερ. 13-0 ήταν το συγκεκριμένο στατιστικό στο τέλος του αγώνα. Την ίδια ώρα ο Ιταλός τεχνικός απέσυρε τον Μούριελ που αισθανόταν ενοχλήσεις και στη θέση του έβαλε τον Μπόγκα, όχι όμως στη θέση του φορ, αλλά σε αυτή του δημιουργικού μέσου, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να... κόψει στα δύο τον Ολυμπιακό και να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο για την ομάδα του. Με αυτές τις δύο αλλαγές ο Γκασπερίνι άλλαξε όλο το ματς και τελικά πανηγύρισε τη νίκη. Ο Μαρτίνς που είχε σηκώσει τον Μαντί Καμαρά για να τον ρίξει στη μάχη με το σκορ στο 0-1 και τελικά μπήκε στο 2-1, κατάφερε να το ισορροπήσει με την είσοδο του μέσου από τη Γουινέα και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως η καλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο έρχεται από τα δικά του πόδια.

Πλέον, οι δυο τους θα τα πουν ξανά την ερχόμενη Πέμπτη, με την Αταλάντα να έχει το προβάδισμα, αλλά και την δυνατότητα να παίξει με τον αγαπημένο της τρόπο και τον Ολυμπιακός να θέλει μόνο νίκη. Προπονητικά, τακτικά το πρώτο ματς είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Μένει να δούμε τι θα σκαρφιστούν οι δυο προπονητές ενόψει της ρεβάνς.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0