Football Talk

Παπαδόπουλος: «Όταν έχεις 100 συμμετοχές και σε δοκιμάζουν είναι δύσκολο, αλλά έβαλα τον εγωισμό μου στην άκρη προκειμένου να πετύχω» (video)

Παπαδόπουλος: «Όταν έχεις 100 συμμετοχές και σε δοκιμάζουν είναι δύσκολο, αλλά έβαλα τον εγωισμό μου στην άκρη προκειμένου να πετύχω» (video)

Η ιστορία του τερματοφύλακα Νίκου Παπαδόπουλου μέσω του Podcast του ΑΣΤΕΡΑ στο Spotify!

Ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης, Νίκος Παπαδόπουλος, ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός στο Podcast της ομάδας της Αρκαδίας στο Spotify, μιλώντας για το πως ξεκίνησε η καριέρα του, τις εμπειρίες του και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Αναλυτικά όσα είπε ο γκοκλίπερ του Αστέρα Τρίπολης:

«Έχω γεννηθεί κι έχω μεγαλώσει στην Πάτρα και όταν ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο σε ηλικία 6 ετών και μέχρι τα 13 μου έπαιζα αριστερό μπακ. Επειδή πάντα ήμουν πιο ψηλό παιδί και πιο αναπτυγμένο από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας μου, με έβαζαν και έπαιζα με μεγαλύτερα παιδιά. Σε ένα τουρνουά που είχε η ομάδα ανάγκη τερματοφύλακα επειδή δεν έβρισκαν, κερδίσαμε στον τελικό, βγήκαμε πρώτοι και είχα πάρα πολύ καλή απόδοση. Οπότε από τότε παίζω στη θέση του τερματοφύλακα μόνιμα.

Το κίνητρό μου ήταν ότι έπαιζα με μεγαλύτερα παιδιά και όχι η θέση του τερματοφύλακα. Αυτό με ενθουσίαζε, αλλά σιγά σιγά με κέρδισε και η θέση του τερματοφύλακα. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο επαγγελματικά, αλλά μετά από ένα φιλικό που είχαμε παίξει στην Αθήνα με τον Ολυμπιακό και άλλων ομάδων με είδε ο Σίνισα Γκόγκιτς και προέκυψε ένα ενδιαφέρον, από την ομάδα του Ολυμπιακού. Καταλαβαίνετε ότι για ένα παιδί της ηλικίας μου και σε μία άλλη εποχή όπου τα social media ήταν εξαφανισμένα από τη ζωή μας, ήταν κάτι συγκλονιστικό για μένα και θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι είχαμε πάει στα γραφεία της πρώην τότε ομάδας μου στην Πάτρα και συζητούσαμε με τον πατέρα μου και τον πρόεδρο σε οικογενειακό κλίμα. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα όλο αυτό. Μου άλλαξε τη ζωή.

Στην πρώτη ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια όπου βρήκα πολλούς καλούς συμπαίκτες και δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω χρόνο συμμετοχής είπαν ότι θα έπρεπε να βρω ομάδα ο Ερνέστο Βαλβέρδε και με υποβάθμισε στη δεύτερη ομάδα και εκεί λοιπόν ο διευθυντής ακαδημιών, Μπερντ Στορκ, με είδε εκεί και με ρώτησε τι κάνω και του εξήγησα λοιπόν ότι ψάχνω ομάδα να φύγω και μου είπε πολύ ευχαρίστως ότι θα μου βρει ομάδα στη Γερμανία Έτσι λοιπόν βρήκε δύο ομάδες αλλά εγώ επέλεξα να κάνω δοκιμαστικά για αρχή στην Φορτούνα Ντίσλεντορφ για μία εβδομάδα.

Εκείνη έδωσε το οkay και ουσιαστικά με αγόρασα από τον Ολυμπιακό. Όταν πήγα στη Γερμανία ήταν ένα διάστημα πολύ δύσκολο για μένα. Ήμουν δύο μήνες ουσιαστικά κλεισμένος μέσα σε ένα ξενοδοχείο και περίμενα πότε θα έρθει η ώρα της προπόνησης ώστε να βγω και να δω λίγο κόσμο. Ευτυχώς σε μία εκδήλωση της ομάδας ήρθε με βρήκε ένας Έλληνας ο Σάκης Κανδύλης ο οποίος ουσιαστικά στη συνέχεια με βοήθησε πάρα πολύ.

Με βοήθησε να βρω σπίτι, μου έμαθε την πολύ επίσης μετά από λίγο ήρθε και ο Μαλεζάς στην ομάδα και γενικότερα φτιάξαμε μία πολύ όμορφη παρέα και η εμπειρία μου στην Γερμανία πήρε μία πολύ όμορφη τροπή. Θεωρώ ότι πέρασα πάρα πολύ όμορφα και γενικότερα η Γερμανία είναι μία πολύ όμορφη χώρα. Αγωνιστικά δεν ήταν αυτό που περίμενα και αυτός ήταν ο λόγος ο οποίος αποφάσισα να φύγω και να πάω στον Πανιώνιο. Εκεί συνάντησα πράγματα τα οποία δεν είχα συνηθίσει σε καμία περίπτωση γιατί είχα συνηθίσει στις προηγούμενες ομάδες τυπικότητα πολύ καλές συνθήκες εργασίας πολύ καλά γήπεδα και στον Πανιώνιο συνάντησα ανασφάλεια, κακές συνθήκες προπόνησης και γενικότερα ήταν δύσκολα.

Παρόλα αυτά αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που ήμασταν αυτά τα χρόνια εκεί γιατί σώσαμε την ομάδα κάτω από συνθήκες πρωτόγνωρες οι οποίες ήταν πραγματικά πάρα πολύ δύσκολες. Γενικότερα αυτή η ομάδα όμως έχει κάτι το κάτι το διαφορετικό το οποίο βοηθάει τους παίκτες να εξελιχθούν και για αυτό πολλά παιδιά από τότε που αγωνιστήκαμε μαζί φτάσανε πολύ ψηλά στην καριέρα τους. Την τελευταία μου χρονιά στον Πανιώνιο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελα και έπρεπε να φύγω από την ομάδα.

Επόμενος σταθμός ο Ατρόμητος. Μία ομάδα πολύ οργανωμένη σε πολύ καλό επίπεδο και από εγκαταστάσεις και από έμψυχο υλικό δηλαδή ποδοσφαιριστές στην οποία όμως η χρονιά δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελα. Βέβαια είχα απέναντι έναν πολύ καλό τερματοφύλακα τον Γκορμπούνοφ, ο οποίος έκανε πολύ καλά παιχνίδια εκείνη τη χρονιά, αλλά θεωρώ ότι από δικά μου λάθη και από λάθη της ομάδας η χρονιά για εμένα δεν εξελίχθηκε έτσι όπως τα ήθελα. Έπαιξα μόνο πέντε παιχνίδια τα οποία δεν με ικανοποιούσαν και ουσιαστικά έπρεπε να βρω ένα τρόπο να πάω σε μία άλλη ομάδα που θα έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Γι’ αυτό το λόγο βρήκα τη Λαμία, ουσιαστικά μου τη βρήκε ένας ατζέντης που γνώριζε ότι τότε προπονητής ήταν ο Τεννές και έψαχνε τερματοφύλακα και μου πρότεινε ο κύριος Τεννές να πάω για 15 μέρες να δοκιμάσω στο Καρπενής.

Καταλαβαίνετε μάλλον ότι ένας τερματοφύλακας ο οποίος είχε 100 συμμετοχές στις προηγούμενες χρονιές να πηγαίνει σε μία νεοφώτιστη ομάδα και να δοκιμάζεται. Αλλά έβαλα τον εγωισμό μου στην άκρη και προκειμένου να πετύχω το σκοπό μου, έκανα ένα βήμα πίσω έβαλα νερό στο κρασί μου και δέχτηκα. Τα πράγματα ευτυχώς πήγαν πάρα πολύ καλά. Εκείνη τη χρονιά ήμουνα από τους παίκτες που στυλοβάτες θα έλεγα που έβαλαν του είχαν πολύ μεγάλο μερίδιο συμμετοχής στην παραμονή της ομάδας, γενικότερα στην πόλη της Λαμίας πέρασα πάρα πολύ όμορφα έκανα πολλούς φίλους, με τους οποίους ακόμα κρατάω επαφές γενικότερα η εμπειρία μου στη Λαμία είναι φοβερή.

Ήταν μία αξέχαστη εμπειρία εκείνη τη χρονιά και απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης είχα κάνει δύο πολύ καλά παιχνίδια είχαμε πάρει δύο νίκες και ήταν ουσιαστικά νίκες κομβικής σημασίας, γιατί σε εκείνα τα διαστήματα χρειαζόμασταν πόντους και αυτό με βοήθησε οι άνθρωποι του Αστέρα να ενδιαφερθούν για μένα. Προερχόμενος από το από την περιοχή της Πελοποννήσου.

Ήτανε πάντα όνειρο μου να επιστρέψω στον τόπο καταγωγής μου ήταν πάντα όνειρό μου να αγωνιστώ και στην πόλη μου την Πάτρα και την Παναχαϊκή. Αυτή την περίοδο ο Αστέρας είναι ο μόνος εκπρόσωπος της Α εθνικής για την Πελοπόννησο και είναι ουσιαστικά μία ομάδα η οποία έχει ξεπεράσει όλες τις υπόλοιπες και γράφει τη δική του ιστορία αυτό γενικότερα. Εμένα με ελκύει και είχα πει παλαιότερα ότι θα ήταν πολύ ωραίο για μένα να αγωνιστώ κάποια στιγμή στον Αστέρα.

Είναι μία ομάδα η οποία βγάζει υγεία προς όλο τον υπόλοιπο κόσμο και γενικότερα οι ποδοσφαιριστές μεταξύ μας που συζητάμε πράγματα μόνο τα καλύτερα λόγια είχαν να πουν για την ομάδα του Αστέρα. Οπότε η απόφαση να έρθω εδώ ήταν πάρα πολύ εύκολη και ένας λόγος παραπάνω ήταν ότι εκείνη τη χρονιά η ομάδα είχε βγει και στα προκριματικά του Europa League και όλο αυτό όπως είναι λογικό ένα ποδοσφαιριστή τον έλκυε. Είναι μία πόλη Τρίπολη η οποία τα προηγούμενα χρόνια και ιδιαίτερα σε παιδική ηλικία δηλαδή στον Ολυμπιακό είχα γνωρίσει ένα παιδί το οποίο κάναμε πάρα πολύ παρέα και είναι από την Τρίπολη.

Οπότε ουσιαστικά με την πόλη είχα και προηγούμενες επαφές γιατί την είχα σκεφτεί πάρα πολλές φορές και έχω περάσει αρκετό χρόνο εδώ δηλαδή καλοκαίρια. Είναι μία πόλη η οποία είναι δίπλα στο σπίτι μου η οποία με κάνει να νιώθω πολύ άνετα. Ο Αστέρας είναι μία ομάδα η οποία είναι πάρα πολύ οργανωμένη ομάδα αι θεωρώ ότι μετά τις μεγάλες είναι η ομάδα που θέλει ο κάθε ποδοσφαιριστής να αγωνιστεί. Αυτή λοιπόν ήταν η ποδοσφαιρική διαδρομή θεωρώ ότι έχω αδικήσει τον εαυτό μου και γενικότερα κάποιες καταστάσεις με έχουν αδικήσει και γενικότερα το ποδόσφαιρο με έχει αδικήσει. Το λέω αυτό το λέω γιατί θα μπορούσα να παίξω σε πολύ υψηλότερο επίπεδο αλλά έχω κάνει προσωπικά λάθη και έχουν κάνει και λάθη οι άλλοι τα οποία στοίχισαν σε μένα αλλά γενικότερα είμαι ευχαριστημένος από την διαδρομή μου.

Γυρνώντας πίσω στην παιδική μου ηλικία δεν φανταζόμουν ότι θα φτάσω ποτέ εδώ οπότε από αυτή την άποψη μπορώ να είμαι ικανοποιημένος. Έτσι κι αλλιώς η θέση του τερματοφύλακα είναι μία πολύ απαιτητική θέση, είναι μία θέση ευθύνης η οποία αν κάνεις ένα λάθος μπορεί να είναι κομβικό και αν κάνεις και λάθος σε κομβικό ματς μπορεί να είναι καταστροφικό. Γενικότερα θέλει και λίγο τύχη θέλει και λίγο οι συγκυρίες να σε βοηθήσουν και δυστυχώς εγώ δεν το είχα αυτό.

Θέλω να πω στα παιδιά τα οποία θα θελήσουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο να είναι εφοδιασμένα με μεγάλη υπομονή γιατί είναι ένα αντικείμενο το οποίο είναι 100% σίγουρο ότι θα υπάρξει αδικία προς το πρόσωπό τους και θέλει πολύ μεγάλα κότσια ώστε να μπορέσεις να το ξεπεράσεις αυτό και να κοιτάς μόνο μπροστά. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις δηλαδή θέλω να πω ότι μία απογοήτευση μπορεί να σε πάρει από κάτω μετά αν χάσεις πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να ανταπεξέλθεις ίσως να είναι καταστροφικό για την καριέρα σου».



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0