Football Talk

Αταλάντα – Ολυμπιακός 2-1: Ο Τζιμσίτι τον… τιμώρησε και η πρόκριση περνάει από τον Πειραιά! (video)

Αταλάντα – Ολυμπιακός 2-1: Ο Τζιμσίτι τον… τιμώρησε και η πρόκριση περνάει από τον Πειραιά! (video)

Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να ήταν εξαιρετικός, τα στημένα ήταν εκείνα που «σκότωσαν» τον Ολυμπιακό και εν τέλει η Αταλάντα πήρε τη νίκη και το προβάδισμα για τη ρεβάνς με 2-1.

Ο Ολυμπιακός στάθηκε εξαιρετικά για 45 λεπτά, όμως στο δεύτερο ημίχρονο, το μοναδικό «μελανό» του σημείο, που ήταν τα στημένα, τον πρόδωσε δις και πρόσφερε στην Αταλάντα το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς, χάρη στη νίκη με 2-1.

1ο ημίχρονο

Μπορεί ο Πέδρο Μαρτίνς να παράταξε τον Ολυμπιακό με αρκετές εκπλήξεις, όμως το πλάνο του βγήκε αμέσως στον αγωνιστικό χώρο. Η Αταλάντα μπήκε με παραπάνω ορμή αλλά οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν σωστά αμυντικό ρόλο, πιέζοντας, παράλληλα, το ενδεχόμενο για λάθος.

Έπειτα από δύο τελικές της Αταλάντα που δεν απείλησαν ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους, ήρθε το γκολ. Στο 20ο λεπτό, ο Τικίνιο Σοάρες μπήκε προς τα μέσα, γλίστρησε στην προσπάθεια να εκτελέσει τον Μούσο αλλά η μπάλα πήγε ακριβώς εκεί που ήθελε, ανοίγοντας το σκορ για τον Ολυμπιακό. Μία στιγμή, που γέμισε με πίεση την ιταλική ομάδα αλλά τους «ερυθρολεύκους» με αυτοπεποίθηση.

Η Αταλάντα στη συνέχεια πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε με γρήγορο ποδόσφαιρο στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, να απειλήσει τον Ολυμπιακό. Ο Μουριέλ κατάφερε να βρει μία φορά το κενό αλλά ο Βατσλίκ αντέδρασε εξαιρετικά και μπλόκαρε. Την ίδια στιγμή, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έβλεπε κάθε στημένη ως… εφιάλτη, με τους Ιταλούς να χάνουν απίθανες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν.

Από την άλλη πλευρά, ο Ονιεκούρου έφτασε κοντά στο 2-0, όμως παρότι βρέθηκε φάτσα με τον Μούσο, το πλασέ του ήταν απελπιστικά άστοχο, στο 35ο λεπτό, με το σκορ να μένει στο 1-0. Η μεγαλύτερη απειλή των γηπεδούχων ήρθε στην εκπνοή του ημιχρόνου, όμως ο Πεσίνα ήταν σε θέση οφσάιντ, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

2ο ημίχρονο

Η Αταλάντα μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και φάνηκε να πατάει καλύτερα στα πόδια της. Ο ιταλικός σύλλογος πίεσε, απείλησε με τον Μπογκά και τον Μαλινόφσκι αλλά και στις δύο περιπτώσεις, ο Βατσλίκ απέκρουσε ενστικτωδώς, κρατώντας το μηδέν. Ωστόσο, τα πολλά κόρνερ των Ιταλών (11 μέχρι το 65’), ήταν μοιραία.

Συγκεκριμένα, στο 61ο λεπτό, ο Τζιμσίτι βρέθηκε μόνος του στην περιοχή και πήρε τη κεφαλιά για να νικήσει τον Τσέχο πορτιέρο. Η ισοφάριση ήταν απλώς η αρχή, με τον ίδιο ποδοσφαιριστή, να κάνει και την ολική ανατροπή. Δύο λεπτά μετά, ο έμπειρος στόπερ, εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα στην περιοχή και με σουτ έκανε το 2-1 για τον ιταλικό σύλλογο.

Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός προσπάθησε περισσότερο να μην καταρρεύσει και βγήκε με επιθετικές διαθέσεις μπροστά. Βέβαια, η ομάδα είχε μείνει από δυνάμεις και ήταν δύσκολο να δημιουργήσει προϋποθέσεις. Στο 79ο λεπτό, ο Αγκιμπού Καμαρά βρέθηκε φάτσα με τον Μούσο αλλά το κοντρόλ του ήταν κακό για να προλάβει να εκτελέσει ενώ στη συνέχεια, ο Εμβιλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Ολυμπιακός έψαξε την ισοφάριση, πήρε μέτρα αλλά η ομάδα του Γκασπερίνι κράτησε την άμυνά της και παρά την πίεση του τέλους, ο ελληνικός σύλλογος δεν βρήκε την ισοφάριση. Το τελικό 2-1, δίνει αρχικά το προβάδισμα στην Αταλάντα ενόψει της ρεβάνς αλλά κρατάει και τους «ερυθρόλευκους» ζωντανούς στη μάχη για μία θέση στους «16» του Europa League.

Αταλάντα (Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ, Ντζιμσίτι, Μέλε (87' Χάτεμπορ), Πετσέλα, Πεσίνα (46' Kοπμάινερς), Ντε Ρόουν (72' Φρόιλερ), Μαλινόβσκι (65' Μιχάλα), Πάσαλιτς, Μουριέλ (46' Μπογκά).

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (85' Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (64' Μαντί Καμαρά), Ονιεκούρου (85' Λόπες), Τικίνιο (72' Ελ Αραμπί).

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0